Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
İdam edilmeden ya da ölmeden önce ki son sözleri:

"Hain ben sana neyledim? İki defa canını bağışlayıp üstüne üstlük bir de makam sahibi ettim. Bana bu düşmanlığın nedendir? Alçak!"Genç Osman

"Beni göğsümden vurun."
(Benito Mussolini)

"Yaşasın İttihad ve Terakki"
İttihad ve Terakki Partisinin fedaisi Yakup Cemil, 10 Eylül 1916’da Kağıthane’de kurşuna dizilirken.

"Rica ederim şu paçamı düzeltiveriniz, çarpık duruyor." Sarayın damadı Salih Paşa'nın 11 kişi ile idam edilirken cellada ricası

"Gel beru topal zorba başı! Bre kafir, abdest al!" IV.Murad, Sadrazam Ferit Paşa’yı 18 Mayıs 1632 günü idam ettirmeden hemen önce söyledikleri.

"Allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi Allah'a ısmarladık." - Fatin Rüştü Zorlu
Yassı Ada'da idamından önceki son sözleri.

"Pardon mösyö!" - Marie Antoinette Yanlışlıkla celladın ayağına bastığı zaman.

"Evlad-ı Kervelayme. Bê gunayme! Ayvo! Zulümo! Cinayeto!" (Evlad-ı Kerbela'yız. Günahsızız. Ayıptır! Zulümdür! Cinayettir!) Seyit Rıza

"Erkek olun erkek!" Saddam Hüseyin - İdamından hemen önce yüzüne karşı "Yaşasın Sadr" diye bağıran cellatlarına söylemiştir.

"Beni o kadar yükseğe asın ki, beni asanlar ayaklarımın altında kalsın." TBMM 1. dönem Lazistan Mebusu Ziya Hurşit

"Bırak gözlüğümü, sen vazifene bak!" İsmail Canbulat (İzmir Suikastı)(gözlüğünü çıkarmak isteyen cellat yamağına hitaben.)

"Cesedimi Ruslar'ın eline asla vermemelisiniz, beni Moskova'da heykel yaparlar" - Adolf Hitler

“Bizim bağımsız olmamız için Amerika ve IMF’den kurtulmamız lâzım.” -Adnan Kahveci / Eski Maliye Bakanı. (2 gün sonra trafik kazasında öldü)

"Öldüğüm zaman beni deniz sesi işitecek bir yere defnediniz..." Barbaros Hayreddin Paşa

"Ben ölünce bir elimi tabutumun dışına atın. İnsanlar görsünler ki padişah olan Süleyman bu dünyadan eli boş gitmiştir" - Kanuni S. Süleyman

"Biz hizmetimizi Allah için yaptık ve mükafatını da ahirette bekliyoruz." - Mimar Sinan

"Haşa ben ölümden korkmuyorum. Çünkü ben Müslümanım. Her Müslümana yakışan da ölümü tebessümle karşılamaktır..." Muhammed İkbal

Üst Alt