Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
sevgili;abi,abla ve kardeşlerim!
dün akşam bir sohbette emekli bir müftümüz ortaya bir soru attı.

soru;herhangi bir mescitte namaz kılıyorsunuz,yanlız başınıza veya cemaat halinde.tam bu sırada kılıfındaki veya cebinizdeki telefonunuz bangır bangır çalmaya başladı.ne yaparsınız? veya sizce yapılması gereken en uygun hareket hangisidir?lütfen okuyan herkes buraya düşüncesini yazsın,yanlış veya doğru önemli değil.sadece bilmek istiyorum.bende daha sonra müftümüzün fikrini yazacam.

anlaştıkmı?efendim,sesinizi alamıyorum.lütfen yüksek sesle söyleyin.galiba kulaklarımda bir sorun var,iyisimi siz buraya cevabınızı yazınki daha iyi anlaşabilelim. :D

(müftümüzü biraz tanıtayım;ismi Ahmet.aslen Ankara'lı,1990 yılına kadar diyanette çeşitli görevlerde bulunmuş,emekli olduktan sonra 9 yıl isviçre'de,yaklaşık 3 yılda almanya'da görevli olarak bulunmuş.halen istanbul'da hz.ebubekir camisinde arabça,ingilizce ve almanca dersleri vermektedir.yanlış hatırlamıyorsam halen yüksek islam enstitüsündede aktif olarak görev yapmaktadır.aklımda kalanları yazmaya çalıştım.)

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Bir kere öyle bir ortam yaratılmamalıdır.Sonuçta ibadet için camiye giriyorsun.Yüce yaradan önüne çıkacaksın ve senin yaptığına bak.Bu hoş değil telefonunu kapatıp girersin.

Ha olmadı insanoğluyuz unuttuk diyelim.Telefon çalıyor.Tabi ki konsantrem bozulur.Ama yine de telefonumu açmam.Bitene kadar çalsın.Namaz bitince kapatır kaldığım yerden devam ederim.Ama fazlca çalmaya devam ediyorsa etrafın dikkatini bozuyorsa kapatırdım.Sonra namaza evam ederdim.

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Başkalarının dikkatini dagıtmamasi açısından hemen kapatırdım heralde
ama bu seferde şu sorun ortaya çıkıyor namazda telefonu kapatmak namazı bozarmı?

O esnada yapabilecegimiz en iyi şey içimizden sesi kesilesice diye dua etmek olurdu heralde :D
pek bilmiyorum o yüzden yorum yapamam siz yazın ben okurum dogrusunu ögrenelim inşallah

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
namazdayken olduki unuttunuz cep çalıyor.... Şafii mezhebine göre ardaarda 3 hareket olmadıkça cepi kapatmak uygun olur....
kimseyi rahatsız etmemek için tek yada iki hareketle kapatabilirseniz sorun olmaz...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
BİR KERE CAMİYE VE NAMAZA GİDEN BİR KİŞİNİN TELEFONUNUN AÇIK OLMAMASI GEREKİR.

AMA İNSANOĞLUYUZ BELKİ BİR UNUTKANLIK SONUCU AÇIK İSE VE NAMAZIN ORTASINDA ÇALMIŞ İSE ÇOK VAHİM BİR DURUMDUR BU, DİĞER İNSANLARIN DİKKATİNİ DAĞITMIŞ OLMAK GİBİ BİR VEBAL ALTINA DA GİRER TELEFONU ÇALAN KİŞİ...

BEN O KİŞİ OLMAK İSTEMEM AMA OLDUĞUMU FARZEDERSEK HEMEN SUSMASI İÇİN DUA EDERDİM...VE O KADAR İNSANIN VEBALİNDENSE MECBUREN NAMAZIMI BOZAR VE TELEFONUMU KAPATIRDIM.

bilmek yada bilmemek

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Öncelikle ibadet yapmadan önce telefon kapatılmalıdır.İnsanlık hali unutuldu diyelim.Cemaatin dikkatini dağıtmamak adına kapatılabilir.O zaman da telefon eden zattın yüzüne telefon kapatılmış olduğundan, hoş bir davranış olmayacaktır.Eminim bunu yapan imam telefonu açıp müsait değilim.Sonra görüşürüz demiştir.Ama bu seferde namaz bozulur.Ben olsam telefonu açmazdm sanırım.Allah kimseyi bu durumda bırakmasın.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
arkadaşlar bu konuyla alakalı olarak bende geçenlerde bir olay yaşadım;oldukça benzer bir konu....

okulumuzda bir şahıs namaz kılarken;kendisinde bulunan araba anahtarını vermesini istediler....
şahısta hiçbirşey olmamış gibi namazını bozmadan anahtarı çıkarıp verdi ve namaza devam etti....

ben ilk başta çok ilginç bulduğum olayı sizlerle paylaşayım,siz bu durumda ne yapardınız?

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı silaucan
arkadaşlar bu konuyla alakalı olarak bende geçenlerde bir olay yaşadım;oldukça benzer bir konu....

okulumuzda bir şahıs namaz kılarken;kendisinde bulunan araba anahtarını vermesini istediler....
şahısta hiçbirşey olmamış gibi namazını bozmadan anahtarı çıkarıp verdi ve namaza devam etti....

ben ilk başta çok ilginç bulduğum olayı sizlerle paylaşayım,siz bu durumda ne yapardınız?

ki büyle bir durumda namazı bozulmuş olur.

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
olması gereken tabiki telleri sessize almaya özen göstermek
ama unutuldu ise kişinin namazını bozup daha fazla kişinin dikkatini
dağıtmadan telefonu kapatmak sanırım...

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
şimdi...canlı canlı babama sordum
kendisi sürekli camiye giden bir zat tır bu arada... :)

"millet namaza devam ediyor,hatta hoca namaza
başlamadan önce uyarı yapıyor" diyor

senin fikrin ne dediğim zaman da
bizim pederden aldığım cevap şu şekilde
"namaza devam etmeli
tel. için namaz bozulur mu yav"dedi

pederle hemfikir değilim :):)

Üst Alt