Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Mutluluk Size Çok Yakın

fft68_mf23736.Jpeg

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz.” (Âl-i İmrân, 139)

Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Mü’minin durumu gıpta ve hayranlığa değer. Çünkü her hâli kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir özellik sadece mü’minde vardır: Sevinecek olsa, şükreder; bu onun için hayır olur. Başına bir belâ gelecek olsa, sabreder; bu da onun için hayır olur.” (Müslim, Zühd 64)

Mevlânâ Hazretleri’nin oğlu Sultan Bahâeddin Veled, şu hâtırasını nakleder:

“Birgün bana büyük bir ruh bezginliği ve iç sıkıntısı gelmişti. Beni bezgin ve sıkıntılı gören babam:

“–Birinden mi incindin de böyle sıkıldın?” dedi. Ben de:

“–Bilmiyorum ki bu ne hâldir?” dedim. Babam kalkıp eve gitti, bir müddet sonra baktım ki kurt postunu çevirip başına geçirmiş, çocukları korkuttukları gibi “Bu! Bu! Bu!” diyerek yanıma geliyor. Babamın bu hoş hareketi sebebiyle beni bir gülme tuttu ki anlatamam. Hemen yere kapanarak ayaklarını öptüm. Babam:

“–Bahaddin! Eğer bir güzel ve latif sevgili sana sıkı sıkıya bağlansa, dâima seninle şaka, şenlik etse ve birdenbire yüzünün şeklini değiştirip gelse ve sana “Bu! Bu! Bu!” dese ondan hiç korkar mısın?” buyurdu. Ben de:

”–Hayır, korkmam” dedim. Bunun üzerine babam:

“–Seni sevindiren, seni sevinç ve neşe içinde tutan sevgili, seni üzen ve kendisinden sıkıntı duyduğun aynı sevgilidir. Hep O’dur, hep O’ndandır ve hep O’ndan feyizlenirsin. O hâlde niçin boş yere üzgün duruyor, sıkıntının elinde âciz kalıyorsun?” buyurdu.

Babamın bu hareketi ve sözleri üzerine derhal hâlim değişti, taze gül gibi açılıp ferahladım. Ömrüm boyunca da başka gam yüzü görmedim ve üzülmedim, dünyanın gamı kederi yanıma yaklaşmadı.” (Ahmed Eflâkî, Ariflerin Menkıbeleri, trc. Tahsin Yazıcı, İstanbul 1973, I, 265-266) (Dr. Murat Kaya, Ebedi Yol Haritası İslam, Erkam Yay.)

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Mukaddim:
Arzu ettiğini öne alan, ileri geçiren, yakınlaştıran demektir.

www.2g1d.com

'' İki günü bir olan ziyandadır. '' RESULALLAH (SAV)

mutluluk-bir-cicektir.jpg

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Emegine saglik KArdesim..Paylasimin icin Allah razi olsun insAllah..

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Sevinecek olsa, şükreder; bu onun için hayır olur. Başına bir belâ gelecek olsa, sabreder; bu da onun için hayır olur.” (Müslim, Zühd 64)

İnş..Emeğine sağlık Allah razı olsun

hüzün yağmuru1

Gavsım seni çok Özledim♥♥

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Mutlu olmak için o kadar çok sebebimiz var ki.. :gul: şükürler olsun :gul:
Emeğinize sağlık Allah razı olsun

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Sevinecek olsa, şükreder; bu onun için hayır olur. Başına bir belâ gelecek olsa, sabreder; bu da onun için hayır olur.” (Müslim, Zühd 64)

Hadiste ''Müminin iki haline şaşılır '' diye başlıyor bu şerifte :)

Rabbim razı olsun engin kardeşim..

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamün aleyküm Allah sizden razı olsun çok zevkli bir konu ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ.Cümleten Allah'a emanet olunuz.

Yalnızlığım

Dünyadan uzak.

Aldığı Beğeniler
63
Boş bir çuvala benziyor hayat,ne ile doldurursan içinde biriken kalıyor insan.Mutluluğun kıymetini anlamlaştıran hüzün değil mi?.O zaman acınında bahsinini mutlulukla mevzum-uz yapmalıyız.Hazanın bürüdüğü Y/ok-lar gideceği kalbe v/ar değdirir.V/arı olan kalp müebbet mahkumdur mutluluğa.Mutluluk yağmurlarına tutulup üşüten bir ıslaklıkmış hüzün.Hüzünle ıslanmış mutluluklar.

ALLAH razı olsun enqin.

Eslem Nur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Istıfade ettıgım guzel bır paylasım Rabbım razı olsun..

Üst Alt