Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
80'ine merdiven dayamis yasli baba ile onu ziyarete gelen -45 yasinda ve saygin bir isi olan- oglu salonda oturuyorlardi

Hal-hatirdan, coluk-cocuktan, havadan-sudan sahbet ettikten sonra oglu susmus, ayrilmanin sinyalini vermisti

O anda uzerinde oturduklari sedirin yanindaki pencerenin pervazina bir karga kondu

Yasli baba kargaya gulumserek biraz baktiktan sonra ogluna sordu: 'Bu ne oglum?'

Oglu saskin, cevapladi: 'o bir karga baba'

Yasli baba kargaya biraz daha baktiktan sonra yine sordu: 'Bu ne oglum?'

Oglu daha da saskin, yine cevapladi: 'Baba, o bir karga'

Karga hâlâ pervazda, komik hareketlerle basini saga sola ceviriyor, basini yan yatiriyor, havaya bakiyor, sonra basini yine onlara ceviriyordu

Yasli baba ucuncu defa sordu: 'Bu ne?'

Oglunun saskinligi sabirsizliga donmustu: 'O bir karga baba, uc oldu soruyorsun Beni isitmiyor musun?'

Yasli baba dorduncu defa da sorunca oglunun sabri tasti ve sesini yukseltti:
'Baba bunu neden yapiyorsun? Tam dort defadir onun ne oldugunu soruyorsun, sana cevap veriyorum ve sen hâlâ sormaya devam ediyorsun Sabrimi mi deniyorsun?'

Babasi -yuzunde hâlâ bir gulumseme- yerinden kalkti, iceri odaya gitti ve elinde bir defterle dondu Bu bir hâtira defteriydi Oturdu, sayfalarini karistirdi ve aradigini buldu

Sevgiyle gulumseye devam ederek sayfasi acik bir vaziyette defteri ogluna uzatti ve o sayfayi okumasini soyledi
'Bugun 3 yasindaki minik yavrumla salondaki sedirde otururken yanibasimizdaki pencerenin pervazina bir karga kondu Oglum tam 23 defa onun ne oldugunu sordu

23 sorusunda da ona sevgiyle sarilarak, onun bir karga oldugunu soyledim

Rahatsiz olmak mi? Hayir! Onun sorusunu masumca tekrar edisi icimi sevgiyle doldurdu'

'Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babaniza iyi davranmanizi kesin olarak emretti
Eger onlardan biri, ya da her ikisi senin yaninda ihtiyarlik cagina ulasirsa, sakin onlara 'of' bile deme; onlari azarlama; onlara tatli ve guzel soz soyle' (isra, 23)​

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
harika bir yazı bir kere daha anne ve babanın ne derece evlatlarına karşı sabrının sınırsız bir okadarda evlatların anne ve babaya karşı sabırlarının olmadığı çıkıyor...

RABBİM bizlerede evlatlarımıza yaptığımız muamelenin aynısını anne ve babamızada yapmayı nasip eylesin..

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cok güzel anlamli bir paylasimdi Melek kardesim paylasan yüregine saglik
Cenab-i Hak razi olsun herdaim
Selam ve Dualarimla........

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
MÜkemmel bİr yaziydi kardeŞİm.babanin cvbna karŞi oĞlu ne yaptiĞini merak ettİm doĞrusu.
PaylaŞim İÇİn teŞekkÜrler.

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
mükemmel bir yazı emeğinize sağlık rabbim razı olsun inşallah.

ihda

Edep_Ya_Hu

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
:alkis: :alkis: :alkis:
anlamlı bir paylaşımdı emegine saglık

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
:alkis::alkis::alkis: Harika bir hikayeydi Rabbim razı olsun çok etkileyeciydi...

Üst Alt