Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Kısaca şunu söylemek istiyorum milena : Etrafındakilerin o ulaşılmaz zekilikleri ile hayvanca sersemliklerine karşı senin haklı olduğuna inanmamış olsaydım bu kadar ilgilenebilir miydim seninle ?..Koskoca okyanusların dibindeki bir avuç toprak o baskıya nasıl dayanıyorsa sen de öyle dayanmalısın milena..Bugüne kadar insanlara tahammül edebileceğimi, yeryüzü ile başa çıkabileceğimi düşünmezdim hiç !..Ama sen şunu öğrettin bana ; Dayanılmaz olan aslında yaşam değilmiş...! Franz Kafka

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Akılla bir konuşmam oldu dün gece, sana soracaklarım var dedim ?..Sen ki her bilginin temelisin, bana yol göstermelisin. Yaşamaktan bezdim, ne yapsam..? Bir kaç yıl daha katlan dedi..Nedir dedim bu yaşamak ?..Bir düş dedi ; Bir kaç görüntü. Evi barkı olmak nedir dedim..? Biraz keyfetmek için, yıllar yılı dert çekmek dedi..Bu zorbalar ne biçim adamlar dedim ?..Kurt, köpek, çakal, makal, dedi. Ne dersin bu adamlara dedim..? Yüreksizler, kafasızlar, soysuzlar, dedi..Benim bu deli gönlüm dedim, ne zaman akıllanacak ?..Biraz daha kulağı burkulunca dedi. Hayyam' ın bu sözlerine ne dersin dedim..? Dizmiş alt alta sözleri ; Hoşbeş etmiş derim dedi...
Ömer Hayyam

(Kun Fe Yekun)

Liva-ül Hamd

Aldığı Beğeniler
22
Düsümde sana, "Kalbin dille bir oldugunu nereden anlariz?" diye sordum.
"Dogrudur, insanin dili kalbiyle bir olmalidir. Sözün daginikligi, kalbin perisanligindandir. Gönül denizdir, dil kiyi; deniz dalgalaninca içindekileri sahile atar" dedin.

Cam ve Elmas - Sadik Yalsizuçanlar - Sayfa 55

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
BAHÇELERİMİZE NE OLDU? (PROF.DR. MUSTAFA KARA ZÜLEYHA'YA MEKTUPLAR10.MEKTUP)

Aziz dost!
Bahçelerimize ne oldu?çiçek bahçelerimize gül bahçelerimize lale bahçelerimize...güzelliklerin menbaı güzel kokuların kaynağı...tefekkürün menşei tezekkürün merkezi...
Bahçelerimiz niçin şen şakrak değil de tepe taklak! fikir bahçelerimiz niçin kuru zikir bahçelerimiz niçin kurak! söz bahçelerimiz niçin boz bulanık şiir bahçelerimiz niçin yarım yamalak! nesir bahçelerimiz niçin yamuk yumuk.hitabet bahçelerimiz niçin allak bullak.
Gönüller niçin hürriyet buketleri sunamıyor zihinler niçin adalet çelenkleri öremiyor? nazım ve nesrimizin coşkusunu kim yok etti? mısra ve beyitlerin başkaldırısını kim mahvetti? bize ait seslere ne oldu bize ait sadalar bize ait naralar nereye uçtu?
Nasir ve şairlerin sözleri niçin cılızlaştı? ediblerimizin bastığı zemin niçin cıvıklaştı? kitleleri coşturan hatiplerimiz niçin suskunlaştı?
Yüzlerce yıl önce yazılan yazılar bizi heyecanlandırıyorsa "tekamül" meselesine yeniden bakmak gerekmez mi?binlerce yıl önce söylenen sözlerbizi ağlatıyorsa insanoğlunun dününe farklı bir gözle bakmak daha uygun olmaz mı?
Nerelerde dolanıyoruz? olmamız gereken yerlerde miyiz? yoksa "elektriği bulduk" naralarıyla karanlık dehlizlere doğru mu iniyoruz?hangi telden çalıyoruz? yoksa "telsizi bulduk" diye sürekli olarak insandan uzaklaşan bir koşu içine mi giriyoruz? yoksa "sermayenin hammaddesini keşfettik" diye mal va mülke tapınmanıın paganist zevkini mi yaşıyoruz?

Evet aziz dost!
Fikir bahçelerimize ne oldu?
Nerede yanlış yaptık sorusunun cevabında "din" kelimesi yankılanıyor.nerede hata ettik sorusunun cevabında "dil" kelimesi dalgalanıyor?
Konuşamaz yazamaz düşünemez hale düştük.
Dilimizle oynandı kelimelerimiz doğrandı.
"Kamusa uzanan el namusa uzanmıştır" hikmeti ciddiye alınmadı. kültür emperyalistleri "çağdaşlık" adı altında dilimizle oynadı. iman emperyalistleri "sekülerizm" adı altında dinimizle oynadı. dinin adı kaldı aşkın tadı kaçtı. batıl kafalardan doğup büyüyen marksizmin hizmetçileri cami kilise ve havrayı kapatmakla insanoğluna yeni bir kapı açacaklarını zannetti.Kur'an şöyle diyordu:
"Onlar ki sadece bizim Rabbimiz Allah'tır dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarıldılar. çünkü Allah insanları birbirine karşı savunmasız bıraksaydı şüphesiz o zaman içlerinde Allah'ın isminin çokça anıldığı manastırlar kiliseler havralar ve mescidler çoktan yıkılıp gitmiş olurdu." (Hac22/40)
Bahçelerimize ne oldu?
Bahçelerimizin çiçekleri başkalaştı kokuları yabancılaştı.
İradeler zayıflayınca çiçekler de soldu. iradeler kendi mecralarından uzaklaşınca çiçeklerin şekli şemali değişti. iradeler pörsüyünce yöneticilerin kafa karışıklığı fikir bahçelerine musallat oldu. hakikat aşkı hayattan kovulunca muhteşem kabiliyetler şan-şöhret çölünde kaybolup gitti. Allah aşkı hayattan kovulunca olağanüstü yetenekler kat-yat girdabında boğulup gitti. sanat aşkı hayattan kovulunca üstün istidatlarsen-ben kavgasında tükenip gitti.
Sonra kendimizitanımaz hale geldik. Kendimizden kendi medeniyetimizden kaçar olduk. kendi dedelerimizinadını anmaktan korkar olduk ve sonunda olan oldu:
Ağaoğlu Ahmed'in 1928'de yayınlanan Üç Medeniyet isimli esserinden bir cümle: "mekteplerimizde umumi edebiyat tedrisinde Yunan Roma ve Avrupa akvamının kahramanlık devirlerine ait edebi eserleri hususi bir itina ile tedris etmeliyiz." Ya şu cümlenin söylemek istediği ne ola:
"Tarihinde dinini en az iki defa değiştirmeyen hangi millet vardır. Türkler önce Şamani değil miydi?"
Ve bir gün bütün çiçekler plastikten yapılır hale geldi!

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Bilin ki Allah'la aranıza perde yaptığınız bir arzunuz varsa, ondan da olursunuz, Allah'tan da..
Bir taşın sertliğini anlamak ne kadar zamanınızı alır dersiniz?

Muhyiddin Şekur,
Su Üstüne Yazı Yazmak
Sayfa:267

(MaveRa)

Mavera

Aldığı Beğeniler
4,060
Bu Kentin Ne Çatıları ışıldatan ayları Sayabilirsinn
Ne de Duvarların gerisine gizlenen bin muhteşem güneşi

Bin muhteşem Güneş Khaled Hosseini

Sayfa 196

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Yöneticinin çalışanların performanslarını belirleyen somut hedefler belirlemelidirler.
Hedefler ölçülebilir olmazsa başarıyı ölçmek mümkün olmaz..

M. Ali KAYA/ Yönetim Sanatı

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
"Hayır asla geri dönmem,orası bir hapishane.
Düşüncelerin hapishanesi ve ben de hapishaneleri hiç sevmem..."

Freda Bright

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.paylaşımlarınızın etkisiyle kendimi başka bir dünyada hissettim .neydi bu dünya şaşkınım canlar.Allah hepinizden razı olsun.Allah'a emanet olunuz.

(MaveRa)

Mavera

Aldığı Beğeniler
4,060
Evren'in özeti Kur'an'da
Kur'an'ın özeti başındaki Fatiha'da
Fatiha'nın özeti başındaki besmele'de
Besmele'nin özeti başındaki be'de
Be'nin özeti ise altındaki nokta'dadır

{Nazan Bekiroğlu / Yol Hâli}

Üst Alt