Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Gönül ustası Hazret-i Mevlânâ, insanı ilâhî huzura ulaştıran tekbir, kıyam, rükû, secde, selam ve dua gibi namaz rükünlerine oldukça düşündürücü mânâlar kazandırır.

Namaza tekbirle girmek, İlâhî, biz senin huzurunda kurban olduk demektir. (Tekbir getirerek kurban kesildiği gibi, tekbirle namaza başlamak da Allahım, canımız sana feda olsun anlamındadır.)

Namazda kıyama durmak, Allahın huzurunda kıyametteki muhasebeyi hatırlatır. Kul, biraz sonra hakkıyla yerine getiremediği kulluğundan ve işlediği günahlardan dolayı, utancından ayakta durmaya dermanı kalmaz, rükûa eğilir.

Başı rükûda iken Hakkın sualle-rine cevap ver! diye İlâhî ferman gelir. Kul, rükûdan başını mahcup olarak kaldırır. Ayakta duramaz, yüz üstü secdeye kapanır.

Tekrar ona Secdeden başını kaldır! Yapmış olduklarından haber ver! diye ferman gelir. O, yine mahcup bir halde başını kaldırırsa da, tekrar yüzüstüne kapanır.

&

O ağır yükün tesirinden dizleri üstüne çöker. Sağa selam verir; peygamberler ve melekler tarafına bakar, onlardan şefaat talep eder. Onlar derler: Çare ve yardım günü geçti. Çare, ancak dünyada olabilirdi. Orada salih amellerde bulunmadınız, o günler gitti.

Sola selam verir; akraba ve yakınlarının tarafına bakar. Onlardan da bir fayda göremez.

Herkesten ümidini kesince, dua için iki elini kaldırır. Ya Rabbi, herkesten ümidimi kestim. Kuluna melce ancak Sensin. Senin rahmet ve mağfiretine sınır yoktur.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH razi olsun...
MEVLAM bizleri huşu içinde ve bilerek hakkiyla namaz kilan kullarindan etsin.
esselamu ala menittebeal hüda
(hidayete tabi olanlara selam olsun)

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
ALLAH razi olsun...

AMİN AMİN AMİN

kardelenn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ALLAH razi olsun...

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
bunu yıllar önce ilk okuduğumda çok tesirinde kalmış kılmış olduğum namazın ne kadar bilnsizce kılınan bir namaz olduğunu anlamıştım..namazımı düzeltme yoluna sokan bir yazıydı bu..hatırlattığınız için Allah razı olsun...

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Tebesssüm ,bu konuyu bir kere daha ıkumuştum.İnan namaz kılarken artık bu yazılanları düşünüyorum ve namazdayken aklıma gelen onca saçma şeyi yok ediyor bu.Yani bu bakış çok güzel.Dosyama almıştım bu yazıyı.Tekrar aktardığın için sağolasın.

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ALLAH razi olsun...

amin amin..

Allah razı olsun ablacığım yazıyı biliyordum ama sayende tekrar hatırlamak nasip oldu..

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
İlk defa duydum ve bi kaçkere okudum yazıyı .Gerçekten çok ama çok etkileyici yaklaşımlar Mevlana'nın yazdıkları ve sanırım artık namaz kılarken anlamını,önemini daha iyi anlayabileceğiz. Namz esnasındaki gereksiz düşüncelerden kurtulabilmek içinde bu yazıyı sık sık okumak ve düşünmek çok etkili olacak galiba.
ALLAH (c.c) Razı olsun yazı için haberimiz oldu sayenizde...

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ALLAH razi olsun...

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ya Rabbi, herkesten ümidimi kestim. Kuluna melce ancak Sensin. Senin rahmet ve mağfiretine sınır yoktur.

ALLAHIM SEN HERŞEYİN HAYIRLISINI VER..
SANA SIĞINIRIZ.DUALARIMIZI KABUL ET.

Üst Alt