Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray

Günlerden bir gün ...
kurbağaların yarışı varmış.
Hedef, çok yüksek bir
kulenin tepesine çıkmakmış.
Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını
seyretmek için toplanmışlar.

Ve yarış başlamış.
Gerçekten seyirciler arasında
hiçbiri yarışmacıların kulenin
tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş.
Sadece şu sesler duyulabiliyormuş:
"Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!"

Yarışmaya başlayan kurbağalar
kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker
yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden
sadece bir tanesi inatla yılmadan
kuleye tırmanmaya çalışıyormuş.Seyirciler
bağırıyorlarmış:
"...Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!.."Sonunda, bir tanesi hariç, diğer kurbağaların hepsinin
ümitleri kırılmış ve bırakmışlar.

Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele
ederek kulenin tepesine çıkmayı basarmış. Diğerleri hayret
içinde bu isi nasıl başardığını öğrenmek istemişler.
Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş..
Bu işi nasıl başardın diye. O anda farkına varmışlar ki,
kuleye çıkan kurbağa sağırmış!

Olumsuz düşünen insanları duymayın...
Onlar kalbinizdeki ümitleri çalarlar.

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Olumsuz düşünen insanları duymayın...
Onlar kalbinizdeki ümitleri çalarlar.

zeyno harika bir hikayeydi..
bu tür hikayelere bayılırım..
öğrencilere anlatılacak güzel hikayelerden..
her zamanki gibi güzel bir konuya değinmişsin..tşkler..

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Ümidini kaybeden her şeyini kaybeder!

Bir adam yolda ağlayarak gidiyordu. Karşıdan gelen bir maneviyat büyüğü sordu:

-Neden ağlıyorsun, bir felakete mi uğradın?

-Sorma dedi, ağlayan adam. Mahvoldum, dükkanım yandı, bu yetmiyormuş gibi kasadaki paralarım da yandı; bütün servetim gitti, geriye sadece borç senetlerim kaldı!.

Maneviyat büyüğü, adamın başını okşayarak konuştu:

- Bunlar, dedi, ağlanacak kayıplar değildir. Ben de ümidini kaybettin de onun için ağlıyorsun sandım!.. Sözlerine şunları da ekledi: Ümidini kaybetmeyen adam yeniden teşebbüse geçer, şimdi kaybettiklerinin hepsini de zaman içinde kazanabilir. Ama ümidini kaybeden adam bir daha teşebbüse geçemez ki kaybettiklerini kazanma ihtimali söz konusu olsun. Sen ümidini kaybetme ümidini... İşte bütün mesele burada, ümidini kaybetmemekte... Bundan dolayı İslam büyükleri şurada burada ümitsizlik telkin edenleri hiç iyi karışılamamışlar, şeytanın sözcülüğünü yapıyor güzüyle bakmışlar ümitsizlik telkin eden adamlara... İhyadaki bir hadis ise ümitsizlik telkin eden adamı şöyle tarif eder:

-Kim insanlar tümüyle bozuldu sağlam adam kalmadı, diye feryat ederse bilsin ki bozulan insanların tümü değil o insanın kendisidir!.

Evet, bozulan o insanın kendisidir. Çünkü kıyamete kadar bozulmayıp da hakkı yaşayanlar mutlaka bulunacaktır. Nitekim yaşamayanların da bulunacağı gibi. Ancak bazen hakkı yaşayanlar çoğalacak, bazen de batılı yaşayanlar. Burada mühim olan bizlerin hangi tarafta yer aldığımızdır. Hakkı yaşayanların arasında mı, yoksa batıla meyledenlerin içinde miyiz?..

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
De ki: Ey çok günah işleyerek kendi öz canlarına kötülük etmede ileri giden kullarım! Allah (cc)ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Allah (cc) dilerse bütün günahları mağfiret eder. Çünkü Gafur ve Rahimdir: Çok affedicidir, merhamet ve ihsanı fazladır.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
ALLAHIM SEN BÜYÜKSÜN VE SENDEN YARDIM UMAN KULLARINA YARDIM EDERSİN,BÜTÜN KALBİMLE SANA VE SENDEN GELECEK YARDIMLARA İNANIYORUM......

KİŞİLER YOLUMUZA BARİKATLAR KURSA BİLE,SEN BİZİ ŞÜPHESİZ KORURSUN ALLAH'IM!.....

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Bütün herşeyini yitiren kişi önemli bir şey yitirmiştir
Sağlığını yitiren kişi çok şey yitirmiştir
Onurunu yitiren pek çok şeyini yitirmiştir
UMUDUMU yitiren kişi ise herşeyini yitirmiştir
Rabbim içimizdeki ümit ışığının sönmesine hiç bir zaman izin vermesin İNŞEALLAHU TEALA

Zeyno Allah razı olsun canım

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
ALLAHIM SEN İNANMAYANLARA İMAN GÜCÜ VER Kİ İNANSINLAR.
İNANANLARA ENGEL OLMASINLAR.

bilmek yada bilmemek

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Güzel bir hikaye zeyno.Sağolasın.Hayatta başarabilmenin yolunun olumsuz düşüncelere kulağını tıkayarak, azim ve kararlılıktan geçtiğini geçtiğini, bir kez daha hatırladık.

Hayatta başarılı olmanın yolunun, bu başarı basamaklarından teker teker yükselerek hedefe doğru istikrarlı, kararlı şekilde yürümek olduğunu hep biliriz ama uygulamada karşımıza çıkan zorluklara çoğu zaman göğüs germeden elimizdekiyle yetiniriz.

Üst Alt