Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.BU gün görmüş olduğum rüyadan çok etkilendim .keşkem böyle bir bölüm olsa idide bende halen korkudan tir tir titremeseydim.her türlü tabirlere baktım ama ikna olamadım.TEşekkürler.Allah'a Emanet olunuz.

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Rüyanın; iyi ve hayırlı tabir edebilecek birine, anlatılması taraftarıyım.

Sizde, dinini hakkıyla yaşamaya çalışan bir tabirci bulursanız anlatın. Zira rüya neye yorulursa o çıkar diye duymuştum.

Yine de korkunuzu kabusa bağlayıp, rüyanızın hayırlara vesile olmasını dilerim kardeşim.

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Allah hayirlara cikarsinz..
bu konuyu arkdslara iletecegim insaallah..

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.çok çok teşekkür ederim kardeşlerim.bu arada ÇOBAN kardeşimin espirisinede çok güldüm lakin açık kalan yerim yoktu.:) ben öyle kolay kolay rüyalardan etkilenmem ama bu rüya beni çok etkiledi."canlı canlı gömülmek korkulacak bir şey olsa gerek değil mi? "... dini vecibelerimi yeterince yapamadığımdan kaynaklanıyor olabilir mi acaba?
Gördüğüm (korktuğum) her rüyaya böyle bir düşünce hasıl olması normal mi bilemiyorum.
İSLAMİ YORUM Yapan birisini bulursanız bana da söyleyin yakınlarımda öyle takvası üstün kişiler yok:( YAKIN İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.ALLAH'A EMANET OLUNUZ.

E.K.

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Eğer,rüya yorumu yapan kitapların nasıl kullanılması gerektiği biliniyosa,böyle bi köşe açmanın sakıncası olmaz..çünkü..rüya deyip geçmemk lazım,bazen çok önemli olabiliyolar.
En azından bizler biliyoruzki,bütün rüyalar sadece bilinçaltının,su üstüne çıkmış şekli değildir.Başka sebeplerdende rüya görülebilir.
Peygamber a.s. bir hadislerinde buyurduki "Uyku ölümün kardeşidir"..nasılki,ruh bedenden ayrılınca ölüm meydana geliyosa,insan uykuya daldığı zamanda bazen ruh,bedeniyle irtibatını tamamen koparmadan,bedenden ayrılabilir ve kendisine müsade edilen mekanlarda seyr eder.Bu arada gördüklerinide sembolik olarak canlandırır.
İşte rüya kitapları bu sembollerin ne anlama geldiğini GENEL olarak açıklar ve tamda burda gözden kaçan çok önemli bi nokta atlanır.
Evet,kitaplar sembolleri GENEL olarak açıklar ama..bütün rüyalar kişiye ÖZEL dir.Yani,rüyalar..o kişinin karakteri,amelleri,niyetleri sebebiyle anlam kazanır.O yüzden kitaplara bakıpta,kendimize yada başkasına ait rüyalar hakkında yorum yapmak pek doğru olmaz.
Çünkü,ya...en azından,rüyayı göreni çok iyi tanımak lazım,yada,rüya ilmine sahip olmak lazım.Yoksa yapılan yorum..belkide istenmeyen şeylere sebebiyet verebilir.
Öyleki..aynı rüyayı iki kişi görse,biri müslüman biri kafir olsa manası farklı olur..ikiside müslüman olsa..biri namaz kılsa,diğeri kılmayanlardan olsa,manası gene farklı olur..ikiside namaz kılıyo olsa..biri zikir ehli olsa,diğeri olmasa manası gene farklı olur..bu farklılık sebeplerini çoğaltabiliriz..halbuki görülen rüya aynıdır.
İlim sahipleri rüya yorumu yapmayı şöyle örneklendirmişlerdir..sanki..bir tepe var ve o tepenin üzerinde bir kaya var..birisi o kayayı aşağıya yuvarlıyacak..o kayayı kaç ayrı yerden aşağı yuvarlama imkanı var....evet..yüzlerce farklı yerden aşağıya yuvarlıyabiliriz.Ve kaya aşağıya inerken artık nelere sebep olur belli olmaz..insanmı ezer..hayvanmı ezer..ağacamı çarpar..belli değil.
Halbuki başka bir yerden yuvarlanacak olsaydı,belkide hiçbirşeye zarar vermeyecekti.
Nasılki o kayayı farklı farklı yerlerden aşağıya indirme ihtimalleri var ise,rüyanında aynen bunu gibi..farklı farklı yorumlanma imkanı vardır ve rüyaların yorumlandığı şekilde tezahür etmeside kuvvetle muhtemeldir.
O yüzden eğer bizi çok rahatsız etmiyosa,kimseye anlatmaya gerek yok,ama rahatsızlık veriyosa yani çok merak ediyosak..en azından bizi seven , bizim hayrımızı isteyen ve mümkünse bu konuda ilmi olan birini bulabilirsek ona anlatabiliriz.
(Aslında ALLAH'u TEALA bizim gibi kulluğunu bile yerine getirmekte zorlanan kimselere ne geçmişe ait..nede geleceğe ait sırları zaten göstermez.Bizim gibi kimselerin ne kadar güzel yada ne kadar kötü olursa olsun,gördüğü rüyalar hep kendi manevi halini,iç dünyasını anlatır)
O yüzden fazla merak edecek bişey yok aslında..zaten,Dilsitan ve Katre su gerekli cevabı vermiş bence..ALLAH..o rüyayı hakkınızda en hayırlısı hangisi ise o şekilde tecelli ettirsin inş.

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.E.K .kardeşim vermiş olduğunuz nasihatlara teşekkür ederim.Allah sizden razı olsun inşallah.söylendiği gibi kişinin rüyası kişiye özeldir. Rabbim ! Rüyamı kısmen sıkıntılı kısmende imdadıma yetişerek büyük bir zorluktan beni kurtardı. demek oluyor ki benim ölüm korkum :(gerçek hayatta bir imtihan sebebi oluyor.(gördüğüm rüyanın tabirini yaşadım)
Öyle ise başkası için belki takvada yükseliş olabilir .
Anlıyorum ki imtihandayız her anımız imtihan dolu.rüyada bile...
Bana yardımcı olma çabası gösteren arkadaş ve kardeşlerime çok çok teşekkür ederim.
Yinede Rica Ediyorum .KOnu Açılırsa belki faydalı Olacaktır.
Allah'a Emanetsiniz.

Üst Alt