Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Bir Hatıra ve Namaza Dikkat

Hiç unutamayacağım insanlardan birisi de muhterem Mehmet Kırkıncı Hocanın rahmetli babası, Celal Efendidir. Celal Efendi, Medinede mücâvir (mübarek bir yerde inzivaya çekilip ibadet eden, kendini o yerin hizmetine adayan), kıymetli bir insandı. Orada vefat etti ve oraya defnedildi. Yanına gittiğimde çok yaşlanmıştı. İlerleyen yaşına ve rahatsızlıklarına rağmen namazlarını aksatmıyor, sünnetleri de ayakta kılıyordu. Ama oturup kalkmakta zorlandığı için namazlarını yatağının yanında kılıyor; ayağa kalkabilmesi için yatağa tutunması gerekiyordu. Bu şekilde tamamladığı bir namazdan sonra bana demişti ki, Hocam, ben böyle namaz kılarken yatağa tutunarak kalkıyorum, oluyor mu namazım? O tabloyu hiç unutamayacağım. O ne güzel şuur.. herşeye rağmen kulluğunu gereğince eda etmeye çalışmak ama yine de yaptığıyla yetinmemek ve daha iyisini aramak. Evet, namaz bizi ahirette kurtaracak bir sermayedir. Onun için namaz hususunda çok hassas davranmak gerekir. Allah onun kıymetini ruhlarımıza duyursun ve eksiğiyle gediğiyle namazlarımızı kabul buyursun.

Amin...alıntı..

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
yüreğine sağlık.çok güzel bir yazıydı.

MEVLAM bizleri huşu içinde namazlarını kılan kullarından etsin..AMİN.

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Gerçektende okunması gerekiyormuş..Çok güzeldi..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Evet kardeşlerim RABBİM bizede o şuuru nasip etsin ..

Benimde annanem rahmetli 90 küsür yaşında vefat etti ama onun öncesinde felç olup 6 ay kadar yatalak durumu oldu sonra kendine geldi fakat o halinde bile namazını asla unutmadı ....
sürekli teyemmüle namazına devam etti öyleki namazın farziyyetini unutmaz fakat ne okuyacağını neye niyet edeceğini unutturdu..

ve teyemmümü alır gözlerimize bakardı annane neden bakıyorsun dediğimizde kızım ne kılacaktım nasıl kılacaktım diye tarif etmemizi isterdi heleki cuma günleri annecim onu yıkardı boy abdesti var diye hemen derdiki kızım namaz vakti girdimi derdi nerdese bir abdestle 5 vakit namazı kılamak isterdi...
çünkü teyemmülü kılmaya gönülcü razı olmuyordu annem derdiki hadi anne kıl senin namazın kabede okundu derdi çünkü bize rahat vermezdi öğleyi kılardı 1 saat geçmeden ikindi okundumu diye sornaya başlardı..

ve buhal devam etti ve sonra sekerat haline geldi ..
annanem rahmetli nakşi tarikatına mensuptu
ve ben ona dedimki annane sen ehli rabıtasın beni duyuyorsan gözlerin kırp ben senin aklını başında oldunu bileyim şurun yerindemi diye sordum ve annanem gözlerini kırpıştırdı ve ben ona tekrar dedimki

Annanecim bak senin eline tesbih veriyorum eyer beni duyuyorsan sen kalben ALLAH'I zikret dedim inanın eline tesbihi verdim 3 gün elinden tesbihi hiçbir güç alamadı şakır şakır tesbih çekti 4cü günü vefat etti

annanem rahmetli cuma günü felci yeniledi ve salı günü toprağa girdi..

RABBİM gani gani rahmet eylesin...

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah cc kasırlı kusurlu namazlarımızı Dergah'ı indi Ulühiyyetinde mkbul buyursun İnşeallah.

Ona layık kılamıyoruz ama... :(

Rabbim büyükananemede gani gani rahmet eylesin İnşeallah...Mekanını cennet eylesin...

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
yüce mevlam huşu içinde görevini eda etmeyi herkese nasip etsin........amin

teşekkürler bacim.........fatsali

Üst Alt