Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

LeyL

Bismihû

Aldığı Beğeniler
4
O, Herşeyini vermişti. ‘Asr-ı Saadetten Bir ÖYKÜ’

PEYGAMBER ALEYHİSSELÂM’ın mağara dostu, Hz.Ebû Bekir, varını yoğunu Allah yolunda harcamıştı. Hele, hicret zamanı harcadıkları, o zor zamanlarda Müslümanların imdadına yetişmiş ve rahat bir nefes almalarına sebep olmuştu.

Bir gün, Allah’ın Resûlü’nün mescidinde oturmuştu. Sırtında aba benzeri bir hırka vardı. Mekke’nin en zengin ve en asil insanı olarak bilinen Hz.Ebû Bekir, bu hırkayı, sedir ağacının dikenleriyle tutturmuş, eliyle de sağını solunu kapatmaya açalışıyordu.
O sırada vahiy meleği Cebrâil geldi ve Peygamber aleyhisselâm’a şöyle bir haber getirdi:

“Ey Allah’ın Resûlü! Allah, Ebû Bekir’e selâm ediyor ve diyor ki, ‘Ben onun kulluğundan râzıyım, o da, benim Rablığımdan râzı mıdır?’”

Peygamber Efendimiz bu sözleri kendisine ulaştırdığında, o büyük insan, utancından yerin dibine geçmiş gibi oldu. Güçlükle şunları söyledi:

“Yâ Resûlûllah, ben kimim ki Rabbimden râzı olmayayım? Benim için takdir ettiği şeylerden, nasıl hoşnut olmam ki?”

-Taberânî

Peygamberimiz Hayatından Seçilmiş Öyküler Kitabı

Zafer Yayınları – Selim Gündüzalp

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Rabbim c..c razi ve hosnut olsun biz aciz kullari rabbinden razi ,rabbimizin de biz aciz kullarindan razi sıırrına mazhar olanlardan oluruz insaAllah

Hansa

Lailahe İllallah..

Aldığı Beğeniler
7
Takım
Diğer
paylaşım için teşekkürler
ALlah razı olsun ebeden
..
Rabbimin razı olduğu kullardan olmak duasıyla..

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
Rabbim c..c razi ve hosnut olsun biz aciz kullari rabbinden razi ,rabbimizin de biz aciz kullarindan razi sıırrına mazhar olanlardan oluruz insaAllah

amin amin amin... insaALLAH karde$im...

payLa$im icin te$ekkürLer LeyL bacim... Rahman razi oLsun...

ßerra1

~ İrém ~

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Fenerbahçe
ALLAH c.c razı olsun...Paylasım için teşekkürler:)

Üst Alt