Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

AZADGENC

Niyet Hayr. Akıbet Hayr

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Diğer
UNESCO: Türkiye, kitap okuma oranında 86'ıncı sırada

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) verilerine göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86'ncı sırada, yoksul Afrika ülkeleriyle aynı kategoride. TÜİK’e göre ise Türkiye'de kitap, ihtiyaç listesinin 235'inci sırasında yer alıyor. Dünyada kitap için kişi başına harcanan para ortalama 1,3 dolarken, Türkiye’de çeyrek dolar. Alıntı.

Türkiye'de yapılan araştırma ve anket sonucu ;
KUR'AN VE OKUMA
Kur’an’a sahip olma oranı yüzde 94 iken, Kur’an’ı Arapça metninden okuma oranı yüzde 33’tür. Eğitim seviyesi ve sosyo-ekonomik statü (SES) yükseldikçe Kur’an’ı Arapça metninden okuma oranı daha da düşmektedir.

Kur’an’ı Kerim’i okuyanların yüzde 72,9’u Arapçasını çocukluk çağı olan 5-14 yaş arasında öğrenmektedir.

“Kur’an’ı Kerim’i cami hocasından öğrendim” diyenlerin oranının yüzde 41 olarak tespit edilmesi, toplumsal hayat ile cami arasında ciddi bir bağın olduğu ortaya koydu.

Araştırmaya katılanların yüzde 70’e yakını kısmen de olsa Kur’an meali okuduklarını, meal okumama nedeni olarak da zaman sıkıntısını (yüzde 20,2), okuma-yazma bilmeme (yüzde 15,6), Türkçe meal sahibi olmama (yüzde 5,1) olarak ifade edildi. Toplumun % 5’inde Kur’an meali olmadığı belirlendi.

Araştırmaya katılanların yüzde 24’ü Türkçe mealin tamamını okuduğu, yüzde 76’ sının da okumadığı tespit edildi. Meal okuyanların yüzde 67’si Kur’an’ı daha iyi anlamak için meal okuduğunu vurguladı.

Araştırma bulguları sonucunda, insanların bir yandan kendilerinin dindar olduklarını, dinin hayatlarında önemli bir yer tuttuğunu ifade ederlerken, diğer yandan ibadetleri yerine getirme, Kur’an’ı ya da Türkçe mealinden okuma konusunda, aynı pratiğe sahip olmadıkları tespit edildi.

Not. 2017 yılı verileridir.

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Peygamber de (şikayetle) : "Ya Rabbi! Benim kavmim bu Kuran'ı (okumayı ve hükümlerine uymayı bırakıp hatta men edip onu) terk ettiler." dedi

Furkan 30.

Fakat Hz. Peygamber, alemlere rahmet olduğu için diğerleri gibi beddua etmedi.

Feyzü'l-Furkan

Ne yazık ki genel olarak Kuran'ı terk edinmiş edindik. Hemen hemen hepimizin evinde 1 adet Kuran' Kerim mevcut. Okuma, anlama ve yaşama oranı ise kıyaslanacak gibi değil.

UNESCO'nun anketine gerek yok, Kuran'da Hz. Peygamber içler acısı durumu haber vermiş ne yazık.

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86'ncı sırada, otobüste yanındakinin telefonunda yazanları okuma da dünyada 1 inci sırada gibi bir espri vardı o geldi aklma :)

gönül yarası

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
417
Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86'ncı sırada, otobüste yanındakinin telefonunda yazanları okuma da dünyada 1 inci sırada gibi bir espri vardı o geldi aklma :)

buna sesli güldüm:)
konuyu okuyunca gülmek imkansız elbette
okumak iyi hoş da okuyup anlamak
anlayıp hayata geçirip yaşamak meselenin özü burda saklı galiba
konu için teşekkürler

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Peygamber de (şikayetle) : "Ya Rabbi! Benim kavmim bu Kuran'ı (okumayı ve hükümlerine uymayı bırakıp hatta men edip onu) terk ettiler." dedi

Furkan 30.

Fakat Hz. Peygamber, alemlere rahmet olduğu için diğerleri gibi beddua etmedi.

Feyzü'l-Furkan

Ne yazık ki genel olarak Kuran'ı terk edinmiş edindik. Hemen hemen hepimizin evinde 1 adet Kuran' Kerim mevcut. Okuma, anlama ve yaşama oranı ise kıyaslanacak gibi değil.

UNESCO'nun anketine gerek yok, Kuran'da Hz. Peygamber içler acısı durumu haber vermiş ne yazık.

Çok yerinde bir şerh olmuş eline gönlüne sağlık olsun :alkis:

TOPLUM OLARAK ;Face te vs de başkalarına ayar çekmek ,hep başkasına tebliğ veya ders içerikli mesaj vermekle
o kadar İlgilenir vakit harcar olduk ki kendimiz Kuran'ın mesajını nasıl alırıma
vakitsizlikten dem vurur olduk..
Oysa malesef tek izah : Toplumca çok tembel oluşumuz vesselam :popc1:

Üst Alt