Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
namaz001.jpg

Ülke genelinde namaz seferberli i başlatan ilahiyatçı-yazar Cemil Tokpınar'ın 'Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?' adlı kitabı kısa sürede hem Anadolu'da hem de İstanbul'da en çok okunan üç kitap arasına girdi.

İlahiyatcı yazar Cemil Tokpınar'ın kaleme aldı ı 'Sabah Namazına Nasıl Kalkılır' adlı kitap satış rekoru kırarak bugüne kadar en çok satan 3 kitaptan biri oldu. Nesil Yayınları arasından çıkan ve 64. baskıya ulaşan kitap 400 bin satarak hem Anadolu'da hem de İstanbul'da en çok okunan üç kitap arasına girdi. Kitabı okuyan binlerce kişiden namaza başlamalarına vesile oldu u için teşekkür telefonu, faksı ve mail aldı ını söyleyen Tokpınar, ülke genelinde başlattıkları namaz seferberli ine destek veren okuyucuların kitabın satış rekoru kırmasında önemli payı oldu unu söylüyor. Çünkü kitabı okuyan hemen her okuyucu, namaza başlamasını istedi i yakınına bu kitaptan mutlaka hediye ediyor.

Hedef bir milyonu aşmak

Bu kitabı 20 yıllık birikiminden yola çıkarak yazdı ını söyleyen Tokpınar, aldı ı mesajlardan yola çıkarak şu tespitini aktarıyor: "Bu kitap, namaz kılmayanı kılmaya ikna ediyor, kılıp da ara sıra kazaya bırakanı, hiç kazaya bırakmaz hale getiriyor, hiç kaçırmayanı da namazı aşk ve şevkle, huşu ve dikkatle kılmaya sevk ediyor." Tokpınar, satış rekorunda bir milyonu aşmayı hedeflediklerini sözlerine ekliyor.

Tokpınar'a göre kitabın bu kadar ilgi görmesinin temel sebebi, namazsızlık gibi çok önemli toplumsal bir olayı gündeme getirmesi. Tokpınar, "Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede, yüzde 75 namaz kılmıyorsa ciddi bir sorun var demektir. Bu, ekonomik sorunlardan, terörden, işsizlikten daha önemlidir. Çünkü, bir toplumun Allah'la irtibatının kopması, bütün sorunların başıdır" diyor.

Kitabının herkesimden büyük be eni topladı ını söyleyen Tokpınar, ancak kadın ve gençlerin okuyucular arasında bir adım önde oldu unu vurguluyor. Tokpınar "Namaz sanki sıradan bir alışkanlık gibi algılanıyor. Oysa namaz muhteşem bir merasim, Sultanlar Sultanı'yla görüşüp derdini anlatmak" diye konuşuyor.

Kitabı yarılayan namaza başlıyor

Binlerce tebrik ve teşekkür aldı ını söyleyen Tokpınar'a gelen maillerden bazıları:

Filiz Gümüş (Kayseri): Hediye etti im arkadaşlarım yarısına gelince namaza başladılar.

Adem Yıldırım (Ankara): Kitabın ilk on sayfasını okudum ve kalkıp namaza başladım.

Hakan Tanrısever (İstanbul): Üç yıl bıraktı ım namaza, kitabı okuyunca şevkle başladım.

Muhammed Gökmen (Erzurum): Üç saatte okudum. Uyumadım, sabah namazını bekledim.

İbrahim Altın (Almanya): Kitabı 13 yaşındaki o lum okudu. Namaz kılmaya başladı.

Ayşe Yalçın (Beykoz): Umreye gitti im halde bu kadar huşû içinde namaz kılamıyordum.

Melâhat Gürel (Malatya): Kitabı okuduktan sonra öyle bir etkilendim ki, kurdu um saat çalmadan uyanıyorum.

İsa Tural (İstanbul): 7 kişiye hediye ettim. Üçü namaza başladı, birisi de içkiyi bıraktı.

Ruşen Barutçu (Manisa): Hafız oldu um halde namazımı tam kılmıyordum. Şimdi hiç kazaya bırakmıyorum.

( Yenişafak )

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
MaşaALLAHHHH

Bizde en kısa zamanda namazımızı daha çok huşu ile kılmak için alalım inş.

Yarın sipariş edecem.. :D

Allah razı olsun..

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Orjinal Yazarı zeyno
Öneririm harika bir kitap.

evet..hakikaten güzel bir kitap..akıcı bir dile sahip...okumaya başlayan bir türlü bırakamıyor..

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun.İnanıyorum ki bu kitap insanın namaz kılmasına vesile oluyor.

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
allah razı olsun gerçekten çok güzel bir kitap

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Allahın izniyle ve bu kitabın vesilesiyle inşallah ço u kişi namaza başlar inşallah.....

Üst Alt