Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

blue

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Müzik devlet yıkıyor!

"Melodilere Dikkat" uyarısı verildi. Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel, "Arabeskin dışında, aykırılı ı işleyen rock ve metal müzik, gençler üzerinde yıkıcı etki oluşturuyor. Tahrik edici ritimler üzerinde, melodik yapıdan çı lıklarla yapılan müzikler, kişiyi çılgınlıklara, isyana ve saldırganlı a itmektedir. Müzik, kişinin dışında toplumları da etkileyen bir araç. Bu sebeple müzik alışkanlı ına dikkat edilmesi gerekir" dedi.
Arabeskin dışında, aykırılı ı işleyen rock ve metal müzi in gençler üzerinde yıkıcı etki oluşturdu u öne sürüldü. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel, yaptı ı açıklamada, müzi in toplum üzerinde çok etkili oldu unu söyledi.
Özellikle rock ve metal müzi in içerisinde bulunan melodilerin sertli inden dolayı gençlerin adrenalinin yükselmesine neden oldu unu ve içlerindeki olumsuz duyguları ortaya çıkardı ını vurgulayan Yücel, ''Arabeskin dışında, aykırılı ı işleyen rock, metal müzik de, gençler üzerinde yıkıcı etki oluşturuyor'' dedi.
TAHRİK EDİCİ RİTİMLER
Yücel, bu müzik tarzlarında vokalistin yüksek sesine eşlik eden ritimlerin sertli inin gençlere geçti ini ve dinleyiciyi sakinleştirme yerine tam tersi bir etki yaparak daha agresif hale getirdi ini savunarak, ''Tahrik edici ritimler üzerinde, melodik yapıdan çı lıklarla yapılan müzikler, kişiyi çılgınlıklara, isyana ve saldırganlı a itmektedir'' diye konuştu.
Müzi in yalnızca bireyler üzerinde etkili olmadı ına dikkati çeken Yücel, ''Müzik, kişinin dışında toplumları da etkileyen bir araç. Bu nedenle müzik alışkanlı ına dikkat edilmesi gerekir'' dedi.
Yücel; rock, metal müzi in tüm dünyada hakim oldu unu dile getirerek, gençlerde olan bıkkınlı ın toplumları da etkiledi ini ve mutsuz, sıkıntılı topluluk oluşturdu unu belirterek, ortaya çıkan sonucun de işmesi için halk kültürünü yansıtan kişiyi dinlendiren, klasik, halk müzi i, tasavvuf, kişileri kucaklayan ezgilerin dinlenmesi gerekti ini söyledi.
Toplum üzerinde büyük bir etkisi olan müzi in, devlet kuracak ve yıkabilecek güce sahip oldu unu da iddia eden Yücel, ayrıca toplumların idare edilme şeklinde mutlu oldu unu anlamak için dinledi i müzik tarzına bakmak gerekti ini vurguladı.
Yücel, daha mutlu insan olmak için kişilerin müzik e itiminden geçmesi gerekti ini belirterek, herkesin bir enstrüman çalması gerekti ini ifade etti. Özellikle çocukların ve gençlerin sa lam kişiliklere sahip olması için müzik e itimi alması gerekti ine dikkati çeken Yücel, şunları kaydetti:
''Okul bandolarında veya orkestralarında çalan gençler üzerinde yapılan araştırmalarda bu ö rencilerin bilgi ve e itsellik gibi test alanlarında çalmayanlara göre daha başarılı oldukları ortaya çıktı. Bu nedenle, sa lıklı bireyler yetiştirmede do ru müzi in zengin anlatım gücü, birleştiricili i insanlarımızın tamamına aşılanmalıdır.''
Metal ve rock müzi in ritimleri birçok genci "kof ve ne idü ü belirsiz" şiddet e ilimine itiyor. Yüzyıllardır müzikle terapi, müzikle beyin kontrolü, müzikle tahrik, müzikle koyunlaştırma yapıldı ını ve beynin müzikle olan ilgisini biliyoruz. Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel, konuyu daha da geniş bir alana taşıyor. Yücel'e göre müzik, kişilerin dışında toplumları da etkileyen bir araç. Bütün dünyada rock ve metal müzi in gençler üzerinde etkili oldu unu ve satanist grupların da bu müzikleri keyifle dinledi ini biliyoruz. Kontrolsüz "kof şiddet", salaklar imparatorlu undan oluşan bir rahatsızlar güruhu oluşturmaktan öteye geçemez.

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Yerinde bi buluş,

İnsanın da haram olmayacak derecede dinlemesi gerek..........

Ben şöyle duymuştum;Dünyada kendisini haram olan müzikten koruyan kişiye

Allah cc Cennette çok hoş sedalar işittirecekmiş.

Ama haram müzikten korumayan kişi bunu duyamıyacakmış....

Rabbim nesfimizin eline bırakmasın...

Aminnnn ;(

x_usta

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Kardeşim paylaşımın için Allah razı olsun yalnız ben bu yazıdaki arabeksin dışında ifadesini pek anlamadım,hatta hiç anlamadım yani arabeks rock ve metal müzik gibi zararlı degilmi demek isteniyor .

Bende tam tersini düşünüyorum Arabesk insanları uyutmaya ve tepkisizleştirmeye itiyor oysa rock ve metal tarzı müzükler tek tip insan modeli üretmeyi amaçlayan devlet tabusunu yıkmayı ve dahaçok eleştiri amaçlı dır tabi yötem leri ve tarz ları ayrıca tartışılır bu tarzı bende pek tasvip etmiyorum ama yinede bence arabeks çok daha zararlıdır .

Dikkat edilirse Türk toplumunun dışa kapalı oldugu dönemlerde genellikle arabeks revaştaydı ve arabeks dinleyicileride egitim düzeyleri düşük , kültürel yönden zayıf insanlardır genellikle.

Ancak son dönem lerdeki gelişmeler ve Türkiyenin dünyayla bütünleşmesiyle daha çok popiler müzikler dinlenir oldu buda toplumumuzun kültürel olarak dünyayla entegrasyonunun bir sonucudur ,
tabii bunun bi takım olumsuzluklarıda beraberinde getirdigini de görüyoruz.
Bu olumsuzlukların en belirgini kendi öz kimligimizden uzaklaşıp kültürel dejenerasyona ugramamız dır.
Ancak bu kendi içine kapalı gelişmelerden uzak bir toplum olmamızdan daha kötü degil dir çünki dünyada her nekadar biz müslümanlar için olumsuzluklar yaşansada yinede hala en hızlı yükselen deger İslam dır Allahın izniyle, bizde eger içe kapalı toplum olmaya devam etsek bu yükselen İslam degerine de kapalı olabilirdik.

ALLAH yar ve yardımcımız olsun

blue

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Degerli dostlar...yakın bir zamanda bir kişi Degerli bir Tv kanalındaki alim zata sual ediyor...?

-HOCAM DERTLİ ŞARKILAR DİNLEMEK CAİZ MİDİR_?

...ÖZETLE...

ŞEHVANİ DUYGULARI PEYDA EDİCİ SÖZLÜ İÇERİKTE ...

DİNİ HASSASİYETLERE AYKIRI İÇERİKTE SÖZLERİ OLAN...

ÜMİTSİZLİGİ VE İSYANI BEYNE VE PSİKOLOJİYE YERLEŞTİREN...

İÇERİKTE VE MELODİ DE HER TÜRLÜ MÜZİK HARAMDIR... :]

DİNLEDİĞİMİZ MÜZİKLER...İNANÇ,AHLAK,UMUD DOLU OLMALI...

MARŞLAR-EZGİLER-İLAHİLER-VE DÜZGÜN SÖZLÜ İÇERİKTE TÜRKÜLER...!

DİNE AYKIRI ŞEYLERİ TELKİN EDEN SÖZLÜ İÇERİKTEKİ HER TÜRLÜ MÜZİK TARZI HARAM...DENİYOR...

HARAMA VESİLE OLAN HARAMDIR...İSMİ NE OLURSA OLSUN...ASLOLAN ÖNEMLİDİR...!

ÖRNEK...

ŞAHİT OLSUN

Agla sen güzel çocuk
Gözlerin şahit olsun
Gözyaşınla ıslanan
Ellerin şahit olsun
Çok yakın güzel günler
Bir kez daha ufka bak
Hep semaya açtıgın
Ellerin şahit olsun

Şahit olsun kainat
Alemler şahit olsun