Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Adam, bineceği otobüsün kalkmasına bir saatten fazla süre olduğu için, otogarın yarı aydınlık koridorlarını aşındırıyordu. Ellerini yıkamak üzere biraz ilerideki lavaboya yanaştığında, iş tulumları giymiş bir genç ona doğru gelerek:

"Herhalde namaz kılacaksınız, dedi. Abdest alma yerimiz de mevcuttur."

Adam, elindeki sigaranın külünü delikanlının ayakları dibine silkelerken:

"Sen herhalde görevlisin. Ne iş yaparsın burada?"

"Temizlikçiyim efendim. Lavabo ve tuvaleti temizliyorum."

Adam, alaycı gözlerle delikanlıyı süzerek devam etti:

"Ben, namazı senin gibi çulsuzlara bıraktım. Bu iş size o kadar çok yakışıyor ki..."

Temizlikçi genç, adamın hakaretine aldırmayacak kadar olgundu. Fakat, namaza karşı yapılan saygısızlık canını çok sıkmıştı. Vereceği cevabı bir süre düşündükten sonra, susmayı tercih edip işine döndü.

Adam, mağrur adımlarla oradan uzaklaşırken, başının döndüğünü hissetti. Sırtından çıkartarak koluna aldığı kaşe paltonun ağırlığını dailk defa fark ediyordu. Biraz önce yediği iki porsiyon kebap, herhalde tansiyonunu yükseltmiş ve kendisini halsiz bırakmıştı. Birkaç adım daha attığında aniden fenalaşarak dizleri üzerine çöktü.
Allah'tan ki, kolundaki palto ondan önce yere düşmüştü ve yeni aldığı takım elbisenin kirlenmesini engellemişti. Adam, çömelmiş vaziyette olmasına rağmen fırıldak gibi dönen başını yere dayayarak bir müddet dinlendi ve tekrar doğrulduğunda, aynı rahatsızlığı duyarak hareketini tekrarladı. Fakat başkaları tarafından görülmüş olmaktan endişe ediyordu. Bunun için sağa sola bakındığında, terminalin çaycısı olduğu anlaşılan bir gençle burun buruna geldi. Delikanlı, adamı saygılı bir ifadeyle selamlarken:

"Allah (c.c) kabul etsin bey amca. Ama kıble biraz daha sağa doğruydu." dedi.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
çok güzeldi.ALLAH işte insanı böyle yapar...RABBIm namazlarını hakkı ile kılanlardan eylesin cümlemizi.

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
yaw hocam bı adam namaz kılmıyor ki?. Neden Çaycı kıbleyi tarif etmiş...hımm. yoksa o genç çaycımıymış?...Güzel paylaşım emeğine sağlık....... Allah tez zamanda islah eylesin inş..........Doğru yoldan ayırmasın bizleri.........

TEŞEKKÜRLER HOCAM........

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
İnsanlık olarak o kadar aciziz ki herşey bir yere kadar.

Rabbim insanı gereği gibi terbiye diyor.elhamdulillah

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak herdaim razi ve memmun olsun Hafiz kardesim paylasimin icin tesekkürler
Selam ve Dua ile.......

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abim güzel paylaşımdı...

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun çok güzel bir paylaşımdı ömrüne bereket..

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Okuyan gözlerinize yorum yazan ellerinize ve dua eden dillerinize sağlık.

Allah sizlerden razı olsun.

:alkis::alkis::alkis::alkis::alkis:

Uhuda_Sevdalı

....Sonun Başlangıcı....

Aldığı Beğeniler
21
Takım
Galatasaray
bu yazı bana arabistan hava alnında başımızdan geçen bir olayı anlattiki aradaki fark çok düşündürücü
buyrun birde siz düşünün:

akşam ezanının okunmasına 30 veya 45 dakika kalmıştıki biz ikindi namazını kılmamıştık
yol falan geç kalmıştık
pasaportu vermedende mescide gidememiştik annem tam namaza gidecektiki (pasaportu işleme koymadan) diğer gurubun hocası annemi engelledi ve nerdeyse tüm gurup bize saldırdı niye namaza gidiyosun diye nerdeyse döveceklerdi yani (annem gitiiğinde arap polisler anneme izin verdiler hiç sorun çıkmadan)
az sonra yine arabaya bindik ve namazdan bahsedince "uçak kalkıyo bunlar namazı düşünüyo" diye yine söylendiler

arada çok büyük fark var dimi

paylaşım için tşk abi
yazdıklarım için kızdıysan özürdilerim ama anlatmam gerektiğini düşündüm

Üst Alt