Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
NEYİ DÜŞÜNMESİ LÂZIM İNSANIN?...

Din imtihandır. Bu dünya hayatı imtihan yeridir. Bu imtihanı kazanmak içinmutlaka bir insanın önüne imtihanı getirir mutlaka onu tercih durumunda bıraktırır. Nereyi tercih edecek bakalım: Hakkı mı
tercih edecek bâtılı mı?.. Sevabı mı isteyecek dünya menfaatını mı?.. 'ın rızasını mı arayacak yoksa dünyadaki zevk ü sefasını mı düşünecek?..

Neyi düşünmesi lâzım insanın?..

(İlâhî ente maksdî ve ridàke matlûbî) "Yâ Rabbi ben seni istiyorum! Yâ Rabbi ben dünyayı istemiyorum ben para istemiyorum ben mutluluk istemiyorum ben keyif istemiyorum ben düğün bayram istemiyorum ben eğlence istemiyorum ben yılbaşı istemiyorum ben gezme tozma istemiyorum; ben senin rızanı istiyorum senin razı olmanı istiyorum seni razı edecek işleri yapmak istiyorum! Ben benin rızânın peşindeyim ben seni istiyorum yâ Rabbi!" demesi lâzım!..

Biz bunu diyoruz söz olarak hocalarımız bize öğretti: (İlâhî ente maksdî) "Yâ rabbi maksudum hedefim gàyem sensin; (ve ridàke matlûbî) ben senin rızanı istiyorum!" Sözünü söylüyoruz işin özüne ermeyi nasib etsin...

Görülsün bakalım mertlerle nâmertler!.. Bakalım Cenâb-ı Hakk'ın ihlâslı kulları kimmiş zoru görünce kaçan dönen kaçaklar dönekler kimmiş?.. Bu imtihan...

Prof. Dr. Mahmud Es’ad COŞAN RhA. (26. 11. 1997 - Mekke-i Mükerreme)

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
ben teşekkür ederim beğendiğinize sevindim...

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emegine rahmet ömrüne bereket Güner kardesim manidar güzel bir yaziydi tesekkürler
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah
Selam ve Dualarimla.......

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
amin kardeşim.Rabbimsizden de razı olsun beğendiğinze sevindim :)

samanyolu

“Ya Bâki ente’l-Bâki”

Aldığı Beğeniler
19
Takım
Diğer
emeğinize sağlık

Üst Alt