Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Bugün, Atatürk'ün 'Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır' dediği öğretmenlerin günü.
Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir. Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri ve rolü önemi ve değeri nedir, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yüce oruna oturtmaktır. Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜN KISA TARİHÇESİ
Türkler, ilk önceleri Göktürk ve Uygur alfabelerini kullanmışlardır. 8. Yüzyıldan itibaren, İslamiyetin kabul edilmesiyle birlikte Uygur alfabesi bırakılarak Arap alfabesine geçilmiştir.
Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran ulu önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur.
Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır.
24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mektepleri'nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın... herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir.
Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM

Ben, öğretmen olmak istiyorum,
Ben, şairimin mısralarında dil
Genç kızımın gergefinde nakış nakış gül,
Aşığımın sazında tel
Öpülesi bir el olmak istiyorum.
Ben, öğretmen olmak istiyorum...

Ben çaresizliğin filizlendiği yerde ümit,
Korkunun mayalandığı yerde yürek,
Güçsüzlüğün güçlendiği yerde bilek olmak istiyorum.
Ben öğretmen olmak istiyorum...

Şu öksüz yavruya sımsıcak kucak,
Şu yetim çocuğa yanan bir ocak,
Çorak topraklara yağan yağmur,
Azgın sulara, bend,
Mehmed'imin elinde çağlar açan kılıç,
Ben ana, ben baba, ben Fatih, ben İbni Sina,
Ben Mimar Sinan olmak istiyorum.
Ben öğretmen olmasam diyorum,
Kim ekecek tohumları toprağa.

Ben ressamımın elinde fırça, tualinde renk
Bestekarımın en içli şarkısında nağme,
Hattatımın, nakkaşımın elinde kalem;
Ben Hoca Ali Rıza,
Ben Itri, Leyla Hanım,
Ben öğretmen olmak istiyorum.

Ben zehirli mantarların,
Deve dikenlerinin,
Ayrık otlarının boy attığı verimsiz bir toprak değil,
Ben,
Kırlarda elvan elvan çiçeklerin açtığı,
Dağlarında hür kuşların uçtuğu,
Pınarlarından susayanın içtiği,
Yollarından yiğitlerin geçtiği
Çiftçisinin başak, başak kardeşliği biçtiği
Bir vatan olmak istiyorum;
Ben, öğretmen olmak istiyorum.

Ben Hakk'a yönelen alınlarda nur,
Vatan topraklarını çevreleyen sur,
Mehmetçiğin göğsünde "iman"
Gençliğimin damarlarında "asil kan"
Bu zulme eğilmeyen baş,
Ben vatan için ağlayan gözlerde yaş,
Barışta güvercin, savaşta kartal olmak istiyorum;
Ben, öğretmen olmak istiyorum.

Nejat SEFERCİOĞLU

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
ÇOCUKKEN DAHA HEYECANLI HEVESLİ GEÇİRİRDİK BGNÜ.ÖĞRETMENLERİMİZE HEDİYE ALAMA TELAŞI FELAN.
YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM SİTEMİZDE "MELEK" KARDEŞİMİZ ÖĞRETMENDİ.
ÖĞRETMENLER GÜNÜN KUTLU OLSUN ABLAM.
BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZİN BU GÜZEL GÜNÜ KUTLU OLSUN.
BU BENİM ACİZANE HEDİYEM OLSUN:)
3172.jpg

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Tüm öğretmenlerin ve burada öğretmen olan kardeşleriminde öğretmenler günü kutlu olsun...

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Başta sitemiz üye ve yöneticilerinden "MeLeK" ve "ExELaNcE" 'nin olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun :)

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Başta sitemiz üye ve yöneticilerinden "MeLeK" ve "ExELaNcE" 'nin olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun :)

Bu öğretim yılında geçici bile olsa bende öğretmen sayılırım.Bu yıl bende ilk öğretimde Din derslerine giriyorum.Öğretmenlik gerçekten çok zormuş yaw.(:
Allah tüm öğretmenlerin yardımcısı olsun.Tabi benimde

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
Bizde bir öğretmen eşi olarak teşekkür ediyoruz...........Tüm Öğretmenlerin Öğretmenler günü kutlu olsun......

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Bu öğretim yılında geçici bile olsa bende öğretmen sayılırım.Bu yıl bende ilk öğretimde Din derslerine giriyorum.Öğretmenlik gerçekten çok zormuş yaw.(:
Allah tüm öğretmenlerin yardımcısı olsun.Tabi benimde

ABİM UNUTMUŞUM YAV BUNU BEN DALGINLIĞIMA VER ARTIK NOLUR AFFET BU KARDEŞİNİ:( ÖĞRETMENLER GÜNÜN KUTLU OLSUN ABİM.
BU DA HEDİYEN:)
6418renkli-hediye-paketi_TR_r_LVQMT.jpg

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Güzel tebrikleriniz için teşekkürler...
Rabbım gorevlerını hakkıyla yapan ogretmenlerden...gercek öğreticilerden...muallımlerden eylesın ınsaAllah..
duayla dostlar..

Üst Alt