Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
*Sigara içmeyen şehirler arası otobüs şoförü

*Siz istemeden fiş veren küçük esnaf..

*Arabasının üzerine bavullarını saran Almancılar

*Bu kıyafet size yakışmadı diyen tezgahtar,

*Emniyet kemeri takan taksi şöförü,

*Trafikte küfür etmeyen araç şoförleri,

*Yalan söylemeyen politikacı(böyle bir şey hiç oldumuydu ki)

*Bayramlarda el öpünce para veren yaşlılar...

*Traş olmuş ve koku sürmüş taksi şoförü

*Yolların ve trafik kurallarının kendilerine özel olduğunu zannetmeyen sürücüler

*İşi bilmeyen ama kendi hatalarını açıkça söyleyip, kabullenen patronlar

*Altın günleri yerine evde oturup kitap okumayı tercih eden ev kadınları

*Hep daha fazlasını istemeyen, sadece ve sadece halkını düşünen politikacılar.

*Belediye otobüsüne bindiğinizde selamınızı alan şoförler...

*Hastanede görevi hastabakıcılık olup da hasta yakınlarından para almadan iş yapan bakıcılar..

*Vatandaşı "oy pusulası" olarak değil de insan olarak gören politikacılar..

*Dizini dövmeyen babalar

*Küfretmeyen Taraftar,

*Taraf tutmayan Hakem,

*Rüşvet almayan gümrük memurları

*Yerlere çöp ve sigara izmariti atmayan düşünceli insanlar​

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Sonuna kadar haklısın..Peki bu tür insanları çogaltmak için bir projen varmı ortak olsak :)

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
ORiJiNAL YAZARI : Onur
Sonuna kadar haklısın..Peki bu tür insanları çogaltmak için bir projen varmı ortak olsak :)
trafikle ilgili söyledigi seyleri Türkiyede yapmak cok zor.
Bizim kaldigimiz 10 bin nufüsük yerde bile herrgün polis gezip kemer takmiyanlara, trafik kurallarina uymayanlara ceza kesiyir.
Biz"sizin dilinizle almancilar" türkiyeye geldikmi trafikte daha bir dikkat istiyoruz. Okadar ogrenc bir trafigi varki türkiyenin, kemer takmiyanlar cabasi. simdi bir sistem var arabalarda kemer takmadinmi araba ötüyor ama bizim akilli türk vatandas ne yapyior kemeri baglayip üstüne oturuyor ve " ben böyle sustururum iste diyor".
almanyada kirmizida asla gecemessen, gecenlerde cok nadir. Türkiyede adam karsidaki trafigin yesilde ve kendisin kirmizida oldugunu gördügü halde yesilde olan adama korna basarak kendisi yoluyo aliyor.
Almanyada biz gis (almanyada gise yoktur ama) herneyse herhangi bir gelismis avrupa ülkesind egirdikmi, arabalarimiz sirasiyla durur. Türkiyede ise herkez bir anda sagdan soldan yandan köseden kim önce gelip önündekinden sira koparabilirse.
türkiyede kirmizida bekliyorum daha sari olur olmaz korna düüüüüüüüttttt. Bide almanya plakali bir araba gördülermide havalarina yaklasilmaz türkiye söförlerinin " sende kendini araba kullaniyrmu saniyorsun be" diye aptal aptal bagirmalari yada " alamancilar araba kulanmasini ne bilsin" gibi aptal aptal konusmalari yokmu sinir oluyorum.
En iyi örnek bu konuda dayim. eskiden kendisi alamanci söförlere laf atardi simdki kendisi avustralyada ve ordaki sakin trafigi görünce "trafik buymus biz araba kullanmasini gercekten bilmiyormusuz " dedi. ;)

Fis konusuna birsey demiyecegim. almanyada zorla fis verirler :D zaten coguda almaz

hastane konusuna gelince. Türkiyedeki sistem igrenc. paran varsa süpersin yoksa battin. paran olsa bile yinede süper degil. almanyada mecburi sigorta vardor, sigorta herseyi karsilar. hastanelerde her hizmet vardir, refakatciya gerek yoktur. hemsireler mecburi bakmalidir hatta altini bile degistirir ve seni yikar üstelik bedava vünki meslegi oldugu icin.

Kusura bakmayin ama Türkiyenin insanin düsüncesinde catlaklik var. Hep biz biliriz tavriyla herseye yaklasirlar ve konulari hafife alirlar. "biz türküz bize birsey olmaz" gibi.

Ben Türkiyeye geldigim zaman benim disipliinim bazen türkiyedekilere agir geliyor. Biz burda daha cok disiplinliyiz. Zaten almanlarin en büyük özelligide cok disiplinli olmalari

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
konyalı kız amba dertliymişsin bacım ...

Allah cc razı olsun

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Kusura bakmayin ama Türkiyenin insanin düsüncesinde catlaklik var. Hep biz biliriz tavriyla herseye yaklasirlar ve konulari hafife alirlar. "biz türküz bize birsey olmaz" gibi.

Ben Türkiyeye geldigim zaman benim disipliinim bazen türkiyedekilere agir geliyor. Biz burda daha cok disiplinliyiz. Zaten almanlarin en büyük özelligide cok disiplinli olmalari

:rolleyes:

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
NesiLLeri tükenmekte.. ne yazikki... onur karde$in dedigi gibi proje varmi ortak oLsak.. ama.. amasi var i$te.. öyLe bir proje oLsa biLe pek geri dönü$üm oLacagini sanmiyorum... aLi$kanLik oLmu$ bazi $eyLer bizLerde... miLLetimizde...

sonumuz hayr oLa...

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
nesli tükenen insanlar...güzel paylaşmdı ablam benim...
ellerine sağlık....

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Faydalı bir paylaşım teşekkürler ...
ALLAH sonumuzu hayır eylesin inşaallah ...​

Üst Alt