Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rabiye_A

Nur yuzlunun sevdalisi...

Aldığı Beğeniler
15
Bismillahirrahmanirrahim

Allahu Zulcelal Hazretlerinin sifat-i ezeli ve kelam-i nefsisinin tercumani 4'dur:

Kur'an, Incil, Tevrat, Zebur.

Bu 4 kitabin hepside Allah tarafindan kullarin hidayeti, dunya ve ahirette saadet ve selamete ermeleri için gonderilmis bulunmaktadir.

Semavi kitaplar; hakkinda:

<<Yas, kuru ne varsa hepsi kitabi mubindedir>>
buyurulan Kur'an-i Kerim ile kemal ve son bulmustur.O Kur'an ki, butun ins, cin ve meleklere hitap etmektedir.

Rabbimiz Kur'an-i Kerimde:

<<ben cinleri ve insanlari ancak bana ibadet etsinler diye yarttim.>>
buyurmaktadir.Bununla insanlara ve cinlere, yaratilmasinin faidelerini gostererek, kullugun icabi olan ibadeti vacip kilmistir.

Hadis-i Kudside:

<<Ey insanoglu!Her seyi sana hizmet için, seni de zatima kulluk için yarattim>>
buyurdu.
Kul için, ihlasla ibadet ve taaatte bulunmayi, kendisiyle unsiyet kildi.

Bundan dolayida:

<<Farzlarla kulum benim azabimdan kurtulur, nafilelerle de bana yaklasir.>>
buyurdu.

Farzlari yerine getirmek; Cenab-i Hkk'in sayilmasi mumkun olmayan nimetlerine karsi sukur; nafileler, evradu ezkar, tesbih, tehlil tahmid..ise Allaha yaklasmaya vesiledir.

Cenab-i Hak:

<<Bana dua ediniz, size icabet edeyim(karsilik vereyim).>>
nazm-i celili ile, isteyene ihsanda bulunacagini haber vererek kerem ve comertligini ilan etmektedir.

Resuli Ekrem Efendimiz de:

<<Dua muminin silahidir.>>
buyurduklarina gore; hazarda ve seferde, maddede ve manada, dunyada ve ahirette hacetlerin halli için, Resulullahin sunneti uzere, varislerinin tarif ettigi tarzda duaya devam etmelidir.

Hadis-i Serifte:

<<Besikten mezara kadar ilmi talap edin.>>
buyurulmustur.Ilim o kadar ehemiyetlidir ki, ona besik ile kabir hudut gosterilmistir.

Herkesin her seyi bilmesi mumkun olmadigi gibi, hatasiz olmasida mumkun degildir.Su halde baskasini dinlemek mecburiyeti vardir.Dinlemek istemeyen, hem batilda israr etmis, hem de fikrini islahdan kaçmis olur.

Bir insanin gormedigi ve bilmedigini, diger bir kimse gorup bilebilir.Kisinin gormeyip bilmedigini inkarda israr etmesi, insaf disi bir cehalettir.

Yetisen zekalari faideli kitaplarla beslemeyen millet, husrana ugrar.Kitaplar, deniz fenerleri gibi, en karanlik devirlerde dahi maddi ve manevi hakikatlari, sirlari ve nurlari insanogluna isaret ederler.Gunes dunyaya isik verdigi gibi, kitaplarda insanlara isik verir; karanlik gonulleri aydinlatir.

Bizim kitabimiz, kainati kaplayan nurlari ile gonullere akan irfan denizidir.Allahin mabud, insanin ise kul oldugunu once kitap ogretir.Din ilmi; dunya menfaati için degil, takva içindir.

Tabiat ilmi okuyanlar dahi, o ilmin hudutlari otesinde acaip, ilahi ve ustun sirrin idraki ile irsad olurlar.

Yeni neslin ruhuna ariz olan muazzam sarsinti; cesette ruh, maddede mana varligini bilmedikleri içindir.

Insan için en muhim sermaye zamandir.Bos vaktini ruhlu bir kitaba baglayan, çok sey kazanir.

Kotu demirden iyi kilinç olmaz.Corak yerde sumbul yetismez.Okunacak eserde de asalet aramak zazureti vardir.Hayvanlar dahi otu seçmeden yemezler.

Basiretli mumin iyi eserlerle unsiyet eder.Hasir dokuyucu da dokuma bilir ama ipek dokumaz.

Zehir, yagli seyin içinde gizlidir.Dikkat etmeyen mahvolur.Okuyacagi eseri iyi seçmeyen kimse de boyledir.

O da manen mahvolur.En çok dikkat edilecek husus iste budur.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
MEVLAM cc razı olsun ilmi ile amel eden kişilerin ilim meclislerinde isimlerini yazdırmayı muvaffak kılsın cümlemizi.RABBIm hayırda olup hayırlı kişilerle beraber eylesin.

Hak-Aşığı

aşkına talibim ALLAH'ım

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
ALLAH razı olsun güzel rabbim istifade edenlerden eylesin bizleri

Üst Alt