Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

LeyL

Bismihû

Aldığı Beğeniler
4
Niyetler ve Amellere Dair..

Twins_by_fairytale_nightmare.jpg

Niyet bir işi Allah rızası için yapmayı kalpten geçirmektir. İhlas ise niyet sağlamlılığı anlamına gelir. Yapılan işler, iyi niyet yani ihlas olduğu zaman Allah katında değerlidir.

Gösteriş için yapılan ibadetlerin, işlerin hiçbir değeri olmadığını Peygamberimiz (s.a.v.) şu misalle açıklamıştır:

“Kıyamet gününde ilk defa bir şehit hakkında hüküm verilecek ve Allah ona ne yaptığını sorduğunda:
- Senin uğrunda çarpıştım, şehit oldum diyecek.
Fakat Cenab-ı Hak ona:
- Yalan söyledin. Sana cesur adam desinler diye çarpıştın,
buyuracak ve o adam yüzüstü sürüklenerek cehenneme atılacak.
Daha sonra ilim öğrenip öğreten ve Kuran okuyan birisi getirilecek. Ona da ne yaptığı sorulacak.
- İlim öğrendim ve öğrettim. Senin rızan için Kuran okudum, diyecek. Allah Teala ona:
- Yalan söyledin. İlmi sana alim desinler diye öğrendin ve Kuranı da güzel okuyor desinler diye okudun. Nitekim öyle de denildi, buyuracak. O da yüzüstü sürüklenerek cehenneme atılacak.
Sonra da zengin bir adam getirilecek. O da malını Allah rızası için harcadığını söyleyecek. Allah ona da:
- Yalan söyledin. Malını cömert adam desinler diye sarf ettin diyecek ve o da diğerleri gibi cehenneme atılacak.”

Rabbim şeytanın bizi ele geçirmesine izin verme..
Amin..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
amin ecamain inşalllah teşekkrLer Allah o kmseler gibi olmaktan bizleri korusun

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
Amin.. Rabbim ihlaslı ve halis bir niyetle kulluk ve ibadet etmeyi nasip etsin cümlemize..Hakteala razı olsun ömrüne bereket

**beyaz_nur**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
amİn İnŞ... Rabbİm bİzlerİ nİyetİ ve amelİ gÖsterİŞlİ kİŞİlerden muhafaza eylesİn...İhlasli kİŞİler kilsin İnŞ...

Su_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
"Ameller niyetlere göredir.Herkese niyet ettiği şey verilir."
Hicretimizin Allah'a olması duasıyla..
Allah(c.c) razı olsun leyl..

Üst Alt