Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Nefsin meşru olmayan arzularına uymamak farzdır,Çünkü nefis daima kötülüğe meyillidir.Ayeti kerimede,

RABB imin merhameti olmadıkça,nefis olan şiddetiyle kötülüğü emreder.buyuruluyor.(Yusuf 53)

Hadisi şerif te ise şöyle buyuruluyor.

Vallahi ben,vefatımdan sonra ALLAh şirk koşmanızdan korkmuyorum,fakat nefislerinize uymanızdan korkuyorum.(Buhari Tecrid-i sarih 661)

İnsanın kendi nefsi ile cihad etmesine Cihad-ı Ekber denilmiştir.Çünkü düşmanların en büyüğü nefistir.Bir insanın sana yapacağı en büyük düşmanlık seni öldürmesidir.Bu ise şehadetine vesile olduğu için,seni en yüksek mertebeye erdirir.Nefsin elinde ölürsen ebedi hayatın mahvolur.

Bunun içindir ki RESULULLAH S.A.V efendimiz hadisi şeriflerinde

En şiddetli düşmanın iki yanın arasındaki nefsindir.buyurmuşlardır.(Beyhaki)

En büyük düşmanla mücadeleye girişildiği için diğer hadiste,

Hakiki mücahid,nefsi emmaresi ile savaşan kimsedir.buyurmuşlardır.(Tirmizi)

Vuslata erebilmek nefis ve şeytanla mücadeleye bağlı kılınmıştır.

Nefsini tertemiz yapıp arındıran felah bulmuş kurtulmuştur.Onu kirletip örten kişi ise ziyana uğramıştır.buyuruyor.(Şems 9-10)

Başka bir hadisi şerifte buyuruluyor ki.
Cehennem nefsin istekleri ile,cennet de nefsin hoşlanmadıkları ile örülüdürü.(Buhari Tecridi sarih 2035)

Nefsin arzu ve heveslerine uymayanlar hakkında kuranı kerimde müjdeler vardır.

RABB inin huzurunda durmaktan korkan ve nefsini heva ve hevesten alıkoyan kimseye gelince,cennet onun varacağı yerin ta kendisidir.(Naziat 40-41)
YÜCE RABBİM bizleri nefsinin heva ve isteklerinden alıkoyup,altından ırmaklar akan cennetine girmeyi nasip etsin..AMİN...

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Allahım goz acıp kapayıncaya kadar bıle nefsımle basbasa bırakma benı...Allah razı olsun abım dua ıle...

berrak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
ORiJiNAL YAZARI : MeLeK
ALLAHım goz acıp kapayıncaya kadar bıle nefsımle basbasa bırakma benı...ALLAH razı olsun abım dua ıle...

amin..

Üst Alt