Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
01.jpg

Juana Garcia'nın yorgunlu u, tozlu eline, gözkapaklarına, yüzündeki çizgilere sinmişti. Hatta başucuna koydu u şapkasına. Az önce, enkazda yata ına yer açmak için kullanıp duvara yasladı ı küre e bile yorgunlu unu bırakmıştı. Sonra da evinin enkazı içinde uykuya dalmıştı. Juana Garcia zaten yorgun düşmüş, 104 yaşını geride bırakmıştı. Bir de üstüne üstlük depremi yaşamıştı. Şili 'de 14 Haziran günü meydana gelen 7,9 büyüklü ündeki depremden kalan bu küçücük öykü, Associated Press Ajansı tarafından servise konmuştu. (AP/Roberto Candia)

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
02.jpg

Afganistan'dan bir Tomas Munita foto rafı. 10 yaşındaki Habibe ve silüetiyle 9 yaşındaki Süheyla derste. Burası enkaz da olsa ihtiyaçtan dolayı okula dönüştürülen bir zamanların Kabil Tiyatrosu. Bina, Raşit Dostum'la Şah Mesut arasındaki çatışmalar sırasında bombalanarak yıkılmış. Bu hüzünlü hikayenin her şeye ra men e itim yanı, Habibe'nin yüzündeki çekingen aydınlı a yüklenmiş. Öykünün a ır basan hüznünü ise gölgeler üstlenmiş. (AP/Tomas Munita

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
03.jpg

Foto raf, İsviçre'nin Basel kentindeki ''Art 36'' isimli sergiden. Sergi, 2 binden fazla sanatçı ve 5 bin eserle 20 ve 21'inci yüzyıl ça daş sanat anlayışını yansıtıyor. Yorumculara göre, eserin sahibi Amerikalı sanatçı Joseph Kosuth, neonlar ve yazılı metinlerle entellektüel sapmayı anlatıyor. 'O' ansa muhtemelen bu mesajdan habersiz ama çalışmadan etkilenmiş ziyaretçinin eseri çözmeye çalışmasını gösteriyor. (AP/Markus Stuecklin

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
tesekurler paylasimin icin ...

cok etkileyici fotograflar...di ..

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
04.jpg

Foto raf İstanbul'dan... Foto Muhabiri Mustafa Özer, Haliç'in 'o' anda geçmişi hatırlarken ortaya koydu u çoşkuyu sunuyor. Haliç, mehtaptan ödünç aldı ı ışıklarla kendisine parlak geçmişini anımsatan saltanat kayı ına şükranlarını sunuyor. (Mustafa Özer)

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
01.jpg

Foto raf, Haiti'de çekildi. Siyahların bu alemde kurdukları ilk ba ımsız cumhuriyet olan Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'in genel durumunu yansıtan bir mahalle. Foto rafın zeminini oluşturan yoksulluk, bir türlü istikrara kavuşamayan, ''uçurumun kenarındaki ülke'' olarak tanımlanan Haiti'nin genel durumunu temsil ediyor ama giysileri, gerideki pejmürde duruma uysa da her bir çocuk, 'o' andaki enerji ve umut yüklü halleriyle foto rafın zemininden farklı bir öykü anlatıyor. (AP/Ramon Espinosa

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
02.jpg

Çocuklar aşı olmaktan elbette hoşlanmazlar ama bu aşı de il. Hindistan Haydarabadda bir kaç kişinin zapt etmeye çalıştı ı çocu a bir kocakarı ilacıyla sıvanmış canlı balık yutturmaya çalışılıyor. Hindistan'da binlerce kişi, her yıl yıldızların durumuna göre belirlenmiş bir günde, astıma iyi gelece i inancıyla güya ilaçlı canlı balık yutuyor. Balı a sürülen o bitkisel terkibi gizli tutan aile, formülü kendilerine 162 yıl önce bir azizin verdi ini iddia ediyor. Bu 'o' an, bizim aklımıza başka mekanları getiriyor. Zira 'o' anda kimbilir kaç bin bilim insanı astımı ya da başka hastalıkları tedavi edecek ve de terkibi gizli kalmayacak ilaçlar için laboratuvarlarda sessiz sedasız u raşıyor. (AP/Mustafa Quraishi)

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
diyecek söz yok..

yürek acısı..

saol CaaN paylaşım için..

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
03.jpg

Foto rafın hikayesi, 6 ay önce başlıyordu. Uganda'daki bir insani yardım operasyonunda çalışan Doktor Ellen Little, tanıdı ı bütün hekimlere 1 yaşındaki Salama için ''Yardım edin!'' mesajı gönderiyordu. Little, do uştan kalp hastası Salama'nın ameliyat edilmesi için bir yardım kampanyası başlatıyordu ve Salama, Amerika Teksas'a götürülüyordu. 'O' anda çocuk için kampanyayı üstlenen bir başka hekim, Cecil Fischer, Teksas'taki Covenant Sa lık Sistemleri Direktörüne yardım ça rısını iletiyordu. Ama 'o' anda asıl etkili ''Yardım edin!'' ça rısı, koruyucusunun gö süne yaslanan Salama'nın bakışlarında bulunuyordu. (AP/L.M. Otero)

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
04.jpg

Hindistanın Kalküta şehrinde elde edilen bir o an. Bölgede sıcaklık, gölgede 44 derece. Kentte insanlar, geceleri sadece sokaklarda, kaldırımlarda de il caddelerde uyuyor. 'O' an, ana cadde üzerinde uyku trafi indeki yo unlu u gösteriyor. (AP/Bikas Das

Üst Alt