Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray

Asagidaki sorular bir hristiyan toplulugunun müslüman omasina sebep olmustur. O sualler ve cevablari sunlardir:

Soru:

Cennette Tuba agaci denilen bir agac vardir. Kökü yukarda, dallari yerdedir. Cenette ne kadar kösk varsa, hepsine bu agagin dallari erisir, deniliyor. Her seyin dünyada bir misali olduguna göre, bu agacin dünyadaki misali nedir?

Cevap:

Bunun dünyadaki misali günestir. Günes dogar ve dünyadaki herseyi aydinlatir. Kendisi yukarda oldugu halde isigi yerdedir.

Soru:

Cennetteki insanlar yeyip icecekler ama, kücük ve büyük abdest ihtiyaclari olmayacaktir, deniliyor. Bunun dünyadaki misali nedir?

Cevap:

Bunun misali anne karnindaki bebektir. Yer, icer fakat tuvalaet ihtiyaci olmaz ve yedigini cikarmaz.

Soru:

Cennet ve cehennemin kacar kapilari vardir. Ikisinin de kapilari ayni sayida midir ? birisi eksik veya fazlaysa neden ?

Cevap :

Cennetin sekiz, cehennemin ise yedi kapisi vardir. Sebebi sudur :

Allah « benim rahmetim gadabimi gecmistir » buyurmustur. Onun icin rahmetinin tecelli ettigi cennetin kapisi, gadabinin tecelli ettigi cehennemin kapilarindan daha fazladir.

Bu sorulari soran, bir hristiyan papazidir. Bir müslümana sormustur. Cevaplarini aldigi zaman, « Dogru cevaplar verdin » diye kabul etmistir. Bunun üzerine, müslüman da ona :

- Ben de sana bir soru soracagim. Sen de onun cevabini verebilir misin demis ve onun « sor »demesi üzerine sunu sormustur :

-Cennetin kapilarinin üzerinde yazili olan nedir ?

Papaz : - Cennetin lapilari üzerindeki yazinin ne oldugunu ben biliyorum ama bu arkadaslarim bana müsade ederlerse söylerim, demis onlar da « söyle, sen ne dersen biz onu kabul ederiz » demisler ve papaz demis ki :

- Cennetin kapilari üzerinde yazili olan yazi sudur « la ilahe illalllah Muhammedür Rasülüllah. »

Bunun üzerine hepsi de kaime-i sehadet getitrerek müslüman olmuslardir.

Bunun gibi, görünüste hristiyan olup gercekte müslüman olan cok kimseye rastlanmistir. Bulundugu yer ve durum icabi, imanini gizlemek mecburiyetinde kalmistir. Bu, gecmis zamanlarda oldugu gibi, herzaman olagelmistir. Cünkü kafirler her zaman zorba olmuslardir. Müslümanlikta zorlama olmadigi icin zorba da yoktur.​

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Çok güzel bir paylaşım,
Teşekürler, Allah cc. razı olsun..

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128