ARKADAŞLAR BU KONU İLE İLGİLİ MAİL DEFALARCA GELDİ VE BENDE SİZLE AYNI TEPKİLERİ VERDİM DOĞAL OLARAK TİKSİNDİRİCİ Bİ GÖRÜNTÜ AMA HABER TAMAMEN ÇARPITILMIŞ....... TARİH KONUSUNDA AZCIK ARAŞTIRMA YAPAN YA DA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR DİREK ŞÜPHELENİP ORTAYA ÇIKARABİLİR ASLINDA BU HABERİ BU FORUMDA YAYINLAYAN ARKADAŞTA KONTROL ETMEDEN O MAİLLERİ YOLLAYANLAR GİBİ BİLİNÇSİZCE İŞ YAPTIĞI İÇİN KINIYORUM.. BU KONUDA GEREKİRSE TÜM FORUMLARI DÜZELTİP BİLİNÇSİZCE KULLANILAN BİLGİNİN NE KADAR SAÇMA VE UTANÇ VERİCİ OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTEDİM EĞER KEMİKLİ KİLİSENİN GERÇEK TARİHİNİ MERAK EDEN VARSA BU KONUDA ARAŞTIRIP BULAN ARKADAŞLAR VAR VE TÜRKÇE BİR BLOG BUYRUN :
http://www.delininkuyusu.com/index.php/insan-kemiklerinden-kilise.html
BU DA LİNKE GİRMEYE ÜŞENENLER İÇİN ÖZET :
O zaman doğrusu neymiş ona bakalım:
Bir kere tarih 1218 değil, 1278. Ceset sayısı 40.000 değil, 40.000 ila 70.000 arası. Bulunduğu yerin adı Sedelik değil, Sedlec. Şehir değil, Kunta Hora kasabasının doğusunda küçük bir köy. Haçlı Seferleri’yle tek ilgisi de, adamların o toprakları kutsal kabul etmesi.
Peki nerden çıkmış bu fikir?
1278 yılında Bohemia Kralı II. Otakar, bağlı olduğu kilisenin başrahibi Henry adında bir adamı kutsal topraklara gönderiyor. Henry de gitmişken, Kudüs’ün yanındaki Golgotha Tepesi‘nden bir miktar toprak getiriyor.
Neyse efendim, bu Rahip Henry memleketine dönünce, kutsal saydığı bu tepeden arakladığı bir küp toprağı getirip serper Sedlec Mezarlığı‘na. Beş Haçlı Seferi’ne rağmen Kutsal Topraklar’dan hiçbir şey kapamamış olan Avrupa, bu bir küp toprağa o kadar sevinir ki, Sedlec Mezarlığı bir anda Orta Avrupa’nın en ünlü mezarlığı oluverir. Dinibütün Hıristiyanlar, öldükten sonra toprağına kutsal topraklar karışmış olan Sedlec Mezarlığı’nda gömülebilmek için can atarlar.
Sen misin ölmeye can atan. Başlarına öyle bir bela gelir ki, Avrupa’nın neredeyse üçte biri vebadan gider. Bizim Kara Ölüm, Büyük Veba Salgını dediğimiz bu korkunç salgına İngilizcede Black Death derler, 1348–1350 yılları arasında tüm dünyadan 75 milyon insanın ölmesini hala kimsenin aklı almaz. (O zaman 6 milyar değildi dünya nüfusu!)
Bu salgından gidenlerin binlercesini Sedlec Mezarlığı’na gömdüklerinden, mezarlık nüfusu yaşayanların nüfusunu geçecek duruma gelir.................
die devam eden bi öyküsü var olayın.... yani.. PES ..........