Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

alperen98

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
MÜŞRİKLERİN AKILLARI ALMIYOR

Allah Resûlü, Ümmühani Hatunun evine dönüp Mirac olayını anlatınca Ümmühani ;
-  Bunu halka açma; onlar seni yalanlar ve üzerler. dedi.
O da.
-  Allaha yemin olsun ki, bunu onlara anlataca ım  diyerek, tebli deki kararlı ını gösterdiler.
Hemen Kabenin Hatim denilen yerine gitti ve müşriklere İsra hadisesini anlattı; şaşırdılar. Bu yolculu un deve ile en az iki ay sürmesi gerekti ini söyleyerek inanmadılar. Gecenin kısa bir vaktinde böyle bir yolculu un gerçekleşmiş olması onlara göre mümkün de ildi. Müşrikler;
- Delilin nedir diye sordular.
Ebu Cehil sokuldu; laf almaya çalıştı. Sonra bütün avenesini toplayıp istihza ederek olayı Resûlüllahtan tekrar anlatmasını istedi. Allah Resûlü anlatınca kimse inanmadı. Allah Resûlüne ilk anda inanan sadece Hz.Ebubekir (ra) oldu. Böylece Sıddık unvanını aldı. Şeksiz- şüphesiz tasdik eden bir insanın olmasının verdi i güvenle,
- Vallahi, ben onu, bundan daha uzak olanında, gece veya gündüzün her hangi bir saatinde kendisine semadan haber geldi ini bana haber veriyor da ben herşeyimle tasdik ediyorum , dedi ve çevrelerini saran müşriklerin hafsalasını çatırdatmak için Allah Resûlüne bazı sorular sordu. Çevredekilerde Beytülmakdis ile ilgili sorular yönelttiler. Bütün sorulara verilen cevapların do ru oldu unu gördüklerinde, şaşkınlıkları daha da arttı.
Kureyş müşrikleri , ticaret yapıp gelen kafileye sordular. Allah Resûlü onları gördü ünü, hatta kaplarından su içti ini haber verdi. Kervandaki çobanların sayısına kadar haber verdi i bütün bilgilerin do ru oldu unu anladıklarında;
- Bu sadece sihirdir demeye başladılar ve nefisleri imana mani oldu.

Üst Alt