-Hepsini bir anda hissettiğim karışık duygularım var benim..Kendimi anlatabilicek tek kelimem olabilseydi keşke..
+Nasıl karışık duygular?Yada dur bak ben sana anlatayım sende gördüklerimi.
Öfke gibi mi yada mutsuzluk,yada kin ve gurur,hırsada çok yakıştı seni anlatmaya.Kıskançlıkta tam sana göre hüzün ve kırgınlıkta
senin için yazılmış kelimeler olsa gerek.
Halinden şikayetci,şükürsüz,bazende acımasız.
-Sus
+Bitmedi daha duyarsız,sinirli aksi sabırsız önyargılı..
-Sus dedim..Bunlar hakaretten öte değil.Haddini aştığın şeyler söylediklerin.!
+Sen sus dinle..Bu çirkinlikler zaman zaman hissettiğin duygular değil mi?Gerçekci ol..!SEN sıradan bir insansın!!!
-Ben sıradan bir insanım..(dedim sessizce kafamı eğerek)
+Ama unutmadan sevinç ve huzurda var sende..Küçük şeylerden mutluluk duymanada hayranım..Birde merhametin,gözyaşın var bir yanında..
Tebessümün var herşeyi değiştiren..saflığın var masumiyetin var..Kendine güvenin var dimdik durduran seni,bazende aksine korkuların var
seni sessizliğine götüren sığınacak birini aratan sanki..Aşk var sende,sevgi var..
+Nasıl karışık duygular?Yada dur bak ben sana anlatayım sende gördüklerimi.
Öfke gibi mi yada mutsuzluk,yada kin ve gurur,hırsada çok yakıştı seni anlatmaya.Kıskançlıkta tam sana göre hüzün ve kırgınlıkta
senin için yazılmış kelimeler olsa gerek.
Halinden şikayetci,şükürsüz,bazende acımasız.
-Sus
+Bitmedi daha duyarsız,sinirli aksi sabırsız önyargılı..
-Sus dedim..Bunlar hakaretten öte değil.Haddini aştığın şeyler söylediklerin.!
+Sen sus dinle..Bu çirkinlikler zaman zaman hissettiğin duygular değil mi?Gerçekci ol..!SEN sıradan bir insansın!!!
-Ben sıradan bir insanım..(dedim sessizce kafamı eğerek)
+Ama unutmadan sevinç ve huzurda var sende..Küçük şeylerden mutluluk duymanada hayranım..Birde merhametin,gözyaşın var bir yanında..
Tebessümün var herşeyi değiştiren..saflığın var masumiyetin var..Kendine güvenin var dimdik durduran seni,bazende aksine korkuların var
seni sessizliğine götüren sığınacak birini aratan sanki..Aşk var sende,sevgi var..
Utanınca al al olan bir sen var sende.
Semaya kalkan ellerinde yüreğini görüyorum bazı zamanlar,tüm benliğinle secdedesin bazende..
Çocukluğun ve olgunluğun var.Birde en güzeli
bitmek bilmiyen UMUDUN..Çünkü sen hayattasın ve bunlar senin duyguların.İşte sana seni anlatan tek kelime "Hayat"
- -----hayat...
Çocukluğun ve olgunluğun var.Birde en güzeli
bitmek bilmiyen UMUDUN..Çünkü sen hayattasın ve bunlar senin duyguların.İşte sana seni anlatan tek kelime "Hayat"
- -----hayat...
Bu konuşmadan sonra anladım ki ben gerçekten sıradan bir insanım..Burda bana ne hakaret nede övgü var..Bunlar herkesde olan duygular..Bunlar
biz insanlar için yaratılmış duygular ve biz insanlar bunlar zaman zaman hissetmekten alıkoyamayız kendimizi..
Bunlar hepimizin duyguları ama hepimiz farkında mıyız çirkinliklerimizden..
Ben yazmaya başladım çirkin duygularımı, uzun sürsede silmek gayretiyle yazdım..Önyargım yok eskisi gibi kinde tutmuyorum hamdolsun..
Sabırsızda değilim sanki ..Çok şükür şükrümüde arttırma gayretindeyim..
Tam azaldı derken çirkin duygularım baktımda çocukluğumdaki saflığımında karalamışım üstünü,eskisi gibi küçük şeylerede mutlu olmuyorum sanki..
Masumiyetmin üstü tam çizilmemiş demek ki hala masum bir yanım var ve bu ne demek biliyo musun beni bırakmayan en güzel duygu UMUDUM....
Biliyorum çirkin duygularım hiç bir zaman tam anlamıyla bırakmıyacak beni..Günahsız olarak yaşamıcam bu dünyada..
ama üzülmüyorum..
çünkü Efendimiz(s.a.v) buyuruyor ki;
“Canım, kudret elinde olan Allah’a yemin olsun ki, siz hiç günah işlememiş olsaydınız, Allah sizi yok eder,
yerinize günah işleyip Allah’dan bağışlanma dileyecek bir millet getirir de onları bağışlardı.”
Ben insanım bu duyguların hepsi özümde var..Günah işlemek pişman olmak benliğimde var..
"Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
....
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..."
der Mevlana hz. bu sözüne uyarak hep bu kapıdayım ALLAH ın izniyle..
Buna rağmen umudum bitmek üzereyken pişmanlıklarım sayesinde affedilmiyeceğimi düşündüğümde;
1 Andolsun kuşluk vaktine
2 ve dindiği zaman o geceye ki,
3 Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı!"
beni bu ayetleri okumaya götürücek ayaklarım var..
ellerim var bu sureyi açıcak..gözlerim var okuyacak..Sessizliğim var dudaklarımdan çıkan
bu ayetleri gözyaşlarımla kalbime akıtıcak elhamdulillah..
biz insanlar için yaratılmış duygular ve biz insanlar bunlar zaman zaman hissetmekten alıkoyamayız kendimizi..
Bunlar hepimizin duyguları ama hepimiz farkında mıyız çirkinliklerimizden..
Ben yazmaya başladım çirkin duygularımı, uzun sürsede silmek gayretiyle yazdım..Önyargım yok eskisi gibi kinde tutmuyorum hamdolsun..
Sabırsızda değilim sanki ..Çok şükür şükrümüde arttırma gayretindeyim..
Tam azaldı derken çirkin duygularım baktımda çocukluğumdaki saflığımında karalamışım üstünü,eskisi gibi küçük şeylerede mutlu olmuyorum sanki..
Masumiyetmin üstü tam çizilmemiş demek ki hala masum bir yanım var ve bu ne demek biliyo musun beni bırakmayan en güzel duygu UMUDUM....
Biliyorum çirkin duygularım hiç bir zaman tam anlamıyla bırakmıyacak beni..Günahsız olarak yaşamıcam bu dünyada..
ama üzülmüyorum..
çünkü Efendimiz(s.a.v) buyuruyor ki;
“Canım, kudret elinde olan Allah’a yemin olsun ki, siz hiç günah işlememiş olsaydınız, Allah sizi yok eder,
yerinize günah işleyip Allah’dan bağışlanma dileyecek bir millet getirir de onları bağışlardı.”
Ben insanım bu duyguların hepsi özümde var..Günah işlemek pişman olmak benliğimde var..
"Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
....
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..."
der Mevlana hz. bu sözüne uyarak hep bu kapıdayım ALLAH ın izniyle..
Buna rağmen umudum bitmek üzereyken pişmanlıklarım sayesinde affedilmiyeceğimi düşündüğümde;
1 Andolsun kuşluk vaktine
2 ve dindiği zaman o geceye ki,
3 Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı!"
beni bu ayetleri okumaya götürücek ayaklarım var..
ellerim var bu sureyi açıcak..gözlerim var okuyacak..Sessizliğim var dudaklarımdan çıkan
bu ayetleri gözyaşlarımla kalbime akıtıcak elhamdulillah..
"ve ben keşke olmasaydım değil
ben iyiki benim ben iyiki varım"
ben iyiki benim ben iyiki varım"
İşte bu yüzden ben Hayattayım Hayatta bende
İşte bu yüzden beni anlatan tek kelime Hayat
ve bu yüzden ki-----hayattır
ve buyüzden ki İSMİNİZhayattır
İşte bu yüzden beni anlatan tek kelime Hayat
ve bu yüzden ki-----hayattır
ve buyüzden ki İSMİNİZhayattır