Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Hemen konuya gireyim .. Namazın uhreviyeti, kişinin huşuya ulaşma çabası felan bunları geçtim ...
Ama yapılması çok daha basit fakat yapmadığımız, yada yapamadığımız bir husus var ki çok merak ediyorum neden ..?

Neden namazları hızlı kılıyoruz ..?
Neden sünnetleri geçiştiriyoruz ..?
Neden sünnetleri de farz kılar gibi kılıyoruz ..?
Neden tahiyattan sonra salli barik ve Rabbena dualarını okumuyoruz ..?
Neden bir fatiha suresinin okuma zamanı içine fatiha ile birlikte bir zammı- sureyi iki nefes içerisine sığdırabiliyoruz ..?
Neden Rüku ve secdelerde " şarllopp " der hızıyla " Subhane Rabbiyel ala - azim " diyoruz ..?
Neden tesbihlerde parmaklarımız ve dilimiz son hızla çalışıyor ..?
En baştaki sorumu tekrar sorup noktalayayım ..
Neden bu kadar hızlı namaz kılıyoruz ..?

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
El cevap :)
teravihe alıştırma yapıyoruz :)

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Hiçbirini sorulan usül yapmıyorum Elhamdulillah...
3. sorunun soruluşundaki gayeyi anlamamakla birlikte anladığım usul cevap vereyim=

Kıyamette şefaat Ya RasulAllah diye yüzüm kızarmadan yiyebilmek adına
" mentemesseke bi sünneti inne fesadi ümmeti felehu ecrun mieti şehid" hadisi gereğince ümmetin fesad zamanında sünnete sıkı sıkı yapışarak o bahsedilen 100 şehid sevabından istifadegar olabilmek için çok zorda kalmadığım müddetçe sünnetlere (başta namazdakilere) dikkat etmeye gayret ediyorum bunun elzem olduğunada şiddetle inanıyorum.

Rab Teala Rahmetiyle merhametiyle kabul buyurur inş diye dua ediyorum acizane, kabul etmek zorunda değil zira.

bende Eksen neden bukadar çok şeyi merak eder meraklı biri olduğum halde merak ettim :örgü:

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Şeytanın hilelerinden halen daha kurtulamadığımız için...

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Hiçbirini sorulan usül yapmıyorum Elhamdulillah...
3. sorunun soruluşundaki gayeyi anlamamakla birlikte anladığım usul cevap vereyim=

Kıyamette şefaat Ya RasulAllah diye yüzüm kızarmadan yiyebilmek adına
" mentemesseke bi sünneti inne fesadi ümmeti felehu ecrun mieti şehid" hadisi gereğince ümmetin fesad zamanında sünnete sıkı sıkı yapışarak o bahsedilen 100 şehid sevabından istifadegar olabilmek için çok zorda kalmadığım müddetçe sünnetlere (başta namazdakilere) dikkat etmeye gayret ediyorum bunun elzem olduğunada şiddetle inanıyorum.

Rab Teala Rahmetiyle merhametiyle kabul buyurur inş diye dua ediyorum acizane, kabul etmek zorunda değil zira.

bende Eksen neden bukadar çok şeyi merak eder meraklı biri olduğum halde merak ettim :örgü:

3. Soruda kastettiğim şuydu ; gözlemlerim sonucunda ciddi oranda bir kitle sünnet namazı kılmasını bilmiyor .. 4 Rekatlık sünnetlerin son iki rekatını farzların son iki rekatı gibi kılıyorlar ..
EkSen'in merakına gelince yılların hödüklüğünün acısını çıkartmaca işte .. :)

Üst Alt