Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
:gul: O HEP ARANIZDA DOLAŞIYOR :gul:

Ümmetinin her haliyle alakadar olan Şefkat Peygamberi bazen de Müslümanlara ümit vermek,aşk ı
sevklerini artırmak,gönüllerine inşirah salmak ve bütün heyecanlarıyla bir kere daha vazifelerine bir kez daha sarılmalarını sağlamak için rüyaları şereflendirir.Nitekim Beyan Sultanı (aleyhi ekmelüttehaya) 'Nübüvvetten ümmete yalnız mübeşşirat kalmıştır.'buyuruyor.'Mübeşşirat nedir Ya Rasullullah ? diye sorulduğunda. 'Salih rüyalardır .'cevabını verir.Evet Cenab-ı Hak salih ve sadık rüyalar vesilesiyle müminleri müjdeler,gönülleri şevke gark eder ve onları muştular ile sevindirir.:G:

Mesela,bir arkadaşınız rüyasın da görür ki;Gül-ü Rana Efendimiz geliyor ve sizin kakül-ü gülberlerinizden tutarak ,alnınızdan öpüyor...öpüyor ve ! Ohh... Sizler Cennet kokuyorsunuz ' diyor.Siz bu iltifat da neden YA Rasullullah ?diyorsunuz; O da ' Tam gönlüme göre hizmet ediyorsunuz' buyuruyor :G:

Bir başka arkadaşınız alem-i menamda O'na mülaki olunca Ya Rasullullah ,üç-beş kişi senin adına bir yerde toplansa, oraya mutlaka Ashab-ı Kİram dan birini gönderirmişsin, bu doğru mu ? diyor:G:

.Gönüllerin Efendisi , bu soruyu tebessümle karşılıyor ve şu cevabı veriyor : Önceden öyleydi:ama şimdi zaman...ahirzaman.Kardeslerimin daha çok himmete ihtiyaçları var .Artık nerde üç-beş kiş benim adıma bir araya gelirse ,omların yanına bizzat ben gidiyor ve ruhaniyetimle aralarında yer alıyorum :G:

İşte her durakta bir sürü hain düşüncenin rengarenk masallar ürettiği,

Masalların insanları birer büyü gibi uyuttuğu,

Batıla açık şuuraltılarının aldatan rüyalar gördüğü,

Küfre sahlık urbalarının,diyanette cadı elbiselerin giydirildiği,

Ruhun gözlerine kezzap dökülüp vicdan mekanizmasına cıva akıtıldığı,

Çevrede serpilip gelişen yeşilliklerin çevresine zift serpiştirildiği&

Ve her şeyin olduğundan başka gösterilmeye çalışıldığı bir zaman diliminde Rahmeti Sonsuz,bu türlü mübeşşirat ile inananları takviye ediyor  , aşk u şevk e getiriyor ve gönüllerini ümit şualarıyla şenlendiriyor&. Şenlendiriyor ve rüyaların diliyle adeta :G:

SİZ HİZMETİNİZE BAKIN ;BEN KİMSESİZLER KİMSESİYİM,SİZİNDE KİMSENİZİM. SİZ KENDİNİZİ DEĞİŞTİRMEDİKTEN VE GAYE-İ HAYALİNİZİ TERK ETMEDİKTEN SONRA DÜŞMANLIĞA YENİK RUHLARIN HÜCUMLARI SİZE ZARAR VERMEYECEKTİR.HABİB-İ EKREM HEP İÇİNİZDE , YANINIZDA ,YAKININIUZDA BULUNACAK VE SİZE MÜZAHİR OLACAKTIR ! diyor

ümitlere fer dizlere derman ve kalplere inşirah veriyor..

M.FETHULLAH GÜLEN

Üst Alt