Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Gerçek Hırsız

hoca2.gif

Hoca'nin evine hirsiz girmis. Hoca, tek basina hakedemeyecegini anlayinca kaçmasin diye sezdirmeden hirsizin papuçlarini saklamis. Hirsiz, aramis, taramis, çalacak bir sey bulamamis. Çikarken bakmis ki ayakkabilari yok. Hoca, tam bu sirada "tutun, hirsiz var" diye bagirmaya baslamis. Hirsiz ne yapsin yalin-ayak sokaga firlamis. Ama Hocanin feryadini duyan millet hirsiz kaçamadan etrafini sarmis. Yavuz hirsiz gelenlere:
- "Insaf edin yahu, eve giren benim amma papuçlarimi çalan kendisi, gerçek hirsiz odur."

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Günlerden sicak mi sicak bir yaz günü issiz sokaklardan birinde bir dilenci, "Allah rizasi için bir sadaka..." deyip geziyormus. Hoca da kisin gelecegini düsünerek böyle sicak bir yaz gününde dama çikmis, kan ter içinde kirilan kiremitleri yenileriyle degistiriyormus. Bu sirada kapi çalinmis. Hoca bakmis ki, tanimadigi biri. Daha ne istedigini sormaya meydan kalmadan, adam: "Hocam biraz asagiya iner misiniz. Mühim bir sey söyliyecegim" diye seslenmis. Bunun üzerine Hoca, yüzünden akan terleri silerek "Mühim olan sey de ne ola" diye merak edip merdivenden asagiya inmis. Inmis ama, karsisindaki yabanci elini uzatip, "Hoca Efendi, Allah rizasi için bir sadaka..." demis. Hoca kendisini kandirip damdan asagiya indiren bu dilenciye çok kizmis. Fakat kizdigini belli etmemis. Merdivene dogru yürüyüp, "Hele bir yukariya çikalim da" diye cevap vermis. Dilenci, dama çikarken Hoca'dan daha fazla birseyler kopartmak düsüncesiyle, "Hocam, Allah seni kazadan belâdan korusun" gibi laflar söylemeye devam etmis. Hoca, dilenci ile kirk ayak merdiveni tirmandiktan sonra da adama dönüp:
- "Simdi ödestik babalik, haydi bakalim Allah versin!" demis.

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Nasreddin Hoca günlerden bir gün bahçeye giderek orada ne bulduysa karpuz, kavun, havuç, salgam koparip çuvala doldurmus. Tam is basindayken bahçivan ona dogru gelmis:
- "Burada ne ariyorsun?" demis. Hoca söyle cevap vermis:
- "Geceki korkunç firtina beni buraya atti."
- "Öyle mi? Ya bunlari kim kopardi?"
- "Nasil firtina beni oradan buraya kadar firlattiysa kendisine tutundugum seyler de elimde kaldi." Bahçivan:
- "Peki bunlari çuvalina kim doldurdu?" Hoca hayret ederek söyle der:
- "Ben de sizin düsündügünüz seyi düsünüyorum."

Üst Alt