Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
namaz.jpg

Bu kasvet dünyasında kalmadı özlediğim
Namaz vaktinde başka anını gözlediğim

Necip Fazıl

İnsanları seviyorsanız onlara abdest almasını öğretiniz, onların beyinlerinin yaşamasını sağlıklı olmasını sağlayınız.İnsanları seviyorsanız insanlara namaz kılmasını öğretiniz.İnsanlık sevgisi budur.
Namaz, İslam dininin beş esasından biridir. Temelsiz bina olmaz.İslam binasının temeli de namazdır. Bir hadiste de "Namaz dinin direğidir." Buyurulmuştur. O halde namaz, islam'ın hem temeli hem de direğidir. Bu ikisi olmadan bu binanın ayakta durması mümkün değildir.
Namaz bir zırhtır, bir kalkandır, bir surdur.
Yüce Allah; "Namaz kıl, çünkü namaz seni ahlak dışı davranışlardan ve her türlü kötülükten uzak tutar." Buyurur.
Namaz bir zikirdir.Allah'ı anmak için kılınır.
Ey namazsız insan!Seni hiçbir an unutmayan, sayısız nimetleriyle seni her an gören, gözeten Rabbini sen günün beş vaktinde olsun hatırlamayacak mısın?
Namaz bir şükür ve teşekkürdür. Hatta şükürlerin teşekkürlerin bütün kısımlarını içinde toplayan bir şükürdür. Namaz kılan insan Elhamdülillahi Rabbil alemin= Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur, derken bütün alamlerin hamdini; "iyyake na'büdü- Yalnız sana ibadet ederiz. Derken bütün varlıkların ibadetini haliyle, diliyle ve niyetiyle Allah'a takdim etmiş olur ve böylece külli şükrü yerine getirmiş sayılır.
Namaz bir hürmet, bir itaattir. Namaz kılmakla insan, Allaha sevgisini, saygısını ifade, Allah'ın kulu olduğunu idrak, itiraf ve ilan etmiş olur.Namaz bir aşktır, bir sevdadır, bir vuslattır.Çünkü kulun sevdiği her şeyi kula ihsan eden Allah'tır.
Dünya öldürücü bir zehirdir.Onun panzehiri ve ilacı namazdır.
Namaz bir miraçtır, bir asansördür. Bu gerçekten ilhamla Süleymen Çelebi;

"Sen ki miraç eyleyüp ettin niyaz
Ümmetin miracını kıldım namaz."Demiştir.

İnsan namazla alay-ı illiyyine çıkar. Adn ve Firdevs cennetlerine uçar. Yüce dosta ezel ve ebed padişahına yani yüce Allah'a kavuşur.Hz. Peygamber(sav); Namaz müminin nurudur.Namaz şeytanın yüzünü karartır, sadaka ve zekat onun belini kırar. Allah için birbirini sevmek, ibadetleri aşk ve sevda ile yapmak onun nefesini keser, kökünü kazır. Siz böyle yaparsanız o sizden güneşin doğduğu yer ile battığı yer arası kadar uzaklaşır." Buyurmuştur.
Namaz, bütün kötülüklerin dolayısıyla günahın bağrına saplanan bir mızrak gibidir.
Namaz Allah'la kulun arasındaki bağdır.Arapça'da namazın adı "salat" tır.
Bir ashab sohbete biraz geç kalır.Efendimiz;"Neredeydin?" diye sorar. "Namaz kılıyordum ya Resulallah" diyince "yani Allah"la konuşuyordum" desene der. Namaz bu kadar müthiş bir olaydır. Rabbim namazlarımızı hakkıyla kılmayı nasip eder inşallah.

Üst Alt