Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

huzurumsun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Devesiyle birlikte çölde yürümekte olan bir bedevi güçlükle yürüyen,dudakları susuzluktan kurumuş bir adama rastlamış. Adam bunu görünce su istemiş.Devesinden inip ona su vermiş.Suyu içen adam birden bedeviyi
iterek deveye atladığı gibi kaçmaya başlamış.
Bedevi arkasından bağırmış : Tamam deveyi al git ama senden bir ricam var.Sakın bu olayı kimseye anlatma!
Bu isteği tuhaf bulan hırsız biraz duraklayıp nedenini
sormuş : Eğer anlatırsan,demiş bedevi,bu her yere yayılır ve
muhtaç birini görünce yardım etmezler."

Bedevi gibi, derdimiz devemiz değil de kötülüğün
yayılmaması olsaydı şimdiye dek çok şeyi halletmiş olacaktık.

Selam ve Muhabbetle...

OkuKalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı huzurumsun
Eğer anlatırsan,demiş bedevi,bu her yere yayılır ve
muhtaç birini görünce yardım etmezler."

Bedevi gibi, derdimiz devemiz değil de kötülüğün
yayılmaması olsaydı şimdiye dek çok şeyi halletmiş olacaktık.

Selam ve Muhabbetle...

ablacım çok güzel bir kıssa eklemişsin... inşaAllah bize düşen hisseyi alabiliriz...

aybars.

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
mesaj evrensel..ideal hayat..inş..herkes sindirir içine bunu..

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Malesef günümüzde büyük şehirlerde bu olaylarla karşılaşıyoruz,yaklaşık 2 ay önce istanbul beşiktaş ta böyle bir duruma bizzat şahit oldum.
50-55 yaşlarında bir adam yerde kıvranıyordu herkes yanından umursamazca bakıp geçiyordu.sonra vanlı bir esnaf arkadaşla yardım etmeye gittik.biz yanına vardıktan sonra başkalarıda gelmeye başladı.adamın istediği sadece yemekti,kaç gündür kimsenin bir şey vermediğini söylüyordu.

insanların birbirlerine güveni kalmamış,yardım edersem belki başıma bela olur mantığıyla hareket ediyoruz ne yazıkki.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
evet günümüzde insanların manevi duygularıyla okadar .çok oynanıyorki kimseye güven kalmadı RABBİM cümlemize hidayet nasipetsin hidayetinde daim kılsın

Üst Alt