Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beyoğlu

aşka yolculuk

Aldığı Beğeniler
13,779
Takım
Galatasaray
1...

öznesiz bir cümleyim, cemalinin kayıp ve gaip kitabında zamansız, bir yolcuyum, helalinin meçhul naip sıratında zarfsız bir duruşun yazgısıyım, hasretinin harap ve firak uzağında mektupsuz bir geleceğin sonsuzluk adresiyim, yollayış sahrasında adressiz bir aşkın kalbiyim, sevmelerin o'nun masalında

2...

çarşaf çarşaf melankoliyi serdim leyl- i hicrana yunusun aziz sırlar ummanından, yüzdüm el'azize kirli dünler ve düşler sularını verdim ateşe sensizliğin y'ellerine tutulu unutulu deme katıldım aşkla baharın libasını sunan idris gibi giyindim sevmeyi aşkla mavi kalmalı yar mavi kalmalı yarın şehrinaz

3...

arındım, yenilgilerin yüreğinde aktım, telaşların talaşları arasında kendime derinleştim, yokluğuna yazılmış şiirlerin imge kuyusunda geçti, şimdinin şimendiferi hem halimden hem hayalimden vardım, sündürdüğün umudun son sözcüğüne evetine yaklaştım kül oldum ama kul olmadım aşka şehrinaz

4... soluksuz kaldığım yalnızlığın koşusundan geldim an'a tanımsız kaldığın aşkın ışık ucunda aydınlandım s'ana bensiz kaldığın zamanın yaslı tarihinde yazıldım aşk'a vardın, fikrim zikrime çözüldü sırrının surları okundu, yüzündeki sevi sureleri okundu, meryem suresi'nde nitel duruşun ve durulanışın şehrinaz

5... açılıyor, baharın sarkacındaki huzurun dili gizleniyor, çiçeğin özünde mest olmuş arının aşkı filizleniyor, aklın tohumları dest-i sen oluşun yadı sığamıyorum, senle seni istediğim ben arasında

damlıyor, uzaklarıma ettiklerinin edimleri

sayılıyor, kırlangıçların gözyaşı gerçeği

sığamıyorum, benle, beni istemediğim “ben" arasında şehrinaz

Hayrettin Taylan
Naip Özne

Üst Alt