Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DeryaSevde

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Üslubunu, hatta siyaset etme tarzını beğenmeyebilirsiniz. Başarılı bulup bulmamak da size kalmış. Nerden baktığınıza bağlı olarak değişir başarının tanımı. Sonuçta her iki şık için de, ?Sen de haklısın? noktasına ulaşılabilir. Bazı refiklerimizin dediği gibi, ?Hocam, gir içeri, yat aslanlar gibi!? çağrısında da bulunabilirsiniz. Veya, daha usul bir sesle içinizden, ?Keşke girip yatsaydı da, malum zümreye bu kadar dil dökmeseydi? diye geçirebilirsiniz. Bunu yapmadığı için sitem de edebilirsiniz. Haksız da sayılmazsınız. Fakat, Necmeddin Erbakan?ın neden ?silinmek? istendiğini, asla göz ardı edemezsiniz. Asla tevil edemezsiniz. Asla geçiştiremezsiniz. Konunun özü budur. Onu silmek isteyenlerin, onun şahsıyla bir alıp veremeyeceği yok. Kişisel ve özel mahfillerde onlar sevdiklerini ve sempatik bulduklarını bile söylerler. Onu silmek isteyen malum odaklar, onun misyonuna düşmanlar. Ona bakmıyorlar, onun neyi ve kimi temsil ettiğine bakıyorlar. Onun üzerini çizerken, bunu esas alıyorlar. Onlar, iyi temsil etmiş-kötü temsil etmiş, üslubu şöyleymiş-böyleymiş ile uğraşmıyorlar. Malum odaklara göre Erbakan, bu ülkedeki ?yersiz? zümreye karşı ?yerli? damarı temsil eden bir isim olduğu için baştan suçludur. Peşinen ve yargısız. İstim arkadan gelsin. Mahkûm edilsin de, bahanesi ne olursa olsun. Yeter ki, üzeri çizilsin ve yabancılaşmış ?ideolojik devlet? damarına karşı, millet damarını temsil etmenin cezasını çeksin. Dert bu. Batıcı kadrolara karşı millet damarını temsil eden Birinci Meclis?in temsil ettiği damar, bu damar. Ali Şükrü Bey, Hüseyin Avni Ulaş, Mehmet Akif Bey (Ersoy) onun selefleri. Hepsi de, ?gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem? dedikleri için cezalandırıldılar. Ali Şükrü Bey, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay komutanı Topal Osman?a öldürtüldü. Hüseyin Avni ve Mehmet Akif Beyler, bir biçimde susturuldu ve canlı cenaze muamelesi gördü. Aynı damarı 1925?te Kazım Karabekir Paşa temsil etti. O da, ?biat? etmediği için cezayı hak etti ve ipten son anda kurtuldu. Aynı damarı, muvazaalı bir senaryoda rol alarak da olsa, 1931?de Fethi Okyar temsil etti. Halk onun şahsına değil, resmi ideolojiye muhalif imajına bakarak canhıraş destekledi. Rejime rağmen halkın desteğini almanın bedeli ağırdı. Ona da bu bedeli ödettiler. Ve Menderes geldi. ?Yeter! Söz milletin!? dedi. Sen misin millete gücünü ve asaletini hatırlatan! Sen misin sözün millette olduğunu söyleyen! Haydi darağacına! Senin asıl suçun, bu ülkede millete millet olduğunu hatırlatmak ve ona özgüven aşılamaktır. Ona gücünü hatırlatmaktır. Onun sevgisini kazanmaktır. Bebek-Köpek davası mı? Üç-beş yüz liralık sözüm ona tırışkadan yolsuzluk davası mı? Bunlar prosedür gereği. Hani, ?Siz asın, gerekçesi arkadan gelir? misali. Götürdüler ve astılar. Aslında asılan Adnan Menderes değildi. Asılan milletin gücüydü. Asılan milletin onuruydu. Asılan milletin ta kendisiydi. Ardından Demirel ve Özal. Demirel, millet damarının mirasına oturdu. O mirası yiyerek büyüdü. Millet bu damara yaslanarak ortaya çıkanın kişiliğini merak bile etmedi. Etseydi ne değişirdi, o ayrı mesele. Millet için her seçim ?öç? alma fırsatıydı ve vitrinde kimin olduğu tali meseleydi. Süleyman Bey, işte bu damara yapışarak ?büyüdü?. Sonra dönüp kendini büyüten damarı kesti, o başka. Belki, bu damara eklemlenmenin cezasından, ancak böyle kurtulacağını düşündü. Sahiden de öyle oldu. Bu damarda siyaset yapıp da, malum odakların hışmıyla üzeri çizilmeyen bir Bayar var, bir de o. İkisinin de referansı aynı yerden. Turgut Özal bu damarı temsil etmenin bedelini ağır ödedi. Ölümünün arkasındaki sır bu. Ve Necmeddin Erbakan. Her tür hata ve noksanına rağmen o, bu damarın en özgün, en kendine özgü mensubuydu. Bu zincirin halkalarına bakın, bir trend görürsünüz. Bu, öze dönüş trendi. Bu trendde Necmeddin Erbakan halkası, öze dönüşün ivme teşkil ettiği halkayı temsil eder. Ve bu malum odaklar nezdinde büyük cinayettir. Erbakan Hoca, bu cinayetin bedelini ödüyor. Millet zincirinde özgün bir halka olmanın bedelini? Milletten çalınmış ?devlete? karşı, milletten yana tavır koymanın bedelini? Onun suçu sabittir. Buna hepimiz şahidiz: O, bu milleti millet yapan değerlere sadık kalmıştır, o bu vatanı vatan kılan değerlere sadık kalmıştır. O kendi değerlerine oryantalistçe bakanlar güruhuna katılmamıştır. Bu ise, birileri nezdinde affedilmez bir cürümdür. Hoca, bu cürmünün cezasını çekiyor. Gerisi laf u güzaf. Millet zincirinde halka olanın bedel ödemediği günü gördüğünüzde, bu milletin makus talihini yendiğine hükmedebilirsiniz.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
hocayı severiz sayarız çünkü ne olursa olsun islamı temsil ediyor ..

ama ben şahsım adına konuşuyorum bu son günlerdeki tutumuna bir anlam veremiyorum biz birbirimizle uğraşacağımıza düşmanlarımızla uğraşsakya çıkıpta kendi yetiştirdiği talebelerine onca hakaretler yapıyor şahsen ona yaşına tecrübesine yakışmıyor .. ne oluyor düşmanlarımızı sevindiriyor...
bu benim aciz görüşüm...

DeryaSevde

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
hocayı severiz sayarız çünkü ne olursa olsun islamı temsil ediyor ..

ama ben şahsım adına konuşuyorum bu son günlerdeki tutumuna bir anlam veremiyorum biz birbirimizle uğraşacağımıza düşmanlarımızla uğraşsakya çıkıpta kendi yetiştirdiği talebelerine onca hakaretler yapıyor şahsen ona yaşına tecrübesine yakışmıyor .. ne oluyor düşmanlarımızı sevindiriyor...
bu benim aciz görüşüm...

allah razı olsun güzel düşünceleriniz için.. hocam sevilmiycek birisi degilki..

ama söylediginiz birşey dikkatimi çekti..!

yetiştirdigi talebelerine onca hakaretler yapıyor şahsen ona yaşına tecrübesine yakışmıyor .. talebelerine degil sadece tayyip bey,e..!!!!

herkesin bilgidi üzere hocam milligörüş lideridir..! bir zamanlar erdoganda öyleydi.. milli görüşçüydü..ama şimdi avrupanın esiri olmuş biri... onların söylediklerini yapmaya ve yaptırmaya çalışan biri..

akp kurulumuyla beraber bizim görüşümüz milli görüş degilidir dedi.. hocamın anlatmak istedigi bu işte.. biz OSMANLIYIZ... avrupanın kölesi olucak bi millet degiliz..

şöyle bir örnek verelim:

sizinde evlatlarınız vardır yada olucaktır.. siz evladınız sözünü dinlemese hep asi gelse siz onu güzel bi şekilde egitip emek verip çaba sarfedip bu günlere getirseniz ve o siz bana ne ögrettinki diyip asi gelse soruyorum sizi tepkiniz ne olurdu..? yada siz evlatlarınıza ailenizdeki kişilere hep canım yapma lütfen diyerekmi yaklaşıyorsunuz..? hadi diyelim öyle peki bir insan nereye kadar böle davranır..?

hoca talebeyi dinlemez talebe hocayı dinler bu yüzyıllardır degişmeyen bi kavramdır..

hocam konuşursa boş konuşmazz..! kızıyorsa vardır bi bildigi...

bunlarda benim acizene fikrim.. selametle saadetle..

Mehmet E

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
şimdi yeni bir hareket başlattılar. Milli Kurtuluş diye. demek ki milli görüşte eskidi bunu farkettiler.

halkımız artık eski siyasetçileri görmeyi asla istemiyor. çünkü hepsini gördüler. hepsini denediler. ve hayal kırıklığına uğradılar.

kim ne söylerse söylesin şu an ki iktidarda bulunan hükümetimiz halkın hükümetidir. bu partinin kumaşını halkımız dokumuştur. ve her alanda çok başarılı bir partidir.

Dini mübini islamın siyasete alet edilmesine karşıyım.Bunu üzülerek ifade edeyim ki ne yazık ki milli görüşçüler yapmakta ve yalnızca kendilerinin doğru yolda olduklarını diğerlerinin batıl yolda olduklarını iddia etmektedirler.(bakınız patates dini ) Halbuki kendi içlerinde namazsız niyazsız olan islamdan bi haber olan nice insanlar vardır. biz bunu zamanında çok gördük.

Ayrıca Dinimiz asla sahipsiz değildir.Yüce Rabbimiz bu dini biz indirdik. onu yine biz koruyacağız buyurmaktadır.

lütfen siyasiler islamı kendilerine göre kullanmasınlar dini işleri yürüten Diyanet işleri başkanlığımız görevinin bilincindedir.

laikliğin ve Cumhuriyet ilkelerinin istismar edilmesine karşıyım bunuda hangi partinin yaptığını biliyorsunuz .

Milliyetçiliğin ve aziz şehitlerimizin siyasette kullanılmasına ve istismar edilmesine karşıyım .. bunuda bir parti öylesine sömürüyor ki. şehidlerimizin kemikleri sızlıyordur inanın.

siyasetçiler eğer yapacaklarsa bu milletin ekonomik yönden kalkınması için neler yapabilirler bunu ortaya koysunlar. birbirlerini karalamadan.hakaret etmeden düşmanca duygular içerisine girmeden kardeşçe ,sevgiyle doğruları söylesinler.gerçekleri dile getirsinler. hayaller ve boş vaadlerle şu aziz milletimizi kandırmasınlar

bir gömlek sürekli giyilmez. çünkü zamanla kirlenir ,ve kokmaya başlar .
bu gömleği ya yıkar temizler ütüler yine giyersiniz . yada yeni bir gömlek alırsınız pak ve temiz olarak yola devam edersiniz ..

gömlekler çıkarılabilir ama bedenimiz ,derimiz asla. bedenimiz İSLAM dır. son nefesimize kadar bu bedende olacağız. ama gömlek eskidiği zaman koktuğu zaman yeni bir gömlekle yola devam ederiz .

NOT : Bildiğim kadarıyla sitemizde parti reklamı yapmak ,siyasi tartışmalara
girmek yasaktır. ama bu yasağın uygulanmadığını ve bir siyasi partinin ve liderinin reklamının yapıldığını gördüğüm için bu yazımı yazmak zorunda kaldım. hakkınızı helal ediniz m_emin

DeryaSevde

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Deryasevde
kardeşim milli kurtuluş diye bi hareket başlatılmıştır dogru milligörüşçüleri savunma onların haklarını muhafaza etmek adına... eskidigi için degil..

Deryasevde
bir gömlek sürekli giyilmez.( çok komik :D ) anlamanızda bi sorun var sanırım :) o sadece bi örnek misal.. bizim gömleklerimiz deriden başkalarınınki gibi çaputtan degil...!!!!!

m_emin
gömlekler çıkarılabilir ama bedenimiz ,derimiz asla. bedenimiz İSLAM dır. son nefesimize kadar bu bedende olacağız. ama gömlek eskidiği zaman koktuğu zaman yeni bir gömlekle yola devam ederiz

deryasevde

siz gömlegi çoktan çıkatmışsınız bence milligörüşçü olmamakla.. ha bu arada bez parçasından olanı degil digerini...................!!

NOT:ben siyasi bi partiyi savunmadım yada reklamını yapmadımm herkes karşısındakini kendi gibi bilirmiş..!! yazılarımda herhangi bi parti adı varmı..? sadece bir yerde AKP demişim allahtan onuda savunmamışım övmemişim övmemde.. gurula söylüyorumki ben milligörüşçüyüm..!!

forum kurallarında milligörüşü savunmak yasak denmiyor milli görüş bi partiye baglı demek degilidr.. onu yaşatmaya çalışan partiler vardır.. hatta partii...

Kurtuluş ve Saadet Ancak Milli Görüş İle Mümkündür !

Matematik İspat
İnsanın saadete ulaşabilmesi için şu beş şartın olması gerekir:

? Huzur ve Barış

? Hürriyet

? Adalet

? Refah

? İzzet, onur, saygınlık.

Bu beş şart, insanların ve toplumların saadetleri için hem gerekli hem de yeterlidir. Bunlar varsa insan mutludur, bunların bir tanesi eksikse saadet gerçekleşmez. Tablo I'de insanın saadetinin gerçekleşmesinin ancak Milli Görüşle mümkün olabileceği, taklitçi zihniyetlerle saadetin sağlanamayacağı matematik olarak gösterilmektedir.

vesselam.....

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Erbakan Hocamiza saygimiz sonsuz ancak gecenlerde internette haber okurken soyle bir sozune sahit oldum.

Osmanli torunlari Caglayan meydaninda, Bizans torunlari Kazlicesmede...Acikcasi bu cumlesine bir anlam veremedim. Gercekten boyle birsey soyledi mi kendileri...?

yukarida yazdiklarimi kesinlikle provokasyon amacli yazmadim, yanlis anlasilmasin..sadece Erbakan hocamizin ne anlamda soylemis oldugunu merak ettim...

22 temmuz secimlerinin ulkemiz icin hayirlara vesile olmasini dilerim....

Mehmet E

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ORiJiNAL YAZARI : DeryaSevde
m_emin
gömlekler çıkarılabilir ama bedenimiz ,derimiz asla. bedenimiz İSLAM dır. son nefesimize kadar bu bedende olacağız. ama gömlek eskidiği zaman koktuğu zaman yeni bir gömlekle yola devam ederiz

deryasevde

siz gömlegi çoktan çıkatmışsınız bence milligörüşçü olmamakla.. ha bu arada bez parçasından olanı degil digerini...................!!

yazık size . yukarda ki bu sözünüzle neyi kastediyorsunuz .bizim islam dışı olduğumuzu mu ?? yani biz derimizi çıkarıp attık öyle mi ? ne kadar abuk subuk konuşmalar bu böyle. lideriniz gibisiniz aynen.

ne büyük kelimeler sarf ediyorsunuz düşünmeden, siyasi menfaat kazanmak için, bir koltuk uğruna müminleri incitiyor ve sorumsuzca sözler sarf ediyorsunuz. Bizler Bizansın torunları siz ise fatihin torunlarısınız öyle mi ? ve biz o islam gömleğini çıkardık öyle mii ?? yazık olsun size yazık. Bu sözlerinizin hesabını yarın elbette mahşer gününde vereceksiniz .hakkımızı helal etmiyoruz

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
konu maksadından çıkmış ve aşmıtır tarafımdan kitlenmiştir...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
SİTE İÇERİSİNİDE HUSUMET DOĞMASINA SEBEB OLACAĞI İÇİN

closed!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt