Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Ehlen

Ehlen Ve Sehlen

Aldığı Beğeniler
1,931
Takım
Beşiktaş
es-selamu-aleykum

Kardeşlerim benim 2 kız kardeşim var biri 8 diğeri 12 yaşında namazı onlara nasıl sevdirebiliriz...

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
İlk önce namazı anlatmak gerek bana göre sonrada onlarla birlikte kılmak :) diye düşünüyorum .. Allah hayırlısını nasip etsin inş ...

Ehlen

Ehlen Ve Sehlen

Aldığı Beğeniler
1,931
Takım
Beşiktaş
ßen Kaç Kez Uyardım namaz hakkında inşALLAH tavsiyelerinizide uygulayacağım
Rabbim Razı Olsun inşALLAH

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Çocukları 8-9 yaşında sevdirerek uyarı yapıldığı zaman çocuklar sizin yanınızda seccadede namaza başlayabiliyor.. o yaştaki çocuklar daha söz dinliyor..birazda onu namaz kıldıkca ödüllendirildiği zaman namaza muhabbeti artıyor..arada tekleselerde günde 2-3 vakiti hiç kaçırmadan kılsalar alışkanlık halina gelir..Ama..
ne var ki..
Çocuklar 12-13 yaşına geldiğinde, daha öncelri siz söylemeden namaz kılan çocuklar çok zor kılıyorlar..özellikle cevre faktorü çok önemli, çocuğun cevresinde kendi yaşında hiç namaz kılan yoksa sizin sözünüzün tesiri kalmıyor..
Temelini iyi atsanızda cevreden çok etkileniyor..birde ergenlik sorunu çıkıyor..sizin söylediğiniz herşeyi yanlış anlıyorlar..
Ama ipin ucunu bırakmıyorum..günde 1-2 vakitte olsa zorla kıldırıyorum..

Ehlen

Ehlen Ve Sehlen

Aldığı Beğeniler
1,931
Takım
Beşiktaş
Rabbim Razı Olsun uyarınız İçin ilminur ablamın Dediğini uyguladım bi kaç kez daha uygulayacağım inşALLAH İnşALLAH Namaza alışırlar

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
evet beraber namaz kılmayı önerebilirsiniz
onlar duaları biliyolarmı ,önce onları öğretmek lazım..
çocuk bilmediği şeyi yapamaz..

Ehlen

Ehlen Ve Sehlen

Aldığı Beğeniler
1,931
Takım
Beşiktaş
duaları biliyolar uhibbu ablam
Nur kalem kardeş sizin tavsiyenizi uyguladım kim bütün namazını kılarsa ona hediye alacam dedim bana cevapları şu oldu biz namazımızı hediye için kılmıyoruz

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
:D

o zaman ne için kılmıyosunuz bakim deseydin.. ? :D

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Sevgili kardeşim bu konuda en büyük sorun yaşayanlardan biri benim sanırım.Görevli olmama ve her gün yanlarında camiye gitmeme rağmen ben söylemediğim zaman kızmadığım zaman camiye gelmediler gelmeselerde evdede kılmadılar.Ne zaman ben kızdım o vakit camide gördüm ama diğer vakit yine aynı.
Baktım olmayacak kendi hallerine bıraktım hiç sesimi çıkarmadım namaz konusunda sık sık yazılar okudum bilinçlendirmeye çalıştım ama namaz kılmıyorsunuz dememeye özen gösterdim.
Sevdiriniz nefret ettirmeyiniz hadisi aklıma geldi ve sevdirme yoluna gittim.
Tam verim aldımmı hala tam olarak almadfım ama baya bir yol kateddim çok şükür.
Bir konuda çok ısrarcı olursan ya arsız olur ya hırsız derlerya onun gibi çokta üstüne gitmemek gerekir çocuklarımızın.
Yanlarında sık sık namz kılmaya çalışın zaten öylesinizdir ama pes etmeyin bence.
İnşaallah en kısa zamanda Rabbim onlarında içlerine bizim çocuklarında içlerine namaz sevgisini Allah sevgisini Kur'an sevgisini peygamber sevgisini nakşedecektir.
Selam ve dualarımla..

Ehlen

Ehlen Ve Sehlen

Aldığı Beğeniler
1,931
Takım
Beşiktaş
Tesekkür Ederim Hafız Kardeş inşALLAH aslında şimdi biraz kılmaya başladılar. ilminur ablamın tavsiyesiyle inşALLAH Devamı Gelir

Üst Alt