- Aldığı Beğeniler
- 0
- Takım
- Galatasaray
Müslüman Firaset Sahibidir
Bismillahirrahmanirrahim
Cenab-i Hak buyuruyor:
"(insanlar) devenin nasil yaratildigina, bakmazlar mi? Göge bakmiyorlar mi nasil yükseltilmis? Daglarin nasil dikildigine, bakmazlar mi? Yeryüzünün nasil yayildigina bir bakmazlar mi?"
(Gasiye, 17,18,19,20)
Rasalullah (sav) buyurdular:
"Mü'minin firasetinden sakininiz! Cünkü o, Allah'in nuruyla bakar." (Tirmizi, Tefsir, 15/3127)
Abdülkadir-i Geylani Hazretleri, basindan gecen bir hali söyle anlatmistir:
Bir gün gözümün önünde bir nur peyda olmus ve bütün ufku kaplamisti. Bu nedir diye bakarken, nurdan bir ses geldi:
"–Ey Abdülkadir, ben senin Rabbinim. Bugüne kadar yaptiggin amel-i salihlerden öyle memnunum ki, bundan böyle sana haramlari helal eyledim." dedi.
Ancak hitap biter bitmez, ben bu sesin sahibinin seytan -aleyhillane- oldugunu anladim ve:
"–Cekil git ey mel'un! Gösterdigin nur, benim icin ebedi bir zulmettir." dedim.
Bunun üzerine seytan:
"–Rabbinin sana ihsan ettigi hikmet ve firasetle yine elimden kurtuldun! Halbuki ben yüzlerce kimseyi bu usul ile yoldan cikarmistim." diyerek uzaklasti.
Ellerimi ulu dergaha actim; bunun, Rabbimin fazli oldugu idraki icinde Cenab-i Hakk'a sükürler eyledim.
Bu sözleri dinleyen cemaatten biri sordu:
"–Ey Abdülkadir, onun seytan oldugunu nereden anladin?"
Abdülkadir Geylani (ks) cevap verdi:
"–Sana, haramlari helal kildim, demesinden!.."
Iste bu, hayat boyunca herkesin muhtac oldugu bir firasettir.
( Faziletler Medeniyeti 1)
...Salatu Selam Ile...
...Fi Emanillah...
Bismillahirrahmanirrahim
Cenab-i Hak buyuruyor:
"(insanlar) devenin nasil yaratildigina, bakmazlar mi? Göge bakmiyorlar mi nasil yükseltilmis? Daglarin nasil dikildigine, bakmazlar mi? Yeryüzünün nasil yayildigina bir bakmazlar mi?"
(Gasiye, 17,18,19,20)
Rasalullah (sav) buyurdular:
"Mü'minin firasetinden sakininiz! Cünkü o, Allah'in nuruyla bakar." (Tirmizi, Tefsir, 15/3127)
Abdülkadir-i Geylani Hazretleri, basindan gecen bir hali söyle anlatmistir:
Bir gün gözümün önünde bir nur peyda olmus ve bütün ufku kaplamisti. Bu nedir diye bakarken, nurdan bir ses geldi:
"–Ey Abdülkadir, ben senin Rabbinim. Bugüne kadar yaptiggin amel-i salihlerden öyle memnunum ki, bundan böyle sana haramlari helal eyledim." dedi.
Ancak hitap biter bitmez, ben bu sesin sahibinin seytan -aleyhillane- oldugunu anladim ve:
"–Cekil git ey mel'un! Gösterdigin nur, benim icin ebedi bir zulmettir." dedim.
Bunun üzerine seytan:
"–Rabbinin sana ihsan ettigi hikmet ve firasetle yine elimden kurtuldun! Halbuki ben yüzlerce kimseyi bu usul ile yoldan cikarmistim." diyerek uzaklasti.
Ellerimi ulu dergaha actim; bunun, Rabbimin fazli oldugu idraki icinde Cenab-i Hakk'a sükürler eyledim.
Bu sözleri dinleyen cemaatten biri sordu:
"–Ey Abdülkadir, onun seytan oldugunu nereden anladin?"
Abdülkadir Geylani (ks) cevap verdi:
"–Sana, haramlari helal kildim, demesinden!.."
Iste bu, hayat boyunca herkesin muhtac oldugu bir firasettir.
( Faziletler Medeniyeti 1)
...Salatu Selam Ile...
...Fi Emanillah...