Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Dildade

°Dar-ı Dünya°

Aldığı Beğeniler
2,841
Takım
Galatasaray
Hakiki bilgiye en ufak bir eğilimi olmayan insanlarla -varoluşun sırlarına vakıf olduklarına inanırken sanatsal amaçlarına her zaman olduğu gibi devam etmede mutlu olan insanlar! - birlikte olmaktan sıkılıyordum. "İnsan eliyle yapılmış şeyleri inceleyip Yaratan'ı (c.c) bildiğinizi sanıyorsunuz." diyor Mevlânâ. Yalnızlığım artmıştı..

Emetullah Armstrong - Sınır Değildir Gökyüzü

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
"...hiçbirşey O'na asla denk olamaz, tam aksine, herkes, dirense de direnmese de, kabul etse de etmese de,O'na yalnız O'na tabidir; O'nun yalnız O'nun kulu kölesidir.."

"Çok kısa zaman sonra en büyük gücün bile tek korktuğu şeyin, kendisinden daha büyük bir güç olduğunu öğrenmiştim. Her güç ne kadar büyük olursa olsun,kendinden biraz daha üstün olanın karşısında boyun eğiyordu,eğmek zorunda kalıyordu.

Güç arttıkça zorlaşan bir mücadeleydi bu! Ve öyle bir an geliyordu ki, güç sahibi, gücünü sürekli arttırma mücadelesinden yorgun düşüyordu.
Tıpkı daha çok kazanmak için sürekli çalışan ama hem kazanma hırsı, hem de kazandıklarını kaybetme korkusu ile dinlenmeyi, giderek uyumayı bile ihmal eden bir insan gibi. Yorgunluk iyice bastırınca da, artık direnecek hali kalmıyordu. Önce dikkati iyice dağılıyor, hızı, gücü kesilmeye başlıyor sonra da çaresiz bir şekilde teslim oluyordu uykuya -gaflet uykusuna! İşte o zaman, sahip olduğu bütün güç, ne kadar büyük, gösterişli ve hatta korkutucu olursa olsun, bir anda yok olup gidiveriyordu göz açıp kapayıncaya kadar. Ve işte o an, güç sahibinin kesin sonu oluyordu! Üstelik sahip olduğu güç orantısında, korkunç oluyordu güç sahibi için kendi kaçınılmaz sonu.
..."

"Asla yorulmayan, zayıf düşmeyen ve ölmeyen, hep diri bir Güç Sahibi! Düşündükçe zihnim allak bullak oluyor,içimi derin bir korku sarıyordu..."
sf.118-119
aşk düşünce yollara...Hikaye-i Bilal//Münib Engin Noyan

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
"Rabbi, enzilni münzilen mubareken...Rabbim,mubarek bir menzile indir,eriştir beni..Çünkü,indirenlerin,insana erişmesi gereken yere nasıl erişeceğini gösterenlerin en hayırlısı Sensin!"
sf.129

"İnsan en büyük zenginliğini kaybedermiş önce:kendini.Sonra da en sevdiklerini; birer birer.Hiç farkına varmadan.."sf.158
aşk düşünce yollara...Hikaye-i Bilal//Münib Engin Noyan

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
"...
Ey Ali ve kızım Fatıma! Bugüne kadar her ikiniz,ayrı bedenlerde, birer ruh taşıyordunuz.Bundan sonra ikiniz, iki ayrı bedende bir ruh taşıyor gibi yaşayacaksınız..."

sf.29 Muhabbet olsun//Neslihan Beyhan

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
"Kişi hanımının yüzüne baktığı zaman, hanımı da onun yüzüne sevgiyle bakarsa Allah her ikisine de rahmet nazarıyla bakar.Erkek, hanımının ellerini avucuna alınca o da kocasının ellerini tutarsa günahları parmaklarının aralarından dökülür, gider"

sf.46 Muhabbet olsun//Neslihan Beyhan

Tuğraa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,778
Takım
Diğer
Dua: Yusuf'un Duası
'' Ey Rabbim!
Mülkten bana nasibimi verdin.
Ve bana rüya ilmini öğrettin.
Ey gökleri ve yeri yaratan!
Sen dünyada da ahirette de benim sahibimsin.
Beni Müslüman olarak öldür
Ve beni
Salihlerin arasına kat,''
Yusuf, 101

~~Yusuf ile Züleyha~~​

Dildade

°Dar-ı Dünya°

Aldığı Beğeniler
2,841
Takım
Galatasaray
Daralan göğsümüze pencereler aradık ilkin.
Soluklanmak için kapılar tıklattık.
İçeriden gelen ayak sesleri, kapının açılış sesiyle bir ahenk oluşturmadı.
Kapının açılış sesi yoktu bu bestede.
Ve bekleyişler en kısa zamanda tükendi bu sessizlikte..

Hasan Akçay - Bir Göz Açıp Yummuş Gibi

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
Bizim inancımızda aslolan, kadın kişiye yazılmış ilahi bir mektupdur..Onu sadece ve sadece nikahlısı olabilicek erkek okuyabilir..Başkası tarafından açılıp okunmuş olanlarsa masumiyetini yitirmiş mektuplardır...

-Ya erkekler?

-Onlarda sadece eşleri olacak kadınlar için yazılmış, onların okuyabilmesine müsade edilen mektuplardır.İnançta ve ilahi bildirilerde eşitlik ilkeleri hiç bozulmamıştır..
sayfa.14
,,Afedersin Hayat//Ahmed Günbay Yıldız..

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Kainattaki en iyi şey, sevgilinin hatırasını hiç yormadan ve vazgeçmeden taşıyan kalptir.

Canfeda Hz. Fatıma - Sibel Eraslan

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
Kaç parlak melek dans edebilir
Bir iğne üzerinde
Kaç umut boğulabilir
Bir cin şişesinin içinde
Düşündün mü hiç
Bir silahtı bardağın gerçekte
Ve bir gün düşündüğünde