Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Sene 1975 çok büyük bir sergiye davetiye geldi, pek ilgim yoktu sanatla, hele hele resim sanatıyla hiç alakam yoktu, boşuz ya gidelim dedim hem vakit geçer hemde ilginç birşeyler görebilirim diyerek, sergiye gittim.

Tamamını gezmenin imkansız olduğu bir sergiydi. Gezebildiğim kadar gezer canım sıkılınca da çıkarım dedim ama; gezmeye başladıkça çıkmanın mümkün olmadığını daha iyi anlamaya başlamıştım, o kadar farklı resimler o kadar güzel renklerle boyanmıştı ki şunada bakayım çıkıyorum diye diye hangi koridorlarda olduğumu bile karıştırmıştım.

İlginçti aslında bu sergi bedava idi, sadece sergide gezerken bazı kurallar vardı onlara uymanız gerekiyordu, eserlere ellerinizle dokunmamak, onlara zarar verecek hareketlerden kaçınmak, flaşla fotoğraf çekmemek, gibi.

Zaten fotoğraf makinem olmadığı için bu şarttan dolayı rahattım ama, dokunmamak mümkün değildi, hele çiçek resimlerini koklamadan durabilmek hiç mümkün değildi, tabiki yinede bütün duygularımı frenleyip mümkün olduğu kadar bu kurala uymaya çalışarak sergiyi gezmeye devam ediyor, bir türlü çıkamıyordum.

Bir ara dinlenmek için oturduğumda, düşünmeye başlamıştım, acaba! bu resimleri kim yapmış diye, hiçbirinin yanında sanatkarı yoktu, gerçi bütün resimler ve renkler bir tek sanatkarın eseri gibi görüküyordu, ama başta da dedim ya ben resimden anlamamki, bunun kararını vermek de bana düşmezdi, ümit ederek gezmeye devam ettim, belki serginin sonunda sanatkarı görürüm diye
serginin ortasında üzerinde RİSALE-İ NUR yazan bir broşür gördüm, belki bu broşürlerde yazar diyerek bir tane aldım, her ne kadar sanat diliyle yazılmış olduğundan ilk anda anlamadıysamda, sonra çözmeye başladım meğer bu sergideki bütün eserleri

FATIR-I ZÜLCELAL, SANİ-İ HAKİM, ve MÜLEVVİN isimleriyle de tanınan bir zat yapmış....

Bu sıralar ne mi yapıyorum? sürekli bu sergiye gidiyorum, kıyamet kopana kadar açıkmış.​

...Alıntı...

elifg

eyvallah

Aldığı Beğeniler
230
Takım
Fenerbahçe
eyvallah kardeş

aybars.

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0