Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
96987333.png

29841237.jpg

24247875.jpg

Bu güzel bitki son derece de dayanıklıdır. Ev koşullarında başarıyla yetiştirilir. Çelikleri de kolay köklenir. Kanaatkardır. Çok ciddi bir bakım isteği yoktur.
Aydınlık ve güneşli yerlerde bulunmalıdır. Karanlık ortamda bulunursa çiçek açmaz.

Genç fideleri hemen çiçek açmaz. Hafif asidik, nötral toprakları sever. Kireçli su bir müddet sonra zarar görmesine sebep olur. Humuslu toprakları sever. Saksı harcına yanık hayvan gübresi veya biofarm humus gibi organik bir malzeme katın.
Pamuklu bite karşı hassastır. Hemen bitkiyi sarabilir dikkatli olun.

Aşırı sulamadan hoşlanmaz.İki sulama arası toprağının bir miktar kurumasına izin verin. Saksı tabağında su bırakmayın, çürümeye neden olur.

Tropik kökenli bir bitki olduğundan kışı sıcak geçen yerlerde yarı gölgede olmak şartıyla dışarıda yetişebilir. Tohumdan da yetişir. Yerini ve yetişme koşullarını seviyorsa tohum bağlar. Ancak üzerinden alınan tohumlar hemen ekilmelidir.İlkbahardan sonbahar sonuna kadar 15 günde bir suda eriyen bir hazır bitki besini ile gübreleyin.
Ayrıca çiçek açtığı zaman mis gibi koku salar odayı​
21327355.jpg

4625mumcicegi002.jpg

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
cok güzeldii sagolasin bacim...

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
cok hos duruyor
tesekkürler canm..

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
rica ederim
yaradan güzel yaratmış maşaallah

an-ı seyyale

br garip gezgin

Aldığı Beğeniler
16
Takım
Diğer
çok güzeller çok seviyorum çiçeklerin tümünü ama iyi bakamıyorum :(bu yüzden evde yetiştirmiyorum kurursa vicdan azabı çekiyom:(
eline emeğine sağlık

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
rica ederim
bizde de çok sevilir çiçek eşyadan çok çiçeğimiz var neredeyse

Üst Alt