Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*_NaZLı_*

(*_BABASININ_KIZI_*)

Aldığı Beğeniler
2,357
Takım
Diğer
O GÜZEL KİM?..

Peygamber efendimiz demiştir ki:
Birisi öldüğünde akrabaları cenaze işleriyle meşgul iken,son derece güzel bir kişi gelir mevtanın başının yanında durur.Kefenlendiğinde kefen ile merhumun göğsü arasına girer

Definden sonra herkes evine döner, Münker ve Nekir adlı iki özel Melek gelir,öleni kişisel mahremiyet içerisinde imanı hakkında sorgulayabilmek üzere ,göğsünde duran güzel kişiyi ayırmaya çalışır.
Güzel kişi der ki:
”O benim refakatim,O benim dostumdur,hiçbir şekilde Onu yalnız bırakmam.Eğer siz sorgulama için görevlendirildiyseniz,görevinizi yapınız.Onun cennete girmesini kabul ettirinceye kadar terk edemem."

Sonra ölmüş arkadaşına döner der ki:
”Ben, bazen yüksek sesle bazen de kısık sesle okuduğun Kur’anım. Endişe etme, Münker ve Nekirin sorgusundan sonra üzüntü duymayacaksın."

Sorgulama bitince güzel kişi Onun için Meleul Aladan(semadaki meleklerden)misk kokusuyla bezenmiş bir döşek hazırlar.

ALLAHın Resulu(SAV) demiştir ki:
"Hesap gününde ne bir Peygamber,ne de bir melek, ALLAHın indinde Kur’andan daha imtiyazlı bir şefaatçi olamayacaktır. "

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
ALLAHın Resulu(SAV) demiştir ki:
"Hesap gününde ne bir Peygamber,ne de bir melek, ALLAHın indinde Kur’andan daha imtiyazlı bir şefaatçi olamayacaktır. "

Allah razı olsun bacim.. ne güzel bir müjde.!! emeğine sağlık

*Güle_hasret*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Allah razı olsun inşaallah değerli paylaşımınız için!....
03165copyol7.jpg

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Ellerinize ve yüreğinize sağlık kardeşim.Allah azze ve celle razı ve hoşnut olsun.
Selam ve dua ile kalın.

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
çok müthiş bi hadis.Arkadaşıma söYledm gecen korktu biraz dedim Allah bizden razı olacak mı bilmiyoruz Peygamberimiz bizi şefaatine nail kılacak mı onu da bilmiyoruz ama bu hadis haber veriyor ancak kendi okudugumuz Kuranı şefaatçi gösterıyor sevin :)

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Rabbİm kur'an dan uzak eylemesİn bİzİ. Rahman razi olsun kardeŞİm. EmeĞİne yÜreĞİne saĞlik.

Üst Alt