Allah adamlarını sevenler--
Mısır evliyasından ''fahr-ül farisi''hazretleri,bir gün sevdikleriyle sohbet ediyorduki;
-kardeşlerim,allahü tealanın sevgili kullarını tanıyan ve seven ,mutlaka onlardan istifade eder,buyurdu.
-ne gibi?dediler.
-en mühimi,''iman'ı''düzelir,buyurdu.
-başka?
-sonra''ibadetler''i düzelir.sonra günahlar çirkin gelmeye başlar ki,bu istifade ettiğinin en açık alametidir.bu istifade üç şekilde olabilir.
Ve şöyle sıraladı:
-birincisi,bizatihi o zatın kendisini görerek olur ki,en iyisi de budur.ikincisi,kitaplarını okumak suretiyle olur.
--sevenleri sevmek--
-üçüncüsü hocam?
-üçüncüsü de o büyükleri tanıyan,seven kişilerle arkadaş olmakla olur.
-böyle de istifade edilebilirmi ki efendim?
-elbette.velhasıl o büyükleri tanıyan,seven ve yollarında gidenler,biznillah imanla yaşar ve imanla göçerler bu alemden.
--birgünde bazı sevdikleri,--
-''mürşid-i kamil'' ne demek?diye sordular bu zata.
Cevabında;
-hakkı batıldan,doğruyu yanlışdan ayırabilen islam alimi,''mürşid-i kamil'' dir,buyurdu.
-hakkı batıldan ayırmak çok mu zordur efendim?
---dünyada en zor şey--
-elbette.dünyada en zor şey,hakkı batıldan ayırabilmekdir.
-herkes ayıramaz mı yani?
-hayır.bu ancak mürşid-i kamil dercesine yükselen''ehl-i sünnet alimleri''ne mahsus(adıyaman menzildeki mübarek gibi)bir haslettir.
-böyle zatları tanıyanlar da hakkı batıldan ayırabilirler mi?
Evet.hatta o büyük alimlerin talebelerine kavuşanlar da hakkı batıldan ayırabilirler.
Mısır evliyasından ''fahr-ül farisi''hazretleri,bir gün sevdikleriyle sohbet ediyorduki;
-kardeşlerim,allahü tealanın sevgili kullarını tanıyan ve seven ,mutlaka onlardan istifade eder,buyurdu.
-ne gibi?dediler.
-en mühimi,''iman'ı''düzelir,buyurdu.
-başka?
-sonra''ibadetler''i düzelir.sonra günahlar çirkin gelmeye başlar ki,bu istifade ettiğinin en açık alametidir.bu istifade üç şekilde olabilir.
Ve şöyle sıraladı:
-birincisi,bizatihi o zatın kendisini görerek olur ki,en iyisi de budur.ikincisi,kitaplarını okumak suretiyle olur.
--sevenleri sevmek--
-üçüncüsü hocam?
-üçüncüsü de o büyükleri tanıyan,seven kişilerle arkadaş olmakla olur.
-böyle de istifade edilebilirmi ki efendim?
-elbette.velhasıl o büyükleri tanıyan,seven ve yollarında gidenler,biznillah imanla yaşar ve imanla göçerler bu alemden.
--birgünde bazı sevdikleri,--
-''mürşid-i kamil'' ne demek?diye sordular bu zata.
Cevabında;
-hakkı batıldan,doğruyu yanlışdan ayırabilen islam alimi,''mürşid-i kamil'' dir,buyurdu.
-hakkı batıldan ayırmak çok mu zordur efendim?
---dünyada en zor şey--
-elbette.dünyada en zor şey,hakkı batıldan ayırabilmekdir.
-herkes ayıramaz mı yani?
-hayır.bu ancak mürşid-i kamil dercesine yükselen''ehl-i sünnet alimleri''ne mahsus(adıyaman menzildeki mübarek gibi)bir haslettir.
-böyle zatları tanıyanlar da hakkı batıldan ayırabilirler mi?
Evet.hatta o büyük alimlerin talebelerine kavuşanlar da hakkı batıldan ayırabilirler.