Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Hasan'ül Basri Hazretleri ilim sahibi, takva ehli bir zattı. Devrinin birçok âlimi onun önünde diz çöker, ders alırdı.
Yazdığı sayısız eserler günümüz dünyasında da Müslümanların
yararlanıp istifade ettiği müstesna kitaplardır.

Bir gün yine bir topluluğa ders verdiği sırada, orada bulunanlardan
bir tanesi, imama:
"Ey imam, sahabeyi kiram, bizleri yaşadığımız şu zaman içinde görseler sizce hakkımızda ne derlerdi?" diye ilginç bir soru yöneltti.

Hasan'ül Basri bu soruya tarihe geçecek şu ibretli cevabı verdi:
"Sizler sahabeyi görseydiniz bunlar delidir derdiniz. Sahabeyi kiram da bizleri görse, bunlar herhalde Müslüman değiller derlerdi!"

ibretlik bir hadise......

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı silaucan
"Sizler sahabeyi görseydiniz bunlar delidir derdiniz. Sahabeyi kiram da bizleri görse, bunlar herhalde Müslüman değiller derlerdi!"

bu o zaman için söylenmişse, acaba günümüz için sorulabilseydi nasıl bir cevap verilirdi.
:( :( :(

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı keremm
Orjinal Yazarı silaucan

bu o zaman için söylenmişse, acaba günümüz için sorulabilseydi nasıl bir cevap verilirdi.
:( :( :(

Hakikaten de endişelenecek bir durum..

:( :(

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Bu en zor asırda islamı tam anlamıyla yaşamaya çalışanlar için ise Efendimiz(sav) .......Beni görmedikleri halde bana iman getirip benim yolumda giden karşlerim....demiş......Kardeşlerim......... ;( ;( ;( ;(

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Bu zamanda yaşayan tüm müslüman kardeşlerimize hiç bir zaman doğru yoldan şaşmayan hepside kardeş olarak hitap etmiştir.

sbetül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
inşallah gerçek manasıyla yaşayabiliyoruzdur sahabeye ait hikayeler aklıma geldide biz onların zerresi kadar olabilirmiyiz diye düşünmeden edemedim ama umudumuzu ümidimizi ve kendi çapımızda gayretlerimizi kaybetmemeliyiz

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
evet çok düşündürücü RABBİM sonumuzu iyi etsin

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı sbetül
inşallah gerçek manasıyla yaşayabiliyoruzdur sahabeye ait hikayeler aklıma geldide biz onların zerresi kadar olabilirmiyiz diye düşünmeden edemedim ama umudumuzu ümidimizi ve kendi çapımızda gayretlerimizi kaybetmemeliyiz

Evet Betül ablacım katılıyorumm.. ;( :(

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Çok düşündürücü bir kıssa.O zamandan bu zamana nasıl bir fark var.En azından 10 şeyden bir tanesini gönülden ve hakkını vererek yapalım ki yüzümüz kara çıkmasın.Gönderi için teşekkürler. :)

PasHa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Allah Hakkımızda En Hayırlısını Versin.Rabbim Sen Bagıslamayı Çok seversin Bizide Bagısla Allah'ım ;( ;(

Üst Alt