- Aldığı Beğeniler
- 8
- Takım
- Fenerbahçe
Yıl 571. Rebiülevvel ayının 12. gecesi.Vakit sabaha kavuşmak üzere.Mekke'nin Haşimoğulları Mahallesinde,Safa tepesi yakınındaki Saadethanede bir hareketlilik var,hasretle beklenen ,ALlahu Tealanın Habibi,Nuru,Ahmed,Mahmud,Muhammed Mustafa (s.a.v.) dünyaya gelmişti.
O'nun (s.a.v.) doğuşuyla alemler yeniden can bulmuş,Adem mesut olmuş,karanlıklar bu ilahi nur ile aydınlanmıştı.O'nun (s.a.v.) geleceği dedesi ABdulmuttalib'e rüya ile müjdelenmişti.Rüya,gerçek oluyordu.Dünya,şerefleniyordu.Amine annemiz,ilahi yardım,ikram ve ihsanlarla Peygamberimizi dünyaya getiriyordu.Peygamberimiz "Ben yeryüzünün ilahıyım.Bana ibadet etmeyeni parça parça keser,ağaç dallarına asarım" diyen Firavub'a itaat etmediği gibi,Allah'u Teala'ya kullukta kusur etmeyen ve Asiye,Hz. İsanın annesi Hz.Meryem ve cennet hurilerinin yardımı ile bu dünyaya teşrif etmişti.O anı kelimelere sığdırmak,tahayyül ve tasavvur etmek ne mümkün...
Karanlık son çırpınışlarını yapmış,kaybolup gitmişti.her taraf,Nur topu Hz. Muhammed Mustafa'nın Nuru ile aydınlanmıştı.Vahşet ve zulmete gömülmüş mübarek Mekke,nur ile dolmuş,Nur Şehri olmuştu.Kurtarıcısını bekleyen cümle mahlukat huzur ve sükuna kavuşmuştu.
YÜzü güneşten daha ışıklı,nur yüzlü bu güzel yavruyu annesine verdiler.Nur kundak içindeki ay yüzlü yavrusunu kucağına alan bahtiyar anne,sevinçle öpüp sevip,bağrına bastıktansonra,şöyle demişti:
__SENİN ADIN MUHAMMED OLSUN."
Mekke'de bir sevinç ,bir rahmet, bir nur çağlıyordu.Aradan bir hafta geçmişti.Dede Abdulmuttalib iki cihan güneşi torununu kucağına almış,Kabe'ye gitmiş ve Nur kundağı havaya kaldırarak şöyle demişti:
__"Bu kundaktaki erkek çocuk,iki ay önce ölen ,oğlum Abdullah'ın çocuğudur.Şahit olunuz,torunumun adı " MUHAMMED" dir.
Herkes şaşırmıştı.Çünkü daha önce Kureyş kabilesinde bu isim kimseye verilmemişti.Mekkeliler dede Abdulmuttalibe neden bu ismi verdiğini sordular.cevap geleceğe ışık tutabilecek nitelikteydi.
__"Yerdekiler ve Göktekiler O'nu övsün istiyorum"
Gerçekten yerdekiler ve göktekiler O'nu övmüştü.Çünkü O (s.a.v.)Alemlerin Rabbinin övgüsüne ve sevgisine mazhar olmuştu.Bu övgü ve sevgideki üstünlük,daha doğduğu gece kendisine göstermiş,bir çok mucize meydana gelmişti.
__Mekke'li müşriklerin Kabe'ye doldurduğu 360 adet put yüzüstü yere serilmiş,
__İran'da Mecusilerin bin yıldan beri yanan ateşleri birden sönüvermiş,
__İran hükümdar sarayının burçları yıkılmış,
__Kupkuru SEMAVE deresi sularla dolup taşmış,
__Yahudilerce kutsal kabul edilen Save GÖlü kurumuş,
__Yahudi kahinleri gökteki parlak yıldızı görüp, " Eyvah!Son peygamber bu gece dünyaya geldi.Ama yahudilerden değil " diye feryat figan etmişlerdi..
O (s.a.v) doğduğu zaman dünya çalkalanmış,kurtarıcısını bekleyen mahlukat saadete ermişti.Hz. Amine Validemiz, bu mübarek yavruya,bakın neler diyordu:
__"Her diri ölür..Her yeni eskir...Her yaşlı göçer...Bende öleceğim...Fakat senin gibi temiz bir evlat bırakacağım için ismim asla ölmeyecek."
O(s.a.v.) ismiyle müsemma idi.Gerçekten övülmüştü...Övülüyordu...Hala övülüyor...ÖVÜLECEKTE....
Peygamberimiz(s.a.v.) dünyaya teşrif etmişti.Dünya;biri gökyüzünde,biri yeryüzünde iki güneşe sahipti artık.....
Ümit ederizki bu mübarek gece,zor günler geçirdiğimiz;fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur ...
(tebrik bölümünde uzunca yazdım hakkınızı helal edin istedimki İki cihan güneşimizin doğumunu yeniden hatırlayalım :gül Mevlam bu doğumla birlikte bizleri yaşadığımız şu zorlu günlerimizden feraha ulaştırsın..Gönüllerimizi Kitabına açsın inşaALLAH
duada bu aciz kardeşinizi unutmamanız temenisiyle
MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN YENİDEN DOGUS AİLESİ