Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

SiyahSancaktaR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,294
Aynı zamanda Cenaze evide bunu bir borç bilip yedirmek için uğraşmayı bırakması milleti vebale sokmaması lâzım...
Meftanin ruhuna hatim dular için uğraşmalı yemekle değil..
Hiç cenaze evinden lokma yemedim su içmedim ısrar edene verdim cevabımı...

Mavi'm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
143
Sanki ikramla ruhunu şad ediyorlar ne hazin..

Onun yerine hatimler yasinler okunsa yaa.

Rabbim anlayış versin...
Maalesef Abi.. öyle utanç verici ki bilmiyorum buna kızmaya hakkım varmı ama mezarlık kapısında defin işi bitince çıkanlara ayran pide vs ikram ediyorlar alan gidiyo yiye yiye birçok kez ziyaretlerde rastladım yanlışmı doğrumu bilmiyorum içim kabul etmiyor bunu

SiyahSancaktaR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,294
Maalesef Abi.. öyle utanç verici ki bilmiyorum buna kızmaya hakkım varmı ama mezarlık kapısında defin işi bitince çıkanlara ayran pide vs ikram ediyorlar alan gidiyo yiye yiye birçok kez ziyaretlerde rastladım yanlışmı doğrumu bilmiyorum içim kabul etmiyor bunu
Maalesef çok ama çok yanlış vebale sokuyorlar insanı eskiler de iyi bilirki cenaze evinden lokma dahil yenmez yemek götürülür onlara..
Bir şey ecir olmadığı gibi zarar hazin maalesef..

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
yas tutmakta normal değil... hatta hadislerde aklıma geldi ölüye kuran okumak mevlütte yok. peygamber efendimizin ne teşfiki olmuş nede yapmış.. hep diyoruz ölülerin bizlere ihtiyacı yok diye boşa değil .. ama hakkatten kuran yaşayan canlılara insanlara indi hani ölenin arkasından okunması yada okunmaması tartışma konusu olamaz ama illede okunacak diyen varsa illede okunmayacak okunmasına gerek yok denile bilir sankim

SiyahSancaktaR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,294
@Charismax, canım kardeşimin yazacagina emindim varolasın..
Okunur değerli muhterem kardeşim benim..
Tartışma konusu olmasına gerek yok..
Bizlere ihtiyacı elbette yok ama ecir açısından okumak tabiki güzel bir haslet...

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
@Charismax, canım kardeşimin yazacagina emindim varolasın..
Okunur değerli muhterem kardeşim benim..
Tartışma konusu olmasına gerek yok..
Bizlere ihtiyacı elbette yok ama ecir açısından okumak tabiki güzel bir haslet...
okunur diyemezsin okunmazda diyemezsin :D olay orada zaten tartışılmaması lazım. okursun kimene okumaz kimseye ne hani bu konuda kesin bir hüküm yok. eskiden bilgiler ulaşılmazdı kitaplar hocalar ders aldığı yerden sadece öğrenirdi ama seneler 2021 ler ve daha daha ilerki yıllar bütün dünyanın bilgilerini tek mecrada ulaşıla bilir yaptığı için bu konuların tartışılması kırathane muhabbetinden öteye gitmiyor :D bu biraz örf gibi adet gibi oldu aslında.. geniş aile muhafazakar aile örneği gibi

SiyahSancaktaR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,294
okunur diyemezsin okunmazda diyemezsin :D olay orada zaten tartışılmaması lazım. okursun kimene okumaz kimseye ne hani bu konuda kesin bir hüküm yok. eskiden bilgiler ulaşılmazdı kitaplar hocalar ders aldığı yerden sadece öğrenirdi ama seneler 2021 ler ve daha daha ilerki yıllar bütün dünyanın bilgilerini tek mecrada ulaşıla bilir yaptığı için bu konuların tartışılması kırathane muhabbetinden öteye gitmiyor :D bu biraz örf gibi adet gibi oldu aslında.. geniş aile muhafazakar aile örneği gibi
Bu kadar kat i konuşma da arkandan okuyanin olsun değerli muhterem kardeşim benim :)

Üst Alt