Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Hadi hadi geç şimdi siyaset yapmayı ..
İkisi de vereceğin işe muhtaçlar ..
Neyse senin yerine ben söyleyeyim .. Tabiki akrabana öncelik verirsin ..
Milliyetçilik bundan fazla bir şey değildir hele ki muhafakazarlık ..
Aşırısı ırkçılıktır ..

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Mahallenin muhtarı olsan ve yanına bir yardımcı seçsen ..
İki aday çıksa .. İkisi de aynı niteliklerde olsa ama biri akraban olsa ..
Hangisini seçerdin ?

Aaaaa...! Akrabaya, torpile teşvik ha..! cık,cık,cık...

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Aaaaa...! Akrabaya, torpile teşvik ha..! cık,cık,cık...

Ne ayıp ama de mi :)
Elin gavurları Deccale hazırlık olsun diye birleşsinler, ittifaklar kursunlar, dünyaya yeni düzen adı altında decaalin gelişine zemin hazırlasınlar, bizim saftrik mütedeyyinimizde akrabasını bile kollamasın ırkçılık olur diye :)
Şeytan doğrularla yanlışları öyle güzel bir birine harmanlıyor ki en akıllımızdan en safımıza düşüyoruz hepimiz bu tuızağa ..

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Hadi hadi geç şimdi siyaset yapmayı ..
İkisi de vereceğin işe muhtaçlar ..
Neyse senin yerine ben söyleyeyim .. Tabiki akrabana öncelik verirsin ..
Milliyetçilik bundan fazla bir şey değildir hele ki muhafakazarlık ..
Aşırısı ırkçılıktır ..

aaa ne siyeseti yaw:)
Beni siyasetle işim olmaz..Şimdi mantıklı düşün..
yabacı birini yanına alsan, akraban biz varken onu aldı der..
Akrabanı alsan, yabancı ne olacak işte akrabasını aldı der..
Onların lafını çekmek yerin yanlız çalış ondan iyi..

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Ohoo iş eğer lafa bakma işiyse ta başından lafın çıkar " ne yaptı etti hile hurda muhtar oldu " diye :)
Sen sorunun cevabını tarihe bakarak alabilirsin .. Sana kolaylık olsun diye jön Türkler'in çıkış noktalarına bakmanı öneririm ..
Bir de Osmanlı Milliyetçiliğinin ne olduğunu ..

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Ohoo iş eğer lafa bakma işiyse ta başından lafın çıkar " ne yaptı etti hile hurda muhtar oldu " diye :)
Sen sorunun cevabını tarihe bakarak alabilirsin .. Sana kolaylık olsun diye jön Türkler'in çıkış noktalarına bakmanı öneririm ..
Bir de Osmanlı Milliyetçiliğinin ne olduğunu ..
İşim olmaz :)

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Aroracım senin bir konuda fikrini almak istiyorum..
Muhafazakar milliyetcilik hakkında ne düşünüyorsun?
Bu konuda benim hep kafam karışmıştır..

hımm...çok samimice sorulmuş gibi...Eksenin bu konu örneği gibi deneme nesnesinden değil dimi :p

estğ. bacımcan ..oki düşüncemi sormuşsun düzeltme iddiam olmadan düşüncemi kısaca buradan sonrasınıda gerekirse profilden söyleyeyim efenim.

Bu arada Eksen mantık yapmışsın/tırmışsın mantık yapmaya devam ediyor görünüyor bu lafımı yaz bi kenara toprak :-;

Nun_ K Can öncelikle hemen kestirmeden diyeyim Milliyetçiliğin muhafazakarlığı filan olmaz...
muhafazakar demek olanı koruyan demek. olan ne ise yani yanlış eksik gedik her ne ise...onu korumak muhafaza etmek demek .
bu durumda müslümanlığın bile muhafazakarlığı olmazken [iki günü müsavi olan(-eşit,birbirinin aynı denk demek)ziyandadır der Efendimiz yani her gün itaat ve taat konusunda dünü geçme ilerleme esası var.] milliyetçilik gibi Rasulullah tarafından kesinlikle yasaklanarak uyarılmak suretli istenmeyen bir eylemin muhafazası neden hoşnutlukla kabul edilsin.

demişsin ki "bir yanda Rasulullahın sözü öbür yanda muhafazakarlar.."

Bacımcan ayet-ler var Rasulullahın sözü eylemleri herşeyin üzerindedir.
o kendi heva ve hevesinden konuşmaz bu bir.
Onun hayatından en güzel örnekler bizim için var olduğunun ifadelendiği ayet var iki
Rasulün yaptığını yapmak söylediklerini yerine getirmek bir müslüman için olmazsa olmaz emirdir buda üç ki bu kadarı bile yeter terciğin Efendimizin sözünden yana olması için. kaldıki bu maddeleri çoğaltmak çok çok mümkün ;)

burada kafanın karışmasına sebep olan anladığım kadarıyla şahıslardır.. yani şahıslar üzerinden bakarak durumun iyi olabileceği mantığını yürütmüşsün gibi görünüyor... kafa karışıklığının ana sebebi de bu olsa gerektir.

Şimdi kişiler iyi haller sergileseler bile yani iyi insandır diye adlandırılsa anılsa v.s İslami manada bu bizim için hiçbirşey ifade etmez neden? çünkü bizim ölçü kabul ettiğimiş şey a şahsı b şahsı değildir yani kişiler değildir.
ya nedir? elbette Edille-i Şeriyedir(dinin kaynağı kabul edilen 4 unsur)
bunlara uyumuna yada şöyle söyleyeyim herhangi bir eylemin/eylemlerin bunlara uyup uymadığına bakmak bizim için aslolandır.

bu durumda sünnet edille-i şeriyenin 2. ana kaynağıdır oda bizi direkt Rasulullaha bağlar. birinci kaynağı KUr'andır ki O da bizi Rasulullaha bağlar....

arifesin getirdiğim noktayı anladığını düşünüyorum can :-;

ama yok daha dersen profilden derim yoksa eksen kovacak bizi konudan :p:D

Aaaaa bi sn .eKseNe de sözüm var alıntılamadım ama bi mesajında ti ye almışsın el deccale hazırlık birlik oluyo biz akrabaları işe almanın ırkçılık olduğuyla geri duruyoruz gibi bişey olarak (cümleyi toparlıyabildimmi bakmadımda he :p )

Sen de çok iyi bilirsin ki iş ehile verilir islamda.. akraba gözetilmesi esası bu durum için değildir.

yani bir ihale olacak ehil kişi kenarda ben akrabamı koruyacağım öyle mi Vallahi sorar Allah! ehili neden aramadın diye :-;

ne diyeyim, ımmm...: Allah herşeyin ehilliğini nasibetsin ehillerle karşılaştırsın... vs dualarının tamamını dillendiriyorum en son olarak..

Çok merak ettim sonuna kadar sabırla okuyacak mısınız bakem :D

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
"...Aaaaa bi sn .eKseNe de sözüm var alıntılamadım ama bi mesajında ti ye almışsın el deccale hazırlık birlik oluyo biz akrabaları işe almanın ırkçılık olduğuyla geri duruyoruz gibi bişey olarak (cümleyi toparlıyabildimmi bakmadımda he )

Sen de çok iyi bilirsin ki iş ehile verilir islamda.. akraba gözetilmesi esası bu durum için değildir...."

Sağolasın.:)

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Okudum çok güzel açıklamışsın..Allah razı olsun.. :)
Muhafazakarlara durulur :D

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
el insaf madem çok güzel açıklamışım bi teşekkür edeydin bariii cık cık cık şimdi teşekkürle alakalı hadisleri yığacam o olacak :Roflol:

Üst Alt