Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

hattap...

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
selamün aleyküm

bütün dünyada noğel çılgınlığı almış, başını yürürken, bir çok yerde insanlar sömürülüp zulum görmektedir. hatta güzel vatanımızda bu noel sarhoşluğuna kapılmıştır.
hıristiyan dünyasına ait olan noel bazı müslümanlar bilinçsizce sahip çıkmışlardır.bakın ayet ne demektedir
bismillahirrah manirrahıym

Müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinenler, onların yanında izzet (güç ve şeref) mi arıyorlar? Bilsinler ki bütün izzet yalnızca Allah'a aittir. O (Allah), Kitap'ta size şöyle indirmiştir ki: Allah'ın âyetlerinin inkâr edildiğini yahut onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, onlar bundan başka bir söze dalıncaya (konuya geçinceye) kadar kâfirlerle beraber oturmayın; yoksa siz de onlar gibi olursunuz…” (Nisa 4/139-140.)
Bu ayetlere göre bir Müslüman İslam’a aykırı pek çok adet ve eğlencenin sergilendiği bu tür geceleri kutlayamaz, inancı buna müsaade etmez.

s
“Kim Müslümanların derdini kendine mal etmezse onlardan değildir.” (Hadis-i Şerif)
kanaallzz6vd3.jpg

sMüslümanın kendine has bir kimliği ve kültürü vardır. O kendine has kimliğiyle ayakta durur. İslamın dışındaki kültürlerle ne kadar kaynaşmaya uyuşmaya çalışsa da tamamen onlar gibi olmadıkça onlar ferd olsun cemiyet olsun- Müslümanı benimsemezler. Bir ayette bu konu şöyle vurgulanmıştır:

estauzubillah
“Dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.” (Bakara

bu ne garip bir çelişki anlamıyorum kimileri resimdeki insanlar gibi yaşamakta günümüz müslümanlarıda noelin derdine düşmüşler ne garip bir dünya.çok şey var yazılacak ama neme lazım dokunuruz sonra birilerinin canına
ama her nefis mutlakağa her zerrenin hesabı nı verecektir selametle inşallah
Ben DAVASIZ MÜSLÜMANDAN Usandım..!

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Allah islah etsin

ALlah razi olsun kardesim..

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
İnşallah o günü hiç kutlamadık Allahta nasıp etmez ınsallah..

Allah c.c Razı olsun..

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Yılbaşı , Noel , Fişek..
Yeryüzünde özgürlük diye tepinir EŞŞEK..
Demiş Üstad...

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Üst Alt