Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Adamın biri sahrada dolaşırken, şeytan ona arkadaş olmuştu. Adam öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarını kılmamıştı. Uyuma vakti geldiğinde, adam yatıp uyumak istedi. O zaman şeytan adamdan uzaklaşmaya başladı.
Adam:
-Benden niye kaçıyorsun, diye sordu.
Şeytan da cevap olarak:
-Ben ömrümde bir kere Allah'ın secde emrine karşı çıktım ve ondan dolayı da Allah'ın huzurundan kovuldum. Sen ise bir günde beş kere isyan ettin. Ben Allah'ın sana gazap edip, senin arkadşın olmam sebebiyle beni de kahretmesinden korkarım, dedi ve arkadaşlığı kabul etmeyip uzaklaştı...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Ben ömrümde bir kere ALLAH'ın secde emrine karşı çıktım ve ondan dolayı da ALLAH'ın huzurundan kovuldum. Sen ise bir günde beş kere isyan ettin.

İşte Namazın ehemmiyetini en güzel şekilde anlatan bir yazı..

RABBİM razı olsun abim,yüreğine sağlık

MEVLAM tüm namazlarını tas tamam ve dosdoğru kilan vede cemaatla kılan muminlerden eylesin cümlemizi..AMİN...

sude

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Can kardeşim Rabbim razı olsun.Paylaşım çok güzeldi...selametle

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Eğer namaz kılan Allahın azamet ve yüceliğinin ne derecede onu sardığını bilseydi, başını secdeden kaldırmak istemezdi

busenem19

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
MEVLAM tüm namazlarını tas tamam ve dosdoğru kilan vede cemaatla kılan muminlerden eylesin cümlemizi..AMİN...

Amiiin inşAllah

Allah (c.c.)razı olsun canım kardeşim..O güzel yüreğine sağlık bitanesi..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Namaz kılmamanın 6 zararı

Namaza gevşeklik gösteren müminler, yani namaza gereken önemi vermeyenler birçok azaba ve cezaya uğrarlar.

Bunlardan dünyadaki 6 zararı şunlardır:

Birincisi: Ömründen bereket kalkar. Çeşitli hastalıklar, aşağılıklar, hakaretler ve zilletler içerisinde hayat sürer.

İkincisi:
Cenâb-ı Hakkın hizmetinde bulunan kimselerin simalarında, kendi yaratılışlarındaki güzellik ve cemâlden ayrı olarak bir başka güzellik ve cemâl vardır ki, namaz kılmayanlarda bu yoktur.

Üçüncüsü: Allahü teâlâ hiçbir ameline ecir vermez. Yani günde müteaddit defalar sadaka verse, birçok yetim sevindirse, yedirse, giydirse, günlerce Kurân-ı kerîm hatmetse, başka buna benzer ibâdet, taat ve iyilikler yapsa, Cenâb-ı Hak ona zerre kadar ecir ve sevap vermez.

Dördüncüsü:
Allahü teâlâ namaz kılmayanların duâlarını kabul etmez. Tıpkı dünya işlerinde, dilekçe yazan bir kimsenin, dilekçesinin bir yerde takılıp esas yerine ulaşamaması gibidir.

Beşincisi:
Bütün mahlûkat kendine kızar ve düşman olur. Hepsi onu reddeder. Salihler, yani müminler, Allahü teâlâya yâr olanlar, namaz kılanlardır. Ancak bunlar hayır ve berekete ve rahmete vesile olurlar.

Altıncısı: Salihlerin duâlarından hisse alamaz. Yani Müslümanların duâlarının bereketinden mahrum kalır. Mezarı önünden geçen bir Müslümanın okuduğu fâtihalardan faydalanamaz

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Rabbim hepinizden razı olsun Gül kokulu Peygamberimin Gül kokulu sevenleri
Selam ve Dua ile... :]

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
samıramm bıtanmm ve nurum teyzem cok guzel butunleme olmus
Rabbım namazılarını husu ıle eda edenlerden eylesın
Allah razı olsun

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun kardeşim güzel bir paylaşımdı ellerine sağlık...

Üst Alt