Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

nurnesli

Hayat üç noktadan ibaret...

Aldığı Beğeniler
124
Zahid bir abid olan Abdullah b. İdris'e ölüm geldiği zaman, sıkıntısı artmış ve zorla nefes almaya başlayınca da kızı ağlamış.

O da :Yavrucağım,ağlama.Ben bu evde dört bin kere Kur'an'ı hatmettim.

Onların hepsi bu son içindi....

Amir b. Abdillah b. Zübeyr ise ölüm döşeğinde son nefeslerini sayarken ailesi de etrafında oturmuş ağlıyordu.

Ölümle pençeleşirken akşam namazına çağıran müezzinin sesini duydu.Canı boğazına gelmiş,ruhu bedenden çekilmeye ve sıkıntısı artmaya başlamıştı.Ezanı duyunca yanındakilere:

_Elimden tutun.dedi.

Onlar:

_ Nereye? dediler.

_ Mescide.dedi.

_Bu halde mi?dediklerinde,

_Subhanallah...!Namaza davet edeni duyayım da ona icabet etmeyeyim mi?Elimden tutun. dedi.

Bunun üzerine iki adamın kolları arasında camiye gitti.İmamla beraber bir rekat namaz kıldı ve secdedeyken vefat etti.

Evet, vefat etti hem de secde halinde...

Abdurrahman b. Esved'e ölüm geldiğinde ağladı ve denildi ki:Seni ağlatan nedir?

Sen ki, çokça ve huşuyla ibadet eder, Allah'tan korkan ve O'na boyun eğen bir kulsun.

O da :Ağlıyorum,Vallahi namaza ve oruca üzüldüğümden.Sonra ölene kadar böyle demeye devam etti.

Yezid Rakkaşi'ye de ölüm geldiğinde ağlamaya başladı ve:

"Ey Yezid,öldüğün zaman senin için kim namaz kılar?Kim senin için oruç tutar?Kim günahlarından dolayı senin için istiğfar diler?"dedi.

Ve bu hal üzere vefat etti.

işte Harun er-Reşid. ölüm vakti geldiginde ve ölüm halleri göründügünde bütün hizmetcileri ve komutanlarını çagırdı. ordular bütün kılıçları ve zıhlarını getirerek toplandılar. o kadar fazlaydılar ki sayılarını ancak Allah celle celaluh bilir.

yönetimindekileri gördügünde agladı sonra da dedi:

EY HAKIMIYYETI BITMEYECEK OLAN!

HAKIMIYYETI BITMIS OLANA MERHAMET ET!

bundan sonra ölene kadar aglaması sürdü.

Abdulmelik bin Mervana ise ölüm geldiginde onu üzüntü sarmaya ve nefesi daralmaya başladı.

odasının pencerelerinin acılmasını emretti, pencereler acıldıgında etrafına göz gezdirdi ve dükkandaki fakir bir çamaşırcıyı gördügünde agladı ve dedi:

keşke çamaşırcı olsaydım. keşke marangoz olsaydım. keşke hamal olsaydım.

keşke müminler için elimden geleni esirgemeseydim.

sonra vefat etti.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun kardeşim.Ellerinize sağlık

Üst Alt