Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Ölmüşsündür artık

Gizli Bahce'nin Gizli Cicekleri..

Gözlerin duvarları ezberlemiştir artık , bir yoldaş bir sırdaş olmuşlardır sana , her köşesine karış karış umutlar ekmişsindir , her umudun içinde gizli bir bahçe saklamışsındır o zamana kadar yapamadıkların , yoksun bırakıldıkların , kimi zaman nefsine kimi zaman şeytana yenik düşüpte göremediğin ,yapamadığın güzellikler bahçende birer sevgi tohumu olmuşlar , önce gonca, sonra çiçek haline gelmişler , ömründe görmediğin güzellikte renkler halinde "ben senin dünyada bir türlü cesaret edemediğin güzelliklerim" demekteler sanki , tam dalmışken güzellerin seyrine , bir ses duyarsın , bu Anacığının şevkatli sesidir , bir an yatağından kalkmaya yeltenirsin , ancak hasta ve ölüm döşeğinde olduğun aklına gelir , tüm güzellikler bir ana kaybolur , yoldaşın , sırdaşın olan duvarlar düşmanındır artık , gizlin bahçen ise dipsiz kapkara zindanlar....

Anacığın gelir yanına , sana bir bakar tüm şevkatiyle , dağılırsın birden , belki o zamana kadar yaptığın en zor şeyi yaparsın hani erkek adam ağlamaz derler ya, ağlarsın, ilk defa da olsa içten ağlarsın , Anacığın gelir tüm şevkatiyle elleriyle yüzünü okşar ; "Allah(c.c.)ım dersin bu kadar sıcakmıydı anacığımın elleri" Artık gözyaşların sana bile saygı göstermezler , durdurmak kimin haddine!

Anacığın bakar gözlerinin içine:

-"AH yavrum" der! Rabbimizin rahmeti boldur , Rabbim inş. sana uzun ömürler verir.Ondan geldik ona gideceğiz , birden sesi kesilir anacığının gözyaşlarınız buluşmuştur artık.Anacığın evladını kaybetmenin acısına nasıl katlanırım diye ağlar sen ise Geç kaldıklarına...

-Erafındaki insanları tanıyamazsın artık , beklersin gelecek olanı , her dakika korkusu içersinde yaşarsın ; ya şimdi gelirse , ya hemen gelirse , ne yaparım ben , daha erken dersin........

Bir sabah gözlerini açarsın , artık dört duvar yoktur etrafında , aylardır çakılı kaldığın yatak yoktur annenin şevkatli bakışları ve sesi yoktur artık , birşeylerin geldiğini hissedersin ama bildiğin tek şey vardır , oda hazır olmadığın , Azrail gelmiştir artık ,hazırmısın Ey Gafil ! aç bakayım ellerini aç bakayım yüreğini , bak Azrail gelmekte ! nasıl karşılayacaksın ne götüreceksin ..?

Azrail gelir ve canını alır , yazmak ne kadar kolay , bir cümleyle anlattın değilmi.AZRAİL CANINI ALDI.Ah bir bilsem ne acılar çekeceğini , anlatmaya dilim dönse(Bilenlere bırakalım inş.).

Ölmüşsündür artık ama hala farkında değilsindir.Anacığın her sabahki gibi gelmiştir yanına , "YAVRUM" demiştir sana , ama ses gelmemektedir , biraz endişeli ses tonuyla bir kaz daha "YAVRUM" diye seslenmiştir sana ama ses yok..!Yanına yaklaşarak son bir tedbirle ama en acılı ses tonuyla , dokunsalar ağlayacak bir şekilde "YAVRUM" demiştir.Sonraki "YAVRUM" nidalarına yürekler dayanırmı?

Selah verilir, insanlar camlara koşmuştur acaba kim öldü diye?

Mahalleyi bir haber sarmıştır artık.

-Falanca bir genç vardıya!
-ha evet..
-Allah(c.c.) rahmet eylesin bu sabah ölü bulmuşlar.
-Vah! vah! vah! daha çok gençti.
-evet ama hastaydı!
-Öylemi?Allah(c.c.) rahnet eylesin...

Sen ise hala anlamış değilsindir ne olduğunu , hekes ağlamakta , kimisi feryad etmekte kimizi gözyaşı dökmekte ,ama bir türlü çözemezsin ne olduğunu , artık gelenlerin haddi hesabı yoktur.

Sırasıyla yıkama ve cenaze namazı kılınır , tabutun omuzlarda ,ebedi bir yolculuğa çıkarsın , gözyaşları arasında toprağa verilme zamanı gelmiştir.Ah bir sesini duyursanda neler olduğunu anlayabilsen...

-Mezarın çoktan kazılmış , yavaş yavaş kefenlenmiş bir şekilde 2 metrelik bir çukura girersin , birden bire insanlar , üzerine topraklar atmaya başlarlar...

-Durun ! ne yapıyorsunuz? ne oluyor ? durun bana ne yapıyorsunuz ? Aman Allah(c.c.)ım hepsinide tanıyorum , Baba dur ! amca ! abi! durun! Allah(c.c.) aşkına durun! dostlarım bari siz durun! durun ! durun! durun! durun !
Artık yavaş yavaş anlamışsındır öldüğünü , bütün topraklar üzerine dökülmüştür artık yasinler okunmuştur , dualar edilmiştir.herkes yavaş yavaş dağılmaktadır artık , son bir güçle kalkmaya çalışırsın , ama nafile bitmiştir artık ömrün..

Son bir kuvvetle bağırırsın , tüm sevdiklerini sayarsın , ama duyan yoktur seni herkes gitmektedir teker teker , 3 günlük yas ve sonra Allah(c.c.)'tan gafil olmaya devam , bunun adı dünyadır...yalan Dünya Muhammed'ül Mustafa'yın alan dünya...

Sonra aklın başına gelir yavaş yavaş neler olduğunu hatırlarsın , ve tabiiki sorgu meleklerinin geleceğini hatırlarsın , yaşamdan kalma birşeyler gelir aklına , öldükten sonra , herkes dağıldıktan sonra biri beklermiş gitmezmiş , kimbilir benide bekleyen biri vardır diye bakarsın etrafına , tüm sevdiklerini arar gözlerin ama tanıdık kimseler yoktur , ama sorgu melekleri gelecek şimdi ,belki dostlarım bana yardım eder dersin , ama nafile , Acaba Rabbin kim? dinin ne? Kitabın ne? paygamberin kim? sorularına cevap verebilirmisin...

Ancak birden ayak sesleri duyulur , birisi yaklaşmakta kabrine , bir dostum beni hatırladı dersin nihayet, bir bakarsın iki kişi gelmekte , hemde iki dostum dersin , sevinirsin demekki iki tane dostum varmış benim , ne güzel Allah(c.c.)ım dersin, yaklaştıklarında yüzlerine bakarsın ama durun bir dakika , bunlarda kim ! biraz daha dikkatli bakarsın ama nafile tanımamaktasın , ancak gelirler ve senin için dua ederler hemde ne dualar , o kadar güzel dualar ki , belkide ömrün boyunca yapamadığın dualar...Kim bunlar dersin , kim bu güzeller , niçin bana dua etiler , benim için hep güzel şeyler söylediler ama beni nerden tanıyorlar , tanımadıkları biri için hep hayır duaları ettiler rahmet dilediler neden olduğunu düşünürsün...GİZLİ BAHÇENİN ,GİZLİ ÇİÇEKLERİ , GÜZELLİKLERİNİ GİZLEMEMİŞLERDİR SENDEN .Allah(c.c.) RAZI OLSUN GİZLİ DOSTLARDAN....

Alinti

ihda

Edep_Ya_Hu

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
emegine saglık

çok güzel paylaşimdi

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Son bir kuvvetle bağırırsın , tüm sevdiklerini sayarsın , ama duyan yoktur seni herkes gitmektedir teker teker , 3 günlük yas ve sonra Allah(c.c.)'tan gafil olmaya devam , bunun adı dünyadır...yalan Dünya Muhammed'ül Mustafa'yın alan dünya...
Rabbim oyalan dünyada cümlemizi kulluğundan ayırmasın,daim kılsın,imandan,kur'andan ayırmasın.Rızasına uygun yaşamayı,Rızasına uygun iman üzere ölmeyi nasip eylesin.Amiiin.
Allah c.c. razı olsun kardeşim.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun etkileyici bir paylaşımdı...
emeğine sağlık...

Uhuda_Sevdalı

....Sonun Başlangıcı....

Aldığı Beğeniler
21
Takım
Galatasaray
ALLAH razı olsun inşallah ablam
çok güzel bir yazıydı
RABBİM böyle gizli dostları olanlardan eylesin inşallah

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Ölmüşsündür artık

...Kim bunlar dersin , kim bu güzeller , niçin bana dua etiler , benim için hep güzel şeyler söylediler ama beni nerden tanıyorlar , tanımadıkları biri için hep hayır duaları ettiler rahmet dilediler neden olduğunu düşünürsün...GİZLİ BAHÇENİN ,GİZLİ ÇİÇEKLERİ , GÜZELLİKLERİNİ GİZLEMEMİŞLERDİR SENDEN .Allah(c.c.) RAZI OLSUN GİZLİ DOSTLARDAN....

i

amin rabbim razi ve hosnut olsun sonunda ferahlık oldu şükür :]

selametle ve dua ile

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Böyle bir yaziyi okuyupta etkilenmemek mümkün mü :( yazanin yüregine seninde emegine saglik can paylasan yüregin dert görmesin kalbi tesekkürler
Cenab-i Hakk'in razi oldugu kullarindan olasin
Selam ve Dua ile can........

Üst Alt