Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
1961lerde evrimciligin iyice alevlendirildigi günlerdeydi. Rahmetli Haci Nazif Çelebi Süleymaniye camiinde bir ögle namazi kildirmis, turistler de etrafini alarak imam kiyafeti içinde iken kendisine suallar sormuslardi. Bunlar itirazci suallerdi. Kimi, insanin maymundan geldigini iddia etmek istiyor; kimi de, seyrettigimiz namazinizda niçin ayakta duruyor, egiliyor, basinizi yere koyuyorsunuz. Bunun ne manasi var? Bizim gibi sandalyeye oturun, papazin duasini dinleyin yeter, diyordu.
Rahmetli Haci Nazifin bunlara verdigi cevaplar hiç aklimdan çikmaz. Ruhunu sad etmek niyetiyle size de arz edeyim seneler sonrasinda.

Evrimci turiste dönerek konusan Çelebi, söyle dedi:

Biz namazimizda önce ayakta, sonra rükûda, sonra da secdede oluyoruz. Bunun bir hikmet ve manasi sudur.

Ayakta iken ilk insan ilk babamiz Âdemin (elif)ini yazariz. Bunun için (elif) harfi gibi dimdik, upuzun dururuz.

Sonra rukûa egiliriz. Bununla da Âdemin (dal)ini yazmis oluruz. Geriye (mim) kalir. Onu da yere basimizi koyar, (mim) gibi olur, öyle yazariz.

Böylece her namazda babamiz, Âdemin adini yazar, maymundan geldigimizi iddia edenleri fiilen reddetmis oluruz. Bunun için maymunculuk iddiasi bizde tutunamaz.

Ikincisine gelince:

Namazimiza ilk basladigimizda ayakta iken Rabbimizin üzerimizde tecelli eden sayisiz nimetlerini düsünür, sonra bu nimetleri verenin huzurunda minnet ve sükranla egiliriz. Ancak bu egilmeyi de kafi bulmayiz, sonra kalkip basimizi yere koyar, basimizla da minnetimizi dile getirmis oluruz.

Basimizi sunun için yere koyariz. Bas bedenin tümünü de idare eden en yüce varligimiz, en kiymetli organimizdir.

Bununla demis oluruz ki:

Ey Rabbimiz, varligimizin en kiymetli kismi basimizdir. Iste huzurunda basimizi dahi yerlere sürüyor, sana olan minnet ve sükrümüzü en kiymetli varligimizi yerlere koymakla ifade ediyoruz. Sayet basimizdan daha kiymetli bir organimiz olsaydi onu da huzurunda iftiharla yerlere serer, minnet ve sükrümüzü onunla da ifade etmek isterdik.

Bu açiklamalardan sonra rehber turistin cevabi söyle oldu:

Tamam tamam. Biraz daha anlatirsan grubumuza burada namaz kildiracaksin.

Bu sirada turistin biri Çelebiye yaklasip sordu:

Bundan sonraki namaziniz saat kaçta olacak? Anlattiginiz manada bir namazi ben de araniza karisip kilmak istiyorum. Bana çok uygun geldi bu anlayis içinde ayakta durmak, egilmek, basi yerlere koyup Yaradana minnettarligini ifade etmek. Bence de ibadet budur.

Ahmed Şahin

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bu sirada turistin biri Çelebiye yaklasip sordu:

Bundan sonraki namaziniz saat kaçta olacak? Anlattiginiz manada bir namazi ben de araniza karisip kilmak istiyorum. Bana çok uygun geldi bu anlayis içinde ayakta durmak, egilmek, basi yerlere koyup Yaradana minnettarligini ifade etmek. Bence de ibadet budur.

ablam yüreğine sağlık

MEVLAM cümlemizi suurlu ve bilincli muminlerden etsin ki,tüm insanlara islamı en güzel şekilde anlatıp,ALLAH in izni ile hidayet yolunda insanlara vesile olan kullardan etsin..

SolakBeyi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bilinçli olarar namaz kılmak ne güzel. Keşke bizde onlar gibi namazımızı eda edebilsek. Rabbim cümlemize hayırlı namazlar nasip eylesin. -Amin-

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Bilgilendirme için Rabbim razı olsun
Mevla huşu içinde namaz kılanlardan eylesin bizleri ....

( Amin )

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Rabbim ebediyyen razı olsun meleğim bu güzel bilgiler için
dua ve muhabbetle
selamunaleyküm

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Gölge
Bilgilendirme için Rabbim razı olsun
Mevla huşu içinde namaz kılanlardan eylesin bizleri ....

( Amin )

Aminn Aminn Aminn...

Allah (cc) razı olsun Melek kardeşim...
emeğine sağlık..dua ile...

Üst Alt