Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Futbolcu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
855
Tartışma kültürünün temelinde, birbirine benzer ya da farklı görüşteki kişilerin bir problemi çözmek veya bir konuyu daha iyi anlamak için ortaya görüş sürmeleri yani fikir alışverişinde bulunmaları yer almaktadır. Günlük hayatta ya da internette yapılan her türlü tartışmada aynı ilkeler geçerlidir. Tartışmada amaçlanan, tarafların birbirine üstünlük sağlaması değildir. Tartışılan konu hakkında ortaya sunulan görüşler eleştirilebilir ancak o görüşü alaya almak ya da kişiyi aşağılamaya çalışmak, ne yazık ki tartışmayı nitelikli bir noktadan, anlamsız bir kavgaya taşımaktadır.

Sosyal medyadaki tartışmaların avantajlı tarafı ise çok farklı kültür, eğitim düzeyi ve yaşam şartlarına sahip insanları bir araya getirmesidir ki bu da tartışmaya zenginlik katar. Katılımcıların ‘saçma’ diye nitelediği yorumlardan bile çok şey öğrenilebilinir.

Yapılan araştırmalar, sosyal medya ortamında sağlıklı bir tartışma kültürünün henüz oluşmadığını gösteriyor çünkü bir çoğumuz, eleştiri ile hakaret etmek arasındaki farkı ya bilemiyor ya da biliyorsak bile görmezden geliyoruz.

İnsanların düşüncelerine karşı çıkmak ya da eleştirmek elbette en doğal hakkımızdır ancak bunu kuralına uygun yapmamız gerektiğini de aklımızdan çıkartmamalıyız. Herkes aynı şeyleri düşünüyor ya da savunuyor olsaydı zaten tartışmanın da bir anlamı kalmazdı. Nitelikli tartışmalar yürütebilmek için farklı görüşlere saygı duymasak bile, kişinin görüşünü özgürce ifade edebilme hakkına saygı duymak zorundayız.

Conflict-photo.png

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Eleştiriyi kaldıramadığımız için tartışamıyoruz
Bu sefer de herkesin dogrusu kendine oluyor

Hz. Ömer (r.a)
Bana ayıplarımı söyleyen kimse
Allah'ın rahmetine kavuşsun.

demiş.
Bir digerinde;

“En çok sevdiğim kimse, bana ayıp ve kusurlarımı haber verendir.” (Süyûtî, Târîhu’l-Hulefâ, s. 130)

nerde bizde bu ilim
ve amel
yok :o

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Biz millet olarak tartışmayı değil kavga etmeyi seviyoruz.

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
@uhibbu 'nun dediği gibi eleştirileri kabullenemek ve hep benim bildiğim doğrucular olduğu için tartışma direk kavgaya dönüyor. :)

Dildade

°Dar-ı Dünya°

Aldığı Beğeniler
2,841
Takım
Galatasaray
Bilmiyorum demeyi bilmiyoruz velhasılı herşeyi çok biliyoruz bu da gösteriyor ki hiç bişey bilmiyoruz ????

Böyle bir durumda nasıl tartışılabilir ki????

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
benim bildiğim doğrucular yüzünden !
karşı tarafı sadece dinleme ile başlasak iyi bir adım olacak gibi.

:tşk:

Üst Alt