- Aldığı Beğeniler
- 1
- Takım
- Galatasaray
EsSelamün Aleyküm..
Bu konu farklı ve belkide birçoğumuzun yadırgayacağı bir konu.
NİŞANLILIK DÖNEMİNDE DİNİ NİKAH YAPILMASINA NASIL BAKIYORSUNUZ?
Konuyla ilgili düşüncelerinizi yazmanızı bekliyorum...VesSelam
BEN YORUMU mu EKLİYORUM BUYRUN SIZ NEDERSİNİZ...?
Bu konuya olumlu yönlerinden önce olumsuzluk meydana getirebilecek yönlerini düsünerek yaklasmak lazim.
Nisanlilik dönemi bir evlilik dönemi degildir. Bu döneme girildiginde bir an önce evlenmenin yollari aranmali. Dini nikah yapmanin evlilik bir öncesi daha cok bir bayan icin sakincalarida olabilir.
Örnegin, evlenmek üzere sözü kesilen veya nisanlanan bayana dini nikah yapildiginda, evlenecegi erkegin bir kaza sonucu hayatini kaybetmesi veya herhangi bir sebepten ayrilik yasanmasi bayani madur durumda birakacaktir. Toplumda bu durumda olan bayanlarin ilerki hayatlarinda zorluklarla karsilasmasina sebebiyet verebilir.
Diger bir sakincada evlilik öncesi dini nikahtan dolayi kendilerini bir anlik gaflete yenik düserek bazi olaylar gelisebilir. Yukarida söylemek istedigimiz ölüm, ayrilik v.b. olaylardan dolayi bayan mahdur durumda kalir ve bu hayatinda tamiri mümkün olmayan bir yara olarak kalir. Kendisini topluma kabullendirmekte zorluklar yasar ve belkide hayatina mal olabilir.
En güzel sekli evlilik öncesi nikahin kiyilmasi. Toplumumuzda erkek tarafindan yapilan hatalara nerdeyse es gecilmekte, erkektir denilmekte.